20. července 2020

Konopná kosmetika

Za konopnou kosmetikou stojí společnost MedicProgress, jejíž název vám možná nic neřekne. Je to mladá firma, ovšem své produkty vyrábí a dodává do řady zemí EU. Co ale možná budete znát, je Panthenol v typickém oranžovo bílém obalu. Takže ano, i známý Panthenol vyrábí stejná společnost a najdete ho ve spoustě jejich produktů. Dalším překvapením je, že nemají svoji výrobnu v našem hlavním městě, jak by se dalo čekat, ale v samotném srdci Moravy, v Olomouci. Neznám moc značek světového formátu, co se usídlili u nás na Moravě. Většinou jde o malé rodinné firmy na výrobu přírodní kosmetiky, kterou si vyrábí v malé místnůstce svého domečku a sami si ji i prodávají. Přírodní tuhé mýdlo si ale můžeme vyrobit sami doma a nepotřebujeme k tomu být ani moc zruční. Na konopnou kosmetiku už to chce ale trošku znalostí norem a nařízení a pro prodej do zahraničí i nějaké lepší technologie, spolehlivý tým a hlavně nadšení pro spokojenost zákazníka. Přesně takovým dojmem na mě MedicProgress působí a jsem ráda, že jsme si mohla k tělu připustit konopnou kosmetiku, která je stále více oblíbená.

Začnu asi tím nejzákladnějším a nejuniverzálnějším produktem a tím je sprchový gel. Za jistých okolností se dá použít klidně i místo šamponu, na holení, intimní hygienu a možná bychom našli ještě i jiné využití, proto ta univerzálnost. U nás je to ještě na mytí psíka a musím říct, že to je poslední dobou můj nejosvědčenější tester. Má trošku problémy s pokožkou a pokud není sprcháč nebo šampon kvalitní, hodně se drbe. Ale to jsme trošku odbočili.
Já se po sprchování samozřejmě neškrábu, ale pokud mi sprchový gel nesedne, hodně mě vysušuje a tvoří se mi na pokožce šupinky. Konopný sprchový gel obsahuje 5% konopný  a olivový olej, takže toto by se vám stávat určitě nemělo. Tedy alespoň já žádné nepříjemné pocity nepociťovala. Krom toho je jeho složkou již zmíněný D-panthenol nebo kyselina mléčná, která se přidává i do intimních gelů pro ženy. A to ani nemluvím o spoustě prospěšných vitaminů, minerálních látek a těch dobrých kyselin. No některé sprchové gely jsou prostě pro čtyřnohé chlupáče škoda a můžete je vyzkoušet klidně i na malých dětech a jejich citlivé pokožce jistě nijak neuškodí.
Vůně není nijak výrazná nebo sladká, ale je spíš přirozená, rostlinná. 



Dalším kouskem je konopný šampon. S šampony mám docela problém a pokud v něm najdu silikony, nemají u mě šanci a mnohdy je ani nevyzkouším a rovnou pošlu dál. Nějaká pěnidla ještě skousnu, protože ty většinou dávají pocit toho, že šampon myje.
Většinou musím po umytí pociťovat takový ten vrzavý pocit čistých vlasů. Na to je nejlepší umýt si vlasy 2x po sobě, kdy napoprvé z nich smyjete nečistoty a stylingové přípravky, po druhém mytí si vlasy vezmou živiny a mohou si tak co nejvíce vzít z kondicionéru nebo masky. Je to trošku zdlouhavý proces, ale věřte mi, vyplatí se. Tento šampon je skvělý v tom, že i dlouhé vlasy jdou pak rozčesávat dobře i bez použití kondicionéru a jsou pak neskutečně vzdušné a lehké. 

Jestli máte v rodině někoho blízkého, třeba babičku, která trpí na bolestivé svaly a klouby, ocení konopné mazání ve formě hřejivého nebo chladivého mazání. Mentolové konopné mazání s 10% konopným olejem oceníte třeba při masážích nebo po sportu na uvolnění napětí. Má příjemnou mentolovou vůni a chladivý efekt, který se vás chytne a dlouho nepustí.
Konopná mast ekzém je skvělá pro někoho, kdo trpí na vážnější kožní problémy. Já ji věnovala dědovi, který má po letitých chemoterapiích strupy a hluboké praskliny v obličeji. Mrzí mě, že mu na to téměř nic nepomáhá. Už jsme zkoušeli výhradně přírodní krémy, ale i chemické koktejly na předpis a vždy vesměs bez výsledku. Konopnou mast děda používal hlavně v oblasti čela a na dalších suchých místech na obličeji a po nějaké době a pravidelném mazání dvakrát denně si liboval, jak se mu místa zvlhčila a netrápí ho suché strupy a loupající se kůže.

Pokud máte sedavé zaměstnání a většinu času trávíte u počítače, zkuste mrknout na  konopné mazání žíly - cévy. To mazání na žíly jsem darovala babičce, která má hodně problémy s nohama a s křečáky už byla i na operaci. Zhruba po měsíci používání mi tvrdila, že žíly nejsou tak vystouplé a bolesti také ustoupily. Sice ne úplně, ale i to málo se počítá...
Všechny tyto léčebné masti a krémy jsou v kvalitě bez parabenů, parfemace a umělých barviv. Určitě si o nich na stránkách přečtěte více. Popisky k jednotlivým produktům jsou dost obsáhlé, takže si vše můžete v klidu domova prostudovat a určit produkt vhodný přesně na váš problém.




Na celou konopnou řadu můžete kouknout na stránkách samotného výrobce  Medicprogress.cz a zakoupit vše můžete na stránkách dceřinné společnosti Pharma-future.com.
Já se ke konopné kosmetice vracím stále častěji a i když jsem dřív hledala hlavně voňavou kosmetiku, čím jsem starší, tím se dívám hlavně po vlastnostech a účincích. Sáhnu klidně i po sprcháči, který nevoní jako čokoládový dort nebo čerstvě uvařená káva, ale pochutná si na něm hlavně moje pokožka. 

Používáte konopnou kosmetiku?

7 komentářů:

  1. Konopnou kosmetiku už jsem zkoušela - značku Cannabellum a musím říct, že jsem byla velmi spokojena. Tuhle značku vidím prvně, ale má moc krásný design. Je super, že babi a dědovi pomohla s jejich problémy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem také ráda. Já si moc ještě nemám na bolesti co stěžovat, tak jsem ráda, že masti posloužily alespoň jim :-)

      Vymazat
  2. Tuhle značku nepoznám, ale konopná kosmetika je skvělá. Kdysi jsem měla krém a masku a byla jsem spokojená. Jen už nevím, co to bylo za značku.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Thanks for sharing your thoughts about this product!

    OdpovědětVymazat
  4. Já poslední dobou hodně upřednostňuji cbd produkty, oleje, masti, krémy..atd. Pomáhá nám v rodině na kožní problémy. Ale taky třeba na roztroušenou sklerózu. Kdyby někoho zajímalo tohle téma, tak tady jsem našel dobrý článek :) :) https://www.semena-marihuany.cz/cs/blog/1172-rozdil-v-ucinnosti-cbd-kvetu-a-cbd-oleje

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!