9. září 2020

Přírodní levandulový deodorant Saloos

Přírodních deodorantů už je na trhu poměrně hodně, ovšem je také hodně těžké najít ten, který vážně funguje a splní i ty nejnáročnější požadavky. Když už si totiž něco koupíte, očekáváte maximum a ne to, že si pak produkt vystavíte v koupelně na poličku, kde bude ležet ladem.
To se ale bohužel stává, protože když zkoušíte něco nového a na co neexistují recenze od předchozích uživatelů, je to složité. Schválně se vás zeptám, dáváte hodně na recenze ostatních? Já se přiznám že ano. Když zkouším novinky, většinou musím dát pouze na svůj vlastní úsudek a jsem ráda, když mohu testovat s mým přítelem. Věřte mi, že většího kritika kosmetiky neznám. Ten všechno rozebere do detailů a moc se s tím nepáře. Je to zkrátka upřímný mužský pohled a pokud já něco vychválím do nebes, on to zamete pod koberec. Třeba u deodorantů se nikdy v názorech nesejdeme. Já sedím většinu dne v kanceláři a obecně se skoro nepotím, takže hledám hlavně tu vůni. On je zase hodně v pohybu venku a potí se jako medvěd. Hledá tedy nejen něco proti zápachu, ale zároveň aby neměl neustále na triku propocené koláče a nebyl cítit na sto honů daleko. 
Přítel se mnou testuje hlavně tělovou a vlasovou kosmetiku, dekorativku jsem na něm ještě nezkoušela... kdyby chudák věděl, co ho třeba jednou čeká... na co se ale vždy těší a bez odmlouvání do toho jde kolikrát i dřív než já, jsou deodoranty. 



Nové tuhé deodoranty od Saloos jsou bez sody, hliníku, alkoholu, konzervantů, umělé parfemace a barviv. Deodoranty tak nedráždí citlivé podpaží ani bezprostředně po oholení. To určitě znáte, když se oholíte a pak použijete nějaký deodorant z drogerie a můžete se zbláznit, jak to pálí a štípe. Někdy ani umytí vodou nepomůže a musíte to zkrátka přetrpět, než to odezní.

Deodoranty Saloos obsahují patentovanou minerální složku CareMag™ D, což je aktivní magnézium z Mrtvého moře. A jestli jste někdy šplhali na základní škole na tyči a na ruce si mazali bílý prášek z magnézia, jistě víte, jak to funguje. Ruce vysušil, tyč pak nezklouzala a vy jste mohli vesele stoupat až nahoru. Mě to nešlo bohužel ani s kilem magnezia, potvora gravitace mě vždycky přemohla. 
Magnezium v deodorantech funguje na stejném principu a podpaží zanechává suché. Deodoranty jsou zároveň obohaceny o kakaové máslo a kokosový olej, takže o podpaží i pečují. Jde tedy o účinný a zároveň pečující kousek, takže běžný deodorant se tak posouvá o level výše.


Složení: cocos nucifera oil bio, maranta arundianacea root powder bio, zea mays starch, theobroma cacao seed butter bio, magnesium hydroxide, candelilla cera, parfum, tocopherol, rosmarinus officinalis leaf extract, magnesium carbonate hydroxide, helianthus annuus seed oil bio, linalool, limonene, geraniol, coumarin.

Jen pozor na skladování, ať nemáte žádný přírodní deoš ani chvilku na sluníčku. Já už takhle jeden pohřbila, když jsem ho měla na stole, kam přes okno svítilo slunce. Deoš se velmi rychle zkazil, ztuchl a místo vůně z něj byla cítit plíseň. V takovém případě na nic nečekejte a rovnou se ho zbavte. Tím myslím, že ho vyhoďte a nikomu nedarujte. 
Nejlepší je ho mít v koupelně někde v chladu a temnu, kde ho budete mít vždy po ruce a připravený k použití. Ovšem ne nikde u topení a podobně. Přece jenom různá másla a oleje ve složení rády propadají zkáze, tak na to velký pozor. 

Málem bych zapomněla asi na to nejdůležitější, co u deodorantů očekáváte a to je vůně. O tu se starají přírodní esenciální oleje s antimikrobiálními vlastnostmi. Vůně levandule je hodně příjemná, smyslná a z podpaží je cítit dlouho. 
Mě deodorant stačil, protože většinu dne trávím v práci v kanceláři. Když jsem ho ale vzala na tůru do třicetistunových veder, podpaží bylo sice suché, ale pot jsem lehce cítila. Na přítele, který je dost pracovně vytížený a pořád běhá sem a tam, bohužel nestačil. No aspoň zbude více na mě. 
U přírodních deodorantů tedy hodně záleží na tom, co zrovna děláte a co očekáváte. Deodorant je hlavně o té vůni a pokud chcete pocení potlačit, budete muset sáhnout po nějakém účinném antiperspirantu. Řekla bych, že je to ovšem ideální kousek na období podzim až jaro, než začnou být tepla. 

Kromě levandule je na výběr ještě varianta Litsea Cubeda a Grep Mint. Všechny varianty můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Saloos zde.

Abychom si to tu na závěr shrnuli, tak mohu napsat jen jediné: všichni jistě známe rčení "bez práce nejsou koláče". To bych si dovolila malinko poupravit na "bez deoše od Saloosu nejsou koláče".

Už jste našli svůj přírodní deodorant, který vám vyhovuje?

10 komentářů:

  1. Levanduli v kosmetice moc nemusím, tak bych si vybrala asi jinou variantu. Třeba Grep mint zní docela dobře a mohl by mi vonět. Já jsem docela spokojená s deodoranty od Soaphorie, ale taky to není na velkou zátěž. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přírodní deoše jsou slabší, ale zase více voní a o té vůni to je především :-)

      Vymazat
  2. Ten vypada hodne dobre, levanduli miluji a deodorant s krasnou vuni levandule nemusi byt vubec zly! Rada vyzkousim neco noveho od teto kosmetiky ♥

    Melissa Hartford
    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi můj člověk, já bez vůně levandule nemůžu fungovat :-)

      Vymazat
  3. Levandule asi není uplně něco co bych vyžadovala. Ale přírodní deodoranty jsem si velmi oblíbila, především kvůli jejich vůni, která mi spíše připomíná parfémy. Zkušenost mám jen se Sportique.

    Kosmetické peklo a nebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sportique znám, hlavně jejich krémy, ale ani nevím, že mají také deodoranty :-)

      Vymazat
  4. paráda zkusím, mám od této značky masážní olej pro těhotné do sprchy a nemohu si ho vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Masážní olej jsem popravdě ještě neměla, jinak už jsem měla od Saloos asi všechno :-)

      Vymazat
  5. Levandule je úžasná vůně a vyhovoval by mi i tím, že to je tuhý deodorant - ty mám nejraději. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!