3. dubna 2023

Doplňky stravy Green Idea pro tělesnou i duševní pohodu

Konečně tu máme jaro, venku je tepleji, všechno se začíná probouzet a celkově je těch pozitiv více. Ovšem stejně jako podzimní splíny na nás může bez příčiny zaútočit jarní únava. Přes zimu jsme si spíše dopřávali, měli jsme málo pohybu a čas jsme věnovali hlavně lenošení. Proto je i toto jarní období často nejlepším časem pro detoxikaci organismu a dobití energie. Nejlepší je co nejčastější pobyt v přírodě, zdravá a vyvážená strava a dostatek kvalitního spánku. To vše na mě funguje a snažím se své zdraví podpořit různými doplňky stravy. 
Už je to pár měsíců, co jsem objevila doplňky stravy Green Idea. Nejdříve to začalo jednou lahvičkou, ke které jsem postupně přidávala další a další a dnes už denně zobu zhruba spoustu tabletek a vůbec mi to nevadí. Není to ovšem tolik druhů doplňků, protože některých se denně bere třeba i tři tabletky. Příkladem může být Migreen, bez kterého nedám ani ránu. Vždy si dám odpoledne tři tabletky a bolesti nejen ustoupí, ale zlepší se i moje nálada. Jak mě totiž bolí hlava, nic se mi nechce a celkově mám náladu, jak se říká, pod psa. Jsem pak prakticky vyřazená z běžného režimu a trpím tím nejen já, ale i mí blízcí. Celkově tedy na sobě pozoruji, že jsem za ty měsíce lépe naladěná a snad vyzařuji i více pozitivní energie pro své okolí. 
O Migreenu už jsem toho ale sdělila hodně v předchozím článcích, tak pokud jste je ještě nečetli, zkuste na blogu zapátrat.

Kromě Migreenu pravidelně užívám hořčík a železo. Nedostatek hořčíku způsobuje křeče a únavu, takže pokud se chceme cítit dobře nejen teď na jaře, plni energie a nechceme se poddávat stresu, pak je hořčík ten pravý. 
Hořčíku se užívají 1-3 tabletky denně, já zobu jako udržovací dávku jednu tabletku a pokud potřebuju, dám si klidně tři. Na Green Idea doplňcích se mi líbí, že si mohu dávku uzpůsobit svému aktuálnímu rozpoložení a nebude to nijak ke škodě.

Složení: Hydroxid hořečnatý, vegetariánská kapsle.



Na snížení únavy a vyčerpání je vhodné i železo. To navíc ocení vegetariáni, kteří nepřijímají tento prvek z masité stravy. Já jím pouze ryby a to ještě ne tak často, jak bych měla nebo si přála. Proto je pro mě železo nepostradatelným zobáním na tvorbu červených krvinek.

Složení: tokoferol, thiamin, riboflavin, pyridoxin hydrochlorid, niacinamid, kyselina listová, D-pantothenát vápenatý, biotin, vitamin B12, kyselina askorbová, fumarát železnatý, maltodextrin, stearan hořečnatý (plnidlo), vegetariánská kapsle.

Pro správnou psychickou pohodu a zklidnění můžete kouknout i po křemíku. Ten jsem měla zatím jen v jednom balení a nepatří to mezi ty, které bych užívala dlouhodobě, jako třeba hořčík nebo železo. Jde spíše o sezonní záležitost.

Složení: Přeslička rolní (Equisetum arvense) standardizovaný extrakt z celé rostliny (křemík 7 %), mikrokrystalická celulóza (plnidlo), vegetariánská kapsle.


K těmto doplňkům postupně zkouším další doplňky podle toho, jak se cítím a co moje tělo potřebuje. Nejnovějším přírůstkem je u mě šišák. Pro mnohé je poměrně neznámý, avšak v přírodní medicíně je využívaný už tisíce let. Přispívá k normální činnosti nervové soustavy a hodí vás tzv. do pohody. Zároveň snižuje únavu a lze ho tedy označit za takové přírodní antidepresivum.
Šišák se užívá v cyklech, to znamená 1-2 tobolky denně po 4 týdny a pak se na 1 týden vysadí. U tohoto doplňku musím říct, že jsem pozorovala největší změnu v mé náladě. Celkově jsem byla hodně vyklidněná, nestresovala jsem a zkrátka ta odolnost vůči nástrahám okolí byla znát.

Složení: Šišák bajkalský (Scutellaria Baicalensis) standardizovaný extrakt z kořene 95 %, vitamín C (kyselina L-askorbová), mikrokrystalická celulóza (plnidlo), stearan hořečnatý (plnidlo), vegetariánská kapsle.


Dalším novým doplňkem je spirulina. Ta už je poměrně známá a to především pro její zelenou barvu. Obsahuje totiž velké množství chlorofylu. Spirulina jako taková je silným antioxidantem, podporuje přirozenou obranyschopnost, udržuje správnou hladinu cukru v krvi a používá se ke kontrole tělesné hmotnosti. Je tedy skvělá hlavně teď na jaře, kdy si často ordinujeme očistné kůry a to nám může i pomoci v boji s jarní únavou. 
Denně stačí zobnout 1-2 tobolky. 

Složení: Spirulina standardizovaný extrakt (Spirulina platensis), Mikrokrystalická celulóza (plnidlo), stearan hořečnatý rostlinného původu (plnidlo), tobolka (rostlinná želatina).


Velmi silným antioxidantem je i zelený čaj. Kromě toho pomáhá tělo odvodňovat a díky schopnosti ovlivňovat metabolismus tuků pomáhá kontrolovat tělesnou hmotnost. Díky zelenému čaji budete mít také pod kontrolou cholesterol, srdce a cévy. Komu tedy nechutná jako mě zelený čaj v nápoji, můžete to ošálit těmito tabletkami a účinek bude totožný.
Denně se užívají 1-2 tobolky.

Složení: Zelený čaj (Camellia sinensis) standardizovaný extrakt list, vitamín C (kyselina L-askorbová), mikrokrystalická celulóza (plnidlo), tobolka (rostlinná želatina).

Kromě těchto doplňků je třeba dodržovat pestrý jídelníček, protože pouze doplňky živiny do těla nedostanete. Abych doplnila kompletní seznam, čím ještě umocňuji své zdraví, tak v rámci jarního detoxu užívám i zelený ječmen a křemelinu na celkovou očistu organismu a střev. Střeva jsou totiž náš druhý mozek a ovlivňují spoustu věcí, které se s naším tělem dějí, od imunity až po psychiku.
Správný výběr doplňků stravy tedy rozhodně není k zahození, jen je třeba naslouchat našemu tělu, co právě potřebuje.

Jaké doplňky stravy užíváte pravidelně?

10 komentářů:

  1. Já používám doplňky stravy od Renovality a to jak píšeš o železu, tak mi připomíná, že bych si je měla pořídit, pač mi dochází :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No železo jsem také akorát dobrala. Musím ale počkat, až toho dozobu víc a pak objednám zase novou dávku :-)

      Vymazat
  2. Ahoj, loni jsem také něco od této značky vyzkoušela, a spokojenost, jen oproti mým supplementům, cenově vycházejí podstatně dráž. Beru magnezium, zinek, kombinaci vitaminu, vit. C, vit B a D, Animal Flex na klouby..., protože běháním člověk vydá spousty energie. Spirulinu jsem osobně nikdy nezkoušela. Zelený čaj, piji denně. ☺☺Hezký článek. Prima den přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také beru i jiné značky, ale Green Idea převládá. Tam má záruku kvality, ale samozřejmě se nebráním i jiným. Třeba hořčík je skvělý šumivý od Dr. Formulated, ten kupuji také pravidelně :-)

      Vymazat
  3. Šišák a křemík mě zaujaly :) Já teď beru omegu, pupalku, vitamín D a magnesium :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že hořčík berou snad všichni :-) šišák je skvělá bylinka, která funguje za poměrně krátkou dobu, vřele doporučuji :-)

      Vymazat
  4. Pěkné produkty, já beru Magnosolv, mám hodně málo hořčíku :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  5. Zatím jsem nezkošela. :) Nicméně mám ráda doplňky stravy.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já už bych bez doplňků stravy nemohla existovat 😉

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!