2. srpna 2021

Tuhé šampony Botanic Therapy od Garnier

Tuhé šampony jsou většinou výsadou přírodních kosmetických značek. Garnier mezi ně sice stoprocentně nepatří, ovšem pokud v posledních měsících sledujete nové produkty od této značky, jistě vám neuniklo, že je na správné cestě. Proto mě ani nepřekvapilo, že kromě Hair Food řad s téměř 100 % přírodním složením, netestováním na zvířatech a eko obaly, Garnier přišel na trh i s novými tuhými šampony Botanic Therapy. 



Všechno to jsou stejné varianty řad Botanic Therapy, které jsou dostupné i v klasické tekuté formě. Z těch mám obzvláště ráda kokosovou řadu. A kokosová varianta mi nejvíce sedla i v podobě tuhého šamponu.



Složení těchto "tuháčů" je z 97 % biologicky rozložitelné a z 94 % rostlinného původu. Nenajdete v nich žádné silikony ani konzervační látky. Proto i vůně nejsou nijak výrazné a chemické, ale příjemné. Nejvíce mi voní varianta se zázvorem, která voní úplně stejně jako tekutý šampon po vánočním perníčku. I vlasy jsou po šamponu krásně a na dlouho provoněné.
Oproti běžné vlasovce tuhé provedení déle vydrží, nahradí přibližně 2 šampony v 250 ml balení. Záleží ovšem na délce vlasů a jak často si je myjete. Cenově je na tom také lépe a kdo nekamarádíte s plasty, oceníte to. Po vypotřebování vám zbude pouze papírová krabička, která se dá vytřídit. 


Tuhý šampon se tváří jako klasické mýdlo a nevidím problém, proč ho tak i nevyužít. Namydlíte si s ním vlasy a klidně i celé tělo a zabijete tak dvě mouchy jednou ranou. Když navíc tento šampon použijete místo mýdla, pokožka je hezky vláčná a nemusíte se už tolik mazat tělovým mlékem. Je tedy hezky vyživená, nikoliv mastná.

U tuhých šamponů bych ráda zmínila jednu důležitou věc. Pokud na ně přechází z klasických tekutých, můžete po nich mít vlasy sušší než jste zvyklí. Tedy alespoň já to tak mám s dlouhými a jemnými vlasy. Moje mamka má naopak vlasy krátké a jiné než tuhé šampony už roky nepoužívá. Říká, že má po nich vlasy hezky tvrdé a pevné, nemastí se jí a vůbec nejsou vysušené. Je to tedy u každého jinak a každému vyhovuje něco jiného. Hodně totiž záleží na typu vlasů a také dědičných dispozicích.
Moje vlasy si na něj musely zvyknout a musela jsem se vybavit kondicionéry a maskami. Alespoň tedy ze začátku. Je to podobné, jako když přecházíte z vlasovky se silikony z drogerie na ty výhradně přírodní. To někdy trvá týdny i měsíce, než se dostanete na takový ten skvělý pocit z vlasů. 

Většina přírodních tuhých šamponů na trhu má kulaté provedení, tyto od Garnier jsou ve tvaru kapky. Díky tomu se mnohem lépe drží a nekloužou tolik z dlaní, když se namočí. 



Vlasovka Botanic Therapy od Garnier není vůbec špatná. Šampony mi až tak nevyhovují, protože se mi po nich rychleji mastí a plihnou vlasy, ale třeba kondicionéry a masky jsou skvělé. Tyto tuháče jsou o chlup lepší než tekuté varianty a na zkoušku rozhodně stojí.

Zkusili jste už někdy tuhý šampon nebo konkrétně tento od Garnier?

12 komentářů:

  1. S tuhými šampony zatím nemám zkušenost a neumím si dost dobře představit, jak fungují, ale určitě je to super alternativa. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuhé šampony jsou hodně specifické, to se musí vyzkoušet na vlastní kůži :-)

      Vymazat
  2. Já měla zatím jen jeden tuhý šampon od Foamie a nebyl vůbec špatný. Rozhodně je chci používat častěji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes už má tuháče hodně značek, tak třeba ti padnou do oka i tyto :-)

      Vymazat
  3. Zatím jsem ještě žádný tuhý šampon nevyzkoušela, ale výrobky značky Garnier kupuju pravidelně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já také, hlavně ty na vlasy. Třeba melounová řada Hair Food je bomba :-)

      Vymazat
  4. Já nevím proč, ale nějak si neumím představit si mýt vlasy s takovým šampónem :D, jako určitě to je praktické a fajn, ale mě vyhovuje tekutý. Kápnu a je to :D, ale jinak super článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hlavně o zvyku. Asi na ně také nepřejdu úplně, ale jako změna a na prostřídání jsou fajn :-)

      Vymazat
  5. Tý jo Garnier jede bomby. Docela mě teda tyto šampony zaujaly. Ikdyž zatím jsem vyzkoušela jen tuhý od Lush. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. Tuhé šampony tak to je moje ♥ Určitě vyzkouším, děkuju za skvělé tipy :) Máš moc krásný blog, taky právě píšu blog, najdeš tu inspiraci na chutné recepty, střípky ze života a tipy na výlety. Budu ráda když se staneš pravidelným čtenářem, případně zanechás komentář. ♥ fitfoodhealthy95.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!