28. září 2020

Boucheron Serpent Bohème

1. září je nejen první školní den, ale také byla v tento den uvedena nová podzimní vůně Serpent Bohème od značky Boucheron. Značkou jsem nepolíbená, ale dle recenzí vím, že má samé skvělé vůně. Proto mě velmi potěšilo, že jsme mohla být mezi prvními, kdo si tuto vůni vyzkouší na vlastní kůži.



Parfém hned na první pohled zaujme honosným flakonkem, který je inspirovaný ikonickou kolekcí šperků. Historie sahá až do roku 1888, kdy Frédéric Boucheron odjíždí na dalekou cestu za hledáním vzácných kamenů a před odjezdem daruje své milované ženě Gabrielle náhrdelník zobrazující hada posetého diamanty. Had ji měl za jeho nepřítomnosti ochraňovat a později se stal ikonickým symbolem samotné značky Boucheron. Kolekce šperků Serpent Bohème se tak stala nejznámější kolekcí módního domu a vznikla i stejnojmenná vůně od parfuméra Anne Flipo pro sebevědomou a odvážnou ženu na počest Gabrielle. 


Složení vůně:

Hlava: mandarinka, černý rybíz
Srdce: turecká růže, jasmín Sambac, pouštní růže
Základ: cistus labdanum, santalové dřevo, pačuli, bílé pižmo.

Vůně je hodně svěží, citrusová se sladšími květinovými tóny. Je hodně jemná, takže je využitelná hlavně na denní nošení do práce, školy nebo klidně jen tak na nákup. Já bez vůně prakticky neodcházím z domu a když se zapomenu ráno navonět, celý den jsem pak nesvá, jako bych si zapomněla mobil nebo peněženku.
Na večer může být intenzita vůně pro někoho málo, ale já ani večer nevyhledávám moc těžké vůně, nerada totiž obtěžuji své okolí oblaky silné vůně.

Stejně jako šperky i flakon vůně Serpent Bohème je inspirovaný hadí kůží. To je krásně vidět na zadní straně flakonku. A jak už to bývá u parfémů zvykem, i tento má svoji známou tvář. Je jí sebevědomá a nezávislá modelka Joséphine le Tutour. Francouzky jsou známé svou krásou a šarmem a tak mohu potvrdit, že výběr známé tváře je zde na místě.



Vůně je k dostání v parfumeriích Marionnaud a na stránkách Sensualite.cz, kde už najdete pořádnou sbírku parfémů této značky. 

Znáte nebo vlastníte nějakou vůni od Boucheron?

7 komentářů:

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!