29. března 2023

Česká kosmetika Puaree


Tentokrát se podíváme na zoubek ručně vyráběné české značce Puaree (čte se "puri"). Název vznikl spojením slov pure neboli čistý a pua, což lze přeložit jako havajská květina. Jde o kosmetiku, která se pyšní produkty z více než 98 % přírodního původu, což už je pěkné číslo. Záměrně nepíši přírodní, protože dnes se bohužel za přírodní kosmetiku mohou označovat i kousky s 1 % přírodních složek, což je spíše smutné.
Navíc všechny produkty Puaree neobsahují žádné silikony, parabeny ani sulfáty. Samozřejmostí je i netestování produktů na zvířatech.


V první řadě se podíváme na zoubek pleťovému séru s bakuchiolem. Asi nemusím zmiňovat čisté olejové složení v čele s bakuchiolem, kterému se přezdívá přírodní retinol. Ten je výborný na podporu tvorby kolagenu v pleti a obnovu buněk, ta bude jemnější a vyhlazenější. Klasický retinol může citlivou pleť podráždit a neměl by se tak používat často a ve velké míře. Podráždění vlastně u této přírodní verze nehrozí a může se tak používat každý den.
Dalšími cennými oleji je acai olej, který je bohatý na antioxidanty, olej z marockého heřmánku na zklidnění a eliminaci kožních skvrn nebo stoechiol, jež snižuje hloubku vrásek a zpomaluje známky stárnutí pleti.
A to samozřejmě nejsou jediné složky a benefity tohoto séra. Kompletní složení najdete níže...
Sérum je vhodné zejména pro majitelky pleti věkové kategorie 35+, což od začátku letošního roku splňuji.
Co se týče samotné textury séra, tak je vyloženě olejové, ne lepkavé a tahavé, jako to známe u většiny sér z drogerie. Díky tomu je i mastnější, proto doporučuji s ním šetřit a kvůli lepší vstřebatelnosti nanášet na navlhčenou pleť. Nicméně mastný pocit nezanechává, hezky pleť zjemní a celkově mám po použití séra komfortní pocit.
Barvou a vůní mi hodně připomíná konopný olej. 

Složení: Argania Spinosa Kernel Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Camellia Oleifera Seed Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Squalane, Pyrus Malus Seed Oil, Vaccinium Myrtillus Seed Oil, Avena Sativa Kernel Oil, Euterpe Oleracea (Acai) Fruit Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Opuntia Stricta Seed Oil, Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Extract, Punica Granatum (Pomegranate) Seed Extract, Roca Canina (Rosehip) Fruit Extract, Tocopherol, Bakuchiol, Lavandula Angustifolia Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Caprylic / Capric Triglyceride, Helianthus Annuus Seed Oil, Tanacetum Annuum Flower Oil, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Lavandula Stoechas Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Geraniol, Limonene, Linalool, Citral, Citronellol. 



S očními krémy mám docela problém. Vždy je totiž vydržím používat týden a pak je z nějakého nepochopitelného důvodu odložím. Přitom už bych na ně vzhledem k věku měla myslet nejen každý den, ale klidně i dvakrát denně. 
Oční krém s okamžitým revitalizačním a liftingovým efektem eliminuje jemné linky a vrásky kolem očí a samozřejmosti je složením bez silikonů, parabenů a minerálních olejů.
Krém má našlehanou texturu, takže se poměrně odlišuje od ostatních očních krémů na trhu. Díky tomu mě používání baví, za což také může jemná bylinková parfemace.
Ačkoliv je krém jemný, citlivé oční okolí zvláční a hydratuje dostatečně.

Složení: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Centaurea Cyanus Flower Water, Rosa Damascena Flower Water, Aqua, Pentylene Glycol, Methyl Glucose Sequistearate, Coffea Arabica Seed Oil, Cucumis Sativus oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Oenothera Biennis Oil, Glycerin, Sodium PCA, Alcohol Denat., Opuntia Stricta Seed Oil Cetyl Alcohol, Punica Granatum Seed Extract, Ruscus Aculeatus Root Extract, Benzyl Alcohol, Coffea Arabica Seed Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Acmella Oleracea Extract, Ubiquinine, Citric Acid, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Cistus Ladaniferus Oil, Lavandula Stoechas Extract, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract.



Na závěr si přiblížíme denní pleťový krém. Popravdě jsem u krému očekávala hutné mazání typu bambucké máslo. Takže jsem byla mile překvapená, že je krásně jemňoučký a nic extra přemaštěného. Obsahuje sice velké množství olejů, ale opravdu nebudete mít mastný pocit, přesto se o výživu postará dokonale po celý den. Já ho používám i jako noční krém a i takto mi velmi vyhovuje.
Co bych ale uvítala, tak je určitě balení s pumpičkou. Je to nejen praktičtější, ale i hygieničtější. Tohle rýpací balení je v pořádku, pokud máte doma špachtličku. Jinak si do krému prsty zanesete spoustu nečistot a mohou se tak více tvořit pupínky. 

Krém má poměrně výraznou parfemaci, ale není to nic, co by obtěžovalo. Je to velice příjemná bylinková vůně, kterou si ihned zamilujete.

Složení: Jasminum Officinale Flower Water, Citrus Aurantium Amara Flower Water, Camellia Sinensis Leaf Water, Pentylene Glycol, Papaver Somniferum Seed Oil, Methyl Glucose Sesquistearate, Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Prunus Domestica Seed Oil, Aqua, Biosaccharide Gum-1, Glycerin, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Isoamyl Laurate, Ribes Nigrum Seed Oil, Moringa Oleifera Seed Oil, Cetyl Alcohol, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Benzyl Alcohol, Rubus Idaeus Seed Extract, Laminaria Digitata Extract, Dehydroacetic Acid, Jasminum Sambac Flower Extract, Rosa Damascena Flower Oil, Lactobacillus Ferment, Avena Sativa Kernel Extract, Rice Ferment Filtrate, Citrus Aurantium Amara Flower Oil, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Glyceryl Caprylate, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Leuconostoc/Radish Root Fermetn Filtrate, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linalool, Benzyl Alcohol. 



Veškerou kosmetiku Puaree najdete na stránkách Puaree.cz. Co bych ještě zmínila, tak jedna zajímavost se pojí s obaly této značky. Můžete je totiž po vypotřebování vrátit a rovnou si odnést nový i s novým krémem. Seznam všech prodejen najdete tady

Znáte tuto kosmetiku nebo máte s některými kousky zkušenost?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!