1. dubna 2020

Jarní růžové novinky od Essence

K jaru patří barvičky a nemohu si pomoct, já mám jaro spojené s pastelkově růžovou. Nejenže si ji zvu do svého šatníku, ale pohrávám si s ní i při líčení. Značka Essence nedávno přišla s několika novinkami v hezkém designu a navíc neutrpí újma ani vaše peněženka.
Pojďme tedy přivítat v současné nelehké situaci trochu barviček v podobě jemného líčení.

Dekorativní kosmetika Essence


Začala bych paletkou na oči, protože paletky a celkově oční stíny patří mezi moji nejoblíbenější kousky z dekorativky. Essence má teď nově krásnou paletku jemných očních stínů Love What You Do. Barvy se mezi sebou dají hezky kombinovat a hodí se hlavně na denní nošení. Na výraznější večerní líčení to úplně není. 
Převažují třpytivé odstíny, což je akorát pro mě. Matné stíny totiž vůbec nepoužívám, jen občas jako podklad. Stíny nezalézají do vrásek, při aplikaci neopadávají a jsou slušně pigmentované.
Oční stíny a paletky teď využívám při líčení spolu s řasenkou nejvíce, protože pod rouškou je líčení zbytečné a stejně z ní vykukují jen oči.

Paletka očních stínů Love What You Do
Pěnový make-up Essence Soft Touch je pro mě tak trošku nostalgií. Právě pěnový make-up byl pro mě na škole první, který jsem jako náctiletá vyzkoušela. Tenkrát mi vyhovoval, protože jsem obecně s líčením začínala. Teď používám hlavně tekuté a mám na kvalitu trošku vyšší nároky, nicméně jsem do něj opět po letech šla, abych zjistila, zda se nějak změnil. Není to samozřejmě přesně tento kousek, ale šlo mi o tu pěnovou texturu. 
Make-up hezky kryje a skvěle zaskočí i korektor. Když se poťupká beauty blenderem a navrství se, zakryje i větší nedokonalosti, takže v tomto ohledu paráda.
Make-up je v odstínu 04 Matt Ivory. Jiný se na Notinu neprodává, tak jsem to riskla. Ale je to takový univerzální odstín, který sedne každému, takže mi skvěle sedne.

Pěnový make-up v odstínu 04 Matt Ivory

Beauty blender Essence také má a za pár korun. Líbí se mi na něm, že je z jedné strany zkosený a dobře se s ním pracuje hlavně kolem očí a nosu, kde jsou záhyby. Používám ho nejen na celkový make-up, ale i na aplikaci korektoru. Je měkký tak akorát a dobře se s ním pracuje. Některé houbičky bývají příliš tvrdé a s těmi není práce vůbec lehká.
A když už jsme u těch doplňků, značka Essence nabízí i řadu štětců, jako třeba tento univerzální oboustranný Colour Correcting & Contouring BrushZ jedné strany je užší a hodí se na nanášení, druhou stranou stíny hezky rozblendíte do ztracena.

Beauty blender a štětec na oční stíny Essence

Žádné líčení se bezesporu neobejde bez rtěnky. Mám ráda ty lesklé a třpytivé a to rtěnka Perfect Shine je. Je hezky vláčná a rty hydratuje a to je další vlastnost, kterou u rtěnek vyžaduji. Na první pohled sice vypadá matně, ale je hezky krémová, sytá a bohatě pigmentovaná a za ty peníze je fajn. Nevydrží sice na rtech celý den a po pár hodinách při běžném fungování sleze, ale popravdě nemám zkušenost s žádnou rtěnkou, která by mi na rtech vydržela délek jak 4 hodiny.
A jako bonus je příjemná ovocná vůně, což také oceňuji.
Na výběr je celkem 6 odstínů, tento kousek je v odstínu 01 Perfect Moment.

Rtěnka Perfect Shine v odstínu 01 Perfect Moment
Značka Essence mě mile překvapila a je vidět, že se značka za poslední dobu hodně zlepšila, co se týče kvality svých produktů. Nízkou cenu si ovšem stále drží, což je také pozitivní.

Všechny produkty z drogerie i dekorativky můžete nyní na Notinu zakoupit online s doručením přímo až k vám domů, jelikož veškeré kamenné prodejny a výdejny jsou vzhledem k současné situaci uzavřené.

Co říkáte na tyto novinky? A jakou barvu máte na jaře nejraději?

24 komentářů:

  1. Ty joo, dlouho už jsem si od Essence nic nepořídila, ale tahle jarní kolekce vypadá suprově :) Moc se mi líbí ta houbička a paletka :) A na pěnový makeup mám taky vzpomínku, a jsem jedině ráda, že z toho období neexistujou žádný moje fotky :D Jinak já jsem si poslední dobou hodně oblíbila pastelovou žlutou <3

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já se nerada nalíčená fotím i teď :-D pastelkově žlutá je také fajn, já jsem ale fanda do hořčicově žluté. Vždy když vidím nějaké oblečení v této barvě, musím to nutně mít :-)

      Vymazat
  2. Ahoj, všechny věci vypadají moc pěkně. Zaujala mě hlavně ta rtěnka. Pěnový makeup jsem taky jako puberťačka používala, štětce od Essence mám moc ráda a dma jich mám celkem dost.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenkrát nebylo moc na výběr, ovšem pěnových make-upů bylo zrovna dost. Musím ale říct, že některé nebyly vůbec špatné nebo jsem neměla takové nároky, jako teď :-)

      Vymazat
  3. Celkově mám značku Essence poslední dobou moc ráda. Nejvíce používám konturovaci tužky na rty a na obočí od téhle značky. Ten pěnový makeup jsem kupovala segre k Vánocům a říkala jsem, že bych ho koupila i sobě a vyzkoušela ho, protože mě zajímá, jak by vypadal na moji sušší pleti. Moc hezký článek! 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) make-up hodně matuje, takže je spíš na mastnější pleť, ale pokud dáš jako podklad pleťový krém, bude to v pořádku. Mám také suchou pleť a dělám to tak prakticky u každého make-upu :-)

      Vymazat
  4. I můj první makeup byl pěnový od Essence a bylo by fajn si teď po těch letech koupit novější verzi :) Určitě na něho kouknu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak koukám, že nejsem sama, kdo na pěnových začínal :-)

      Vymazat
  5. Hm hm musím říct, že ta paletka vypadá vážně lákavě .. třpytivých světlých stínů není nikdy dost, ráda je občas používám i místo rozjasňovače. Mám ale s Essence trochu problémy s výdrží, přijde mi, že stíny ztrácejí během dne barvu a dost mi teda do vrásek zalézají, tak nevím no :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také občas bílé stíny používám na rozjasnění v koutku a pod obočím. Moc paletek jsem od Essence nezkoušela, ale tato je fajn :-)

      Vymazat
  6. They have cool packagings and good quality too!

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ta kolekce má celá moc hezké balení! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  8. Paletka vypadá fakt dost dobře a i rtěnka vypadá slibně. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  9. Už dlho ma od Essence novinky nezaujali, ale táto vyzerá krásne.
    Owl Heaven

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji také docela míjím. Mnohem raději koukám třeba po Maybelline. Ale je fakt, že Essence nebo třeba i Catrice za to poslední dobou stojí :-)

      Vymazat
  10. Hodně mě překvapují :) essence se vytáhla hodně <3

    OdpovědětVymazat
  11. Ta paletka stínů vypadá hodně dobře, přesně takové odstíny mám nejraději. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!