9. července 2020

Novinky z dekorativky Maybelline

Jestli nějaký produkt používám snad už od základky, tak jsou to řasenky od Maybelline. Není ani možné, že je to už nějakých dvacet let a celá ta léta mi vyhovují. Mezi nejpovedenější řadím žluté objemové řasenky, které se za tuto dobu téměř nezměnily a jsou stejně skvělé. Často se mi stává, že si na nějaký kousek zvyknu a po pár letech se přestane vyrábět, i když byl třeba oblíbený a dobře se prodával. Právě žluté řasenky se dnes mohou označit jako ikonické a i když ráda zkouším nové značky i produkty, k těmto žlutým se ráda vracím. 
Dnes ale nebude řeč o těchto řasenkách, ale jiných, nových a spoustě dalších novinek od Maybelline. 



Klasikou jsou i řasenky Falsies Lash Lift a Lash Sensational, které už jsou k mání dlouhých 5 let! Lash Sensational má silikonový zahnutý kartáček. Dřív jsem nedala dopustit na klasické štětinové, teď už mám i své oblíbence se silikonovými, takže to mám tak půl napůl. Je to vždy o značce a hlavně typu řasenky, takže je třeba vybírat z toho, co potřebujete. Zda se pídíte po prodloužení nebo objemu, většinou to ani o ničem jiném není.
S řasenkami od Maybelline to jde samo, protože mi mnohdy stačí i jedna vrstva. Fialovo stříbrnou řasenku Falsie Lash Lift v černém odstínu používám už od uvedení na trh a už mám doma asi čtvrtý kus, je vážně skvělá. Má klasický štětinový kartáček, který je větší a ve tvaru osmičky, takže se s ním pracuje dobře. 
Na tuto řasenku už jsem četla spoustu recenzí a většinou to bylo tak 50:50, já bezesporu patřím do té spokojenější půlky. 



Na líčení očí se zaměřuji nejvíce, obzvláště dříve při nošení roušek. I když se všechna opatření rozvolnila, už od března jsem na sobě neměla make-up. Přitom dřív jsem si to nedovedla představit, stejně to platí i o pudru, bronzeru nebo rozjasňovači či rtěnce. Aspoň se tak mohu vyřádit na očích a sahám po výraznějších očních stínech a několika vrstvách řasenky. Make-up už tak používám jen když se někam chystám, do práce a hlavně teď v létě mám v tomto ohledu volnější režim.

Líčení očí se neobejde bez paletky na oči, jako je tato nová Nudes of New York. Obsahuje celkem 16 stínů, z nichž 7 je třpytivých a 9 matných. Odstíny v ní najdete hnědé, béžové, zlatavé a do bronzova. 
Popravdě je to moje první paletka od Maybelline a není vůbec špatná. 
Obsahuje převážně teplé odstíny, je bohatě pigmentovaná, vůbec při líčení neopadavá pod oko a nemám jí tedy absolutně co vytknout. 



Stíny můžete samozřejmě doplnit oční linkou Tattoo Liner, a to buď klasickou černou nebo se můžete trošku odvázat a zkusit barevné, třeba 961 Sparkling Silver nebo 940 Rich Amethyst. 


Stejně jako řasenky, mým oblíbencem jsou i make-upy Fit me. Jsou určeny na normální nebo problematištější pleť, já ji mám hodně suchou a i přesto mi vyhovují. Většinou sahám po univerzálním odstínu 107 a po dovolené, kdy jsem opálená 108. Letos dovolená u moře určitě nebude, takže odstíny 104 Sort Ivory a 105 Natural Ivory budou ideální. Nově jsou tyto make-upy vylepšeny o jíl, aby se tak lesk ještě více absorboval. 


Vlevo nový make-up Fit Me , vpravo jeho původní verze

Make-upy jsou středně krycí a pokud vás trápí nějaké nedokonalosti, pupínky nebo výraznější kruhy pod očima, můžete je zamaskovat korektorem Fit Me s praktickým pěnovým aplikátorem a pak vše zaťupkat beauty blenderem. 


A když už jsem zmínila to léto, pecka je gelový rozjasňovač Face Studio Chrome v odstínu 20 Metallic Rose. Pokud máte rádi výraznější odlesky, tento je jako stvořený. Krásně odráží světlo a na opálenou pleť je moc fajn. Na nanášení je dobré použít jednoduše prsty a je třeba s ním moc neotálet, protože na pleti poměrně rychle zasychá. Zanechá výraznou bronzovou stopu a na léto je fajn a klidně se dá použít i na jiná místa, než jen lícní kosti. 



Kdo mě sledujete pravidelně, víte, že vůbec nepoužívám tvářenky. Toho si ale nevšímejte, protože jsem pravděpodobně jediná. Místo toho raději tváře konturuji bronzerem a právě rozjasňovačem. Většina z vás je ale používá, proto můžete omrknout tvářenky Fit Me v odstínech 40 Peach nebo 25 Pink.



Poslední a samostatnou kapitolou jsou rtěnky. Jako milovnice rtěnek jsem teď měla od půlky března krizi a musela jsme se pod roušku spokojit pouze s balzámem na rty. Jsem tedy ráda za rozvolnění situace a mohu tak postupně zkoušet kousky, které se mi za ty měsíce doma nahromadily. 
Začnu mými oblíbenými rtěnkami v tužce Super Stay Ink Crayon. Mám jich doma už asi pět a tyto nové odstíny 90 Keep It Out a 85 Change Is Good jsou krásné růžovo fialkové odstíny a ani vám nebudu psát jak voní, protože jinak je budete chtít sníst.
I když výdrž není taková, jak bych chtěla, sahám po nich moc ráda a na běžné denní nošení do práce jsou ideální. Určitě jsou to fajn drogerkové rtěnky, se kterými nic nepokazíte a určitě nějakou vyzkoušejte. Věřím, že si je zamilujete jako já a u jednoho odstínu nezůstane.



Také tekuté Super Stay Matte Ink s pěnovým aplikátorem můžete mít nově v odstínech 175 Ringleader a 150 Pathfinder. Na tyto rtěnky jsem četla spoustu ohlasů a hodně z vás vadí, že trochu lepí, někoho víc, jiné zase vůbec. Není to určitě taková hrůza a za mě jsou fajn. Lepí jen opravdu lehce a to ihned po aplikaci, ale stačí rty obtisknout do ubrousku a tento pocit zmizí. 
Jsou to hezky syté barvičky, dají se precizně vykreslit a drží jako přibité. I s odličování budete mít malinko problém, ale odličovač na olejové bázi si s nimi poradí. Jsou to skutečné držáky a nadělají spoustu parády.



Klasické vysunovací matné rtěnky v černém obalu můžete mít ve výrazné rudé 907 Citrus Tang nebo nude odstín 940 Chocolate Truffle. 
Ačkoliv obal je hodně jednoduchý a na první pohled nenápadný, rtěnka mě totálně odrovnala. Nude odstín 940 je božský, barva sytá a vydrží opravdu hodně dlouho, cca nějakých 6 hodin, i když pijete nebo něco malého skousnete. Zdá se tedy, že jsme našla nového oblíbence.


Která z novinek vás nejvíce zaujala? A jaké jsou vaše oblíbené kousky od Maybelline?

15 komentářů:

  1. Co mě nejvíc zaujalo je paletka ta má dobře složené odstíny a využila bych ji. :) A pak nesmí chybět ani rtěnky Crayon ty jsou boží. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se mi líbí ta paletka, krásné odstíny! Jinak jsem koupila fitme korektor a za tu cenu naprosto super :-)

    Melissa Hartford
    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paletku používám denně, s takovouhle asi budu brzy až na pánvičce, je opravdu dokonalá :-)

      Vymazat
  3. Falsies špirála je skvelá, mám ju veľmi rada. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Novinky vypadají krásně! Hodně se mi líbí ta tvářenka v odstínu Pink :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  5. Make-upy a korektory z řady Fit me mám doma už druhé balení a jsem moc spokojená, ta paletka je krásná, já miluju paletky stínů, ale nosím je jen 1x za rok na ples a to ještě dostanu zprda, že se to přítelovi nelíbí, když se maluju, ale ať si nakašle jako! :D :D

    http://lifebynikys.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt jo? Tak s tímto by u mě přítel nepochodil :-D já bych bez líčení nemohla existovat, i když to nijak nepřeháním.

      Vymazat
  6. Novinky vypadají skvěle – hlavně se mi líbí ty rtěnky, ale i řasenky a paletky mě zaujaly. vlastně mě zaujalo vše :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec se nedivím, taky bych měla problém vybrat jen jednoho favorita :-)

      Vymazat
  7. Ty jo, make-up obohacený o jíl? Tak to bych se bála, že to bude stahovat a vysušovat pokožku :(. Ale možná jen nevim, že se to do kosmetiky dává :D. Já si jen představuju, jak mam obličej po smytí zbavenej veškerýho lesku a stáhnutej :D. Ale jinak novinky jsou super.)

    Hrozně se mi líbí ta stříbrná řasenka, ta má úžasnej obal! Pak samozřejmě rtěnky, kde si myslím, že Maybelline dooooost vede. Já mam Matte Ink a jsem spokojená. Jen člověk musí vědět, že u téhle rtěnky opravdu platí "méně je více". Co se týká lepení, tak já nikdy nepochopila, proč to tak lidi štve. Mně je to upřímně úplně fuk :D.

    Verča ze Ztracena v Praze | BÉŽOVÝ OUTFIT S KAPKOU ČERNÉ + NEW IN | OUTFIT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Make-up je skvělý na lesknoucí se T-zónu. Já ji mám mastnější, za to tváře naopak hodně suché a sedí mi jako hrnec na zadek :-) roky jsem používala tu předchozí verzi a tato je stejně fajn :-)

      Vymazat
    2. Tak to je super, díky za tip. To budu doporučovat holkám s mastnou pletí :).

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!