19. dubna 2020

Stop pocení s magnesiem

Určitě si všichni vzpomínáte na hodiny tělocviku na základní škole, kdy vás pan učitel v teplákovce nutil vylézt co nejrychleji na tyči až ke stropu. Tomu většinou předcházelo namazat si celé ruky a nohy magnesiem, aby to neklouzalo. Ne že bych neměla tělocvik ráda, ale právě šplhání pro mě bylo doslova peklo a nikdy jsme se nedostala výš než o metr. Spíš jsem na tyč skočila co nejvýš a tím to haslo. Dost ale o mém trápení ze základky. Sranda byla a ráda na to vzpomínám, ale teď vážně. Kdyby mě tenkrát napadlo, místo rukou a nohou si namazat i podpaží, možná bych přišla na to, že magnezium je skvělé i proti pocení. Značka Garnier na trh nedávno uvedla nové antiperspiranty s absorpčním magnesiem, které navozují okamžitý pocit suchosti. A o to jde v podpaží především.



Na výběr jsou nové řady pro ženy, ale i pro muže, které zaručují až 72 hodinovou ochranu proti mokrým koláčům. Tyto antiperspiranty jsou navíc i deodoranty, protože krásně voní. Vůně je jemná a příjemná a antiperspiranty splní vše, co očekáváte. Většinou je používám ráno před odchodem do práce a během dne jen rukou zkontroluji, zda je vše v pořádku. A vše ok také je. Zkoušet deodorant v kanceláři není zrovna to pravé ořechové, navíc na cvičení mě moc neužije, ale i v práci se někdy můžete pořádně zapotit. Do práce mi tyto kousky bohatě stačí, takže není co řešit.


Antiperspiranty jsou bez alkoholu a nezanechávají bílé skvrny na oblečení, takže se nemusíte bát ani černých barev. Díky absenci alkoholu v podpaží antiperspiranty neštípou ani bezprostředně po holení. 
Troufám si říci, že na své si přijde každý, protože můžete zvolit buď spreje nebo klasické kuličky.  Každému vyhovuje něco jiného a i já ráda sahám po obou variantách, záleží při kterých příležitostech je používám. V zimě mám pod svetry raději kuličky, v létě do šatů zase spreje, které pěkně osvěží už při samotné aplikaci.



Sprej skutečně podpaží hned vysuší a takový ten suchý vrzavý pocit zanechá i během dne. Zkoušela jsme zatím v práci a i když se občas z některých klientů zapotím, deodoranty mě podržely.
Co se týče kuliček, tak je potřeba chvíli počkat, než se tekutina do podpaží vstřebá. Netrvá to ale dlouho a už po chvilce se můžete oblékat.
S magneziem mám tedy samé dobré zkušenosti a mimochodem je to také jediný doplněk stravy, který užívám pravidelně i vnitřně a nedám na něj tedy dopustit. 

Jaké antiperspiranty se vám osvědčily? A zaujaly vás tyto novinky?

8 komentářů:

  1. Já už docela dlouho používám jen Borotalco, protože nic jiného mi prostě nefungovalo. Toto sice zní jako super nápad, ale měla bych strach, jestli to moc nebude vysušovat kůži, takže tyto novinky mě nechaly chladnou. :)


    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevysušují vůbec. Já střídám spreje a kuličky podle příležitosti a jsou vážně fajn :-)

      Vymazat
  2. Mě Garnier moc nevyhovuje, já jsem věrný Dove a nebo Borotalco. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Borotalco jsme ještě nezkoušela, tak díky za tip :-)

      Vymazat
  3. Tuhle řadu jsem zatím nezaregistrovala, ale rozhodně vyzkouším hned při další návštěvě DMka! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrkni na ně. Venku už to začíná hřát, tak bude ochrana potřeba, hlavně až skončí karanténa a všechna ta omezení a budeme se zase mačkat s ostatními lidmi :-)

      Vymazat
  4. Děkuji za tip, tyto zatím vůbec neznám, tak se po nich asi kouknu :)
    Flavours of Amellia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus na ně kouknout, určitě na ně někde v drogerii narazíš :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!