21. března 2023

Korejská řada Tea Tree od STAY Well aneb i v 35 letech můžete mít pleť jako puberťák

I když už dávno nepatřím do kategorie náctiletých, problémy s pletí se mi nevyhýbají. O pleť se snažím starat ze všech svých sil, dokonce už několik let nepoužívám denně tekuté make-upy, aby pleť volně dýchala. Nalíčím si pouze oči a na pleť po vyčištění nanesu pleťový krém a SPFko. Ovšem ani to ale není důvod, aby mi na obličeji nevyskákaly pupínky, neměla jsem občas ucpané póry nebo jako tomu bylo na sklonku roku, objevila se mi periorální dermatitida, po které mám pozůstatky doteď! Přes svátky jsem se nelíčila dokonce vůbec a mám pocit, že čím méně toho na pleť nanesu, tím je to paradoxně horší. Mám pupínky už z těch obav z pupínků. V pubertě jsem měla pleť bezproblémovou jako miminko a teď v dospělosti jako puberťák. To je ale hrozný a nespravedlivý paradox!


 
Pokud máte problematickou pleť, velmi důležitá je správná péče o pleť a dodržování správné hygieny. Obličej je vhodné utírat do speciálního ručníku a ne do toho, do kterého se utírají ruce či jiné části těla.
Také by se nemělo zapomínat na pravidelné praní štětců, houbiček na make-up a dalších kosmetických pomůcek. No a když už je zmáknutá hygiena, je třeba zvolit vhodnou kosmetiku, třeba s tea tree olejem. Ta na mě vždycky dobře fungovala, stejně tak korejská kosmetika obecně.
Tou pravou může být řada s tea tree od Stay Well. Ta je určena pro věkovou kategorii 10-25 let. Tam já už nespadám ani omylem, ovšem tak, jak jsem měla pleť bez jediné nedokonalosti v pubertě, teď v dospělosti se na mě vybíjí pupínky jedna radost.
Proto jsem sáhla po řadě s tea tree olejem, který je známý pro své antibakteriální, zklidňující a protizánětlivé účinky. A dobře jsem udělala, jelikož mi po dlouhých měsících dermatitida téměř odezněla. A za které kousky dám tedy ruku do ohně a tolik mi pomohly?

Rovnou bych začala tonerem s tea tree. Tento korejský toner má nízké pH, takže pomáhá stabilizovat kožní bariéru a udržovat pleť zdravou. Používám ho hlavně po ránu před nanesením pleťového krému a líčením. To je nesmírně důležité, protože v noci se potíme a je třeba pleť vyčistit od výpotků. Nebudeme si přece dávat make-up nebo krém na doslova špinavou pleť.
Tonikum vše stáhne, vyčistí a hezky díky tea tree oleji osvěží. Nijak nevysušuje nebo nestahuje pleť, takže za mě paráda.


Večer toner nepoužívám, to pleť obvykle po odlíčení dočišťuji čistící pěnou. Jen se nenechte zmást, že korejské pěny obvykle nejsou nadýchané šlehačkové pěny, jak je známe my. Tato pěna je spíše tužší pasta, která napění až na obličeji po styku s vodou. 
Pěnu tedy stačí nanést do navlhčených dlaní o velikosti hrášku, lehce napěnit a promasírovat po obličeji. Tento krok v čištění pleti je velice příjemný a když pak obličej smyjete konjakovou houbičkou, bude to ještě příjemnější. Pleť bude i lehce vypeelingovaná, takže bude i mnohem jemnější a hladší.

Po vyčištění přichází na řadu pleťový krém. Pokud máte problematickou pleť, určitě doporučuji nabírat špachtličkou. Prsty si do krému můžete zanést spoustu nečistot a bakterií, takže byste si mohli ještě více uškodit. 
Krém je hutnější, ale pleť nijak nezatíží a zbytečně neumastí, protože se rychle vstřebává a snadno se i roztírá. Dá se v pohodě použít na den i noc a oceníte ho i jako podklad pod make-up.



Na lokální ošetření pupínků je skvělá tyčinka s tea tree olejem. Díky kompaktnosti se dá přenášet v kabelce nebo kosmetické taštičce prakticky kamkoliv. 
Tyčinka má zajímavý a netradiční gelový aplikátor, takže se dá z hygienických důvodů omývat. To se s těmi pěnovými dá také, ale už to není zkrátka ono. 
Používala jsem jen každý večer před spaním, aby se pupínky přes noc lépe hojily.



Na celou řadu s tea tree můžete mrknout na stránkách Mywave.cz. Mohu ji doporučit všemi deseti a za ten měsíc, co jsem ji používala, mi neskutečně pomohla s problematickou pletí. Přes noc zázraky nečekejte, ale pokud vytrváte, vyplatí se vám to. Korejka je sázka na jistotu, vždy mi pomohla na jakýkoliv kožní problém.

Také vás trápí nedokonalosti pleti?

2 komentáře:

  1. Značku neznám, ale moc se mi líbí design obalů. Každopádně tea tree mám v kosmetice moc ráda a na pupínky je skvělý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Mě se tea tree olej také nejednou osvědčil :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!