15. března 2023

Vlasové duo Balade en Provence

Za e-shopem Kosmetikabezvody.cz stojí šampon vylitý v kufru při cestování. A co se do kufru nikdy nevylije a ještě se chrání životní prostředí? Určitě šampon tuhý. A když je ručně vyráběný, veganský, s certifikátem a ještě hezky voní, to jsou bonusy navíc.
Já sama jsem na ně zcela přešla z těch tekutých, to samé můj přítel. Používáme je tedy oba a nejenže jsme se oprostili od plastových lahviček, tuháč také déle vydrží a po vypotřebování po něm nic nezbyde. 
Každému tuhé šampony nemusí být zrovna po chuti a nechci ani nikoho nutit na ně přecházet, ale můžete brát tento článek jako malý tip na změnu.



Levandulový tuhý šampon je speciálně určen na jemné vlasy. A ty já mám a ještě jich nemám zrovna příliš. 
Co musím pro začátek zmínit, tak pokud s tuhými šampon začínáte, nemusí vám na první dobou vyhovovat. Vlasy si na něj musí zvyknout, ale až ten okamžik nastane, nebudete chtít nic jiného. A také je rozdíl v tom, zda si vlasy umyjete šamponem jednou nebo dvakrát po sobě. Určitě doporučuji dvakrát, protože vlasy pak budou vzdušnější, objemnější a nebudou se tolik mastit. Prvním mytím smyjete nečistoty včetně stylingu a napodruhé si vlasy z šamponu vezmou výživné látky. Mytí vlasů je sice trošku delší proces, ale na kvalitě vlasů se to odrazí.
Na tuhý šampon můžete mrknout na stránkách Kosmetikabezvody.cz.

Složení: Cocos nucifera oil, vitis vinifera seed oil, aqua, sodium hydroxyde, butyrospermum parkii (shea) butter, brassica campestris seed oil, lavandula hybrida oil, lavandula angustifolia oil, illite, CI 77007, silica, linalool, geraniol, limonene.

Ačkoliv šampon obsahuje bambucké máslo a celou řadu olejů, nemusíte se bát, že vám bude mastit a slepovat vlasy. Naopak budete mít ze začátku pocit, že je spíše vysušuje a bez kondicionéru se neobejdete. Nicméně po pravidelném používání si na něj vlasy zvyknou a už to budete brát jako normální věc. 
Šampon pění celkem slušně. Už jsem měla i pěnivější kousky, ale pro takový ten pocit "pění = funguje" to úplně stačí. Stačí po vlasech přejet cca 3 kolečka a na umytí to bohatě stačí.
Vlasy jsou pak po spláchnutí vodou hezky pevné, vrzavé, čisté a nadýchané, takže se zdají i objemnější. Jsou pak i mnohem poddajnější, takže se nemusíte zaobírat s následným stylingem.


A je to tady. Tuhý kondicionér. Myslela jsem, že v životě už ho nikdy nevyzkouším a nikdy bych neřekla, že mi bude vyhovovat. Kdysi jsem jeden zkusila a byla to naprostá katastrofa! Jenže to jsem o něm nevěděla nic, natož jak ho používat a že bych s ním měla šetřit. Vymývání pak byl oříšek a díky tomu jsem si vůči němu vytvořila předsudky. Tuhý kondicionér s vůní citrusů od Balade en Provence je jiný. Ani jej není třeba nechávat dlouho působit. Stačí jen navlhčit, párkrát přejet přes mokré vlasy, promasírovat a opláchnout. Vlasy jdou pak nádherně rozčesávat, netahají se a jsou i hezky provoněné. 
Spíše než samotného používání jsem se bála, co přijde po usušení vlasů. Vlasy si nikdy nefénuji, jen je večer umyji a nechám volně uschnout. Po vysušení ručníkem a vlastně už při splachování jsem měla pocit těžších vlasů. To už mi začala blikat v hlavě kontrolka, že zase něco není v pořádku. Jakmile ale vlasy uschly a hlavně ráno byly perfektně nadýchané. 
Ještě bych měla na závěr ke kondicionéru jeden poznatek. Ráno mám vlasy trochu neposlušné a rozlítané a musím je na povrchu uhlazovat lakem na vlasy. Po použití této dvojky jsem je měla krásně uhlazené a rovné jako po použití žehličky.

Složení: Cetearyl alcohol, Cocos nucifera oil, Theobroma cacao seed butter, Cetearyl alcohol (and) lecithin (and) sodium cetearyl sulphate (and) vegetal oil, Glycerin, Helianthus annuus hybrid oil, Citrus limonum oil, Limonene, Benzyl alcohol, Panthenol, Citral.


Co se tedy tuhé vlasové kosmetiky týče, zkuste ji a buď si ji zamilujete nebo ne. Jiná možnost není, ale já věřím, že s kosmetikou Balade en Provence zklamaní nebudete.


Používáte tuhé přípravky na mytí vlasů?

4 komentáře:

  1. Tuhou vlasovku jsem měla od Foamie a ta mi vůbec nesedla.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Značku znám, ale popravdě jsem ještě nic nezkoušela. A jak tak koukám, asi se budu držet osvědčeného :-)

      Vymazat
  2. K tuhým přípravkům na mytí vlasů jsem vždy byla spíše skeptická, ale možná bych změnila názor, pokud bych vyzkoušela. :) Určitě se tomu nebráním. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bych je nezatracovala. Moje mamka na tom byla podobně a teď už používá na krátké vlasy jen tuhé šampony, stejně tak přítel. No a moje dlouhé jsou také spokojené ☺️

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!