18. září 2020

Test intimní hygieny

V některých kategoriích kosmetiky by se nemělo moc experimentovat, protože to může být spíše na škodu. Přesněji řečeno je lepší si vybírat produkty k tomu určené, jako je například intimní hygiena. 
Na intimní hygienu bychom neměli používat běžné sprchové gely nebo mýdla, protože bychom si mohli citlivé prostředí tam dole pořádně rozhodit. Přípravky na intimní hygienu obvykle mají (nebo by určitě měly mít) jiné pH a navíc obsahují cennou antibakteriální kyselinu mléčnou.
Já s používáním speciálních přípravků na intimní hygienu začala s příchodem první menstruace už někdy na základní škole, když mi bylo cca 15 let. Je to už hodně dávno, tak si to přesně nepamatuji. Na svoje první měsíčky samozřejmě nezapomenu, ale ty roky už mi nějak splývají. Tehdy jsem začala s Lactacydem, který jsem pak používala v kuse asi 10 let a nestřídala s jinými produkty. Pak to už chtělo změnu a začala jsem trošku experimentovat. Spousta produktů z drogerie mi ale nesedla, takže jsem se vrátila zpět k Lactacydu a jen občas jsem ho proložila něčím jiným. 
Na trhu najdete spoustu přípravků za různé ceny a pokud jste tam dole citliví, je třeba si vybírat šetrné přípravky bez parfemace, která může dráždit. Emulze pro intimní hygienu Lactacyd je taková klasika a troufám si říci, že legenda mezi intimní kosmetikou. Neznám snad nikoho, kdo by jej neznal nebo nepoužil. Emulze není úplně čirá, ale lehce mléčná. Vůně je typická pro Lactacyd a ať už vyzkoušíte jakoukoliv verzi, všechny voní stejně a moc příjemně. Nikdy jsem neměla s žádným typem této značky problém a mohu jej vřele doporučit jak začátečníkům, tak ostříleným uživatelkám.



V létě jsem si oblíbila intimní pěny, které jsou lehounké a osvěžující. Několik pěn nabízí třeba značka Ziaja. Intimní čistící pěna s extraktem z brusinek je v praktickém pumpičkovém balení. Pěna je bohatá, jemná a nedráždí, nepocítíte žádné štípání, pálení ani nic podobně nepříjemného. Pěna voní poměrně výrazně, sladce, ovocně po brusinkách. Po vytvoření pěny už parfemace není tak výrazná, takže by vám to nemělo tak vadit. Pokud ale nevyhledáváte výraznou parfemaci, nebude to pro vás ideální kousek.
Od Ziaji můžete mít i klasické intimní gely v obrovském 500 ml balení za rozumné peníze. Co se týče konzistence, tak jsou řidší, ale svůj účel i tak splní. Pár let zpátky jsem měla melounový a i když je parfemace u těchto gelů silnější, nejsou vůbec špatné. Na výběr jsou mimo jiné mandle nebo heřmánek a kdo by nechtěl vonět dole třeba po konvalinkách?
Musím se přiznat, že gely mi vyhovovaly více, než tato pěna. Alternativně se dá pěna využít i místo pěny na holení, takže svůj účel také splní.


Dalším kouskem je sprchová emulze pro intimní hygienu Nivea. Kyselina mléčná zde samozřejmě nechybí. Nivea je klasická drogerková značka a složení až tak neřeší, ale s touto emulzí jsem neměla žádný problém, i když jsem měla trošku obavy. Emulze se moc nelišila od Lactacydu, takže jí nemám co vytknout.


Testík bychom zakončili intimní mycí emulzí Sebamed. Je určena pro ženy ve věku 15-50 let, takže ať už začnete v jakémkoliv věku, nikdy není pozdě. Já se ovšem v tomto případě přikláním k tomu, čím dříve, tím lépe. Emulze není téměř parfémovaná. Voní nejjemněji z této čtyřky, co jsemvyzkoušela. 


Co se týče účinků, nenašla bych vyloženě propadák a všechny splnily to, co jsem očekávala. Podstatné rozdíly byly pouze v parfemaci. Jak emulze Sebamed tak Nivea mi přijdou co do vůně hodně podobné. Kdybych k nim čichala se zavřenýma očima, nepoznám o který produkt jde. Ziaju bych poznala na několik metrů i s lehkou rýmou a Lactacyd vůně je už ikonická a poznáte ji vždycky. Do pěny od Ziaji už bych asi znovu nešla a spíše bych si příště pořídila gel, který není tak převoněný.

Jako vítěze označuji bezesporu Lactacyd, který mi vyhovuje už nepočítaně let a je pořád skvělý. Vlastně nemohu říci, že by mi nějaký vyloženě nesedl. 
Když se zamyslím zpátky do minulosti, tak jsem jednou vyzkoušela gel, značku už si vůbec nepamatuji. Vím jen to, že gel byl sytě zelený a byl tak mentolový, že jsem si připadala, jako bych uvnitř měla mentolku. Chladivý pocit byl tak svěží, až se to nedalo vydržet a s tím už nechci mít nikdy tu čest. Pokud víte, o jaký jde, klidně mi napište do komentářů.

Přípravky na intimní hygienu určitě podstrčte nebo rovnou vnuťte i svým mužským protějškům, protože co si budeme, jsou na své přirození možná ještě citlivější, než my ženy. Sice trošku jiným způsobem, ale i oni kvalitnější péčí nic nepokazí.

Jakou intimní péči používáte vy?

14 komentářů:

  1. Lactacyd je klasika, jsem s ním spokojená já i mé známé. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, neznám nic lepšího, neustále se k němu vracím :-)

      Vymazat
  2. Já mám nejradši právě gel od Ziaji :) A co se týká toho posledního zmíněného zážitku, já jsem takový měla s jedním gelem od Chilly :D Ale paradoxně Chilly mi vyhovuje trošku víc, než Lactacyd :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je možné, že to byla značka Chilly :-D znovu už to ale zkoušet nebudu :-)

      Vymazat
  3. Já momentálně používám hlavně od Oriflame, ale Lactacyd bych ráda vyzkoušela.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dřív používala z katalogové kosmetiky z Avonu nebo Dedry, z Oriflame intimku vůbec :-)

      Vymazat
  4. Ja nemôžem žiadne intímne gély lebo po každom ma buď svrbí všetko alebo štípe :D

    LEOPARD SWEATER IN AUTUMN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to zkus právě Lactacyd. Obyčejné mýdlo nebo sprcháč by se používat neměly :-)

      Vymazat
  5. Ahoj Seba Med jsem měla, nejvíce mne asi zaujala Ziaja. ☺ Díky za prima tip a přeji krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
  6. Lactacyd je taktéž mým favoritem už roky :)

    Melissa H.
    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Ten zelený byl určitě Chilly, já ho naopak mám nejraději, připadám si pak i tam dole taková "svěží". :)

    somethingbykate .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, na mě to ale bylo už moc. Kdyby byl jemnější, tak by mi určitě sedl :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!