14. února 2022

Česká kosmetika Evellin

Před nedávnem jsem dostala tu možnost vyzkoušet kosmetiku ryze z českých vod, a tou je značka Evellin. Jelikož ráda zkouším nové značky, neváhala jsem a s nadšením souhlasila. 
Kosmetika Evellin byla vyvinuta kosmetičkou pracující v hotelu Lázně Kostelec u Zlína podle požadavků a předchozích zkušeností jejích zákaznic, navíc ve spolupráci s Pharm. Dr. Milanem Krajíčkem. Celý příběh o vniku značky si můžete přečíst tady. Je to určitě poutavé a příjemné čtení a pokud vás zajímá více o značce, určitě nakoukněte. 



Možná patřím mezi výjimky, ale jsem docela fanda do odličování a čištění pleti. K tomu mě přivedla moje oblíbená korejská kosmetika a jsem ráda, že mi návyky Korejek už zůstaly. Odličování je základ a nikdy se nespokojím pouze s micelárkou. Vždy musím mít po ruce ještě tonikum, čistící gel nebo pěnu a pak spoustu dalších lahviček s krémy a séry. 


Ale pěkně po pořádku. Po odlíčení pleť ještě stáhnu pleťovou vodou, proto moje první volba padla na pomněnkovou vodu nebo chcete-li tonikum. Dokáže vyčistit pleť od všech nečistot a vůbec nevysušuje nebo nestahuje pleť. Používám ji nejen večer po odlíčení, ale také ráno před líčením. I ráno je totiž pleť znečištěná výpotky z noci, nečistotami z polštáře a podobně. To byste se někdy divili, jak je po noci znečištěný tamponek a nanášet make-up na "špinavou" pleť určitě nikdo nechce.
Je fajn, že tonikum neobsahuje alkohol. S tím já mám docela problém, protože mi pleť nepříjemně stahuje a při aplikaci mě nutí kašlat, jako když popíjím vánoční punč. 


Na čistící gel bych ve své denní rutině nezapomněla, ani kdyby mě mučili. Je to můj nejoblíbenější krok čištění. Je to především kvůli smývání konjakovou houbičkou, což je úžasný zážitek. 
Jenže pozor, čistící gel Evellin se nesmývá! To mě zpočátku zarazilo a chvíli mi trvalo, než jsem si na to zvykla. 
Používá se tedy tak, že se aplikuje na vyčištěnou pleť po toniku a nechá se vstřebat. Jde o takovou bázi pod pleťový krém nebo make-up. 


Nakonec přichází na řadu denní krém s hydratačními a omlazujícími účinky. Krém je určen pro všechny typy pleti. Nemusíte tak hledat péči speciálně pro suchou nebo mastnou pleť a je také jedno, jestli vám je dvacet nebo padesát. Je to takový univerzální krém pro všechny typy pleti a věkové skupiny. Zkrátka a dobře, je vhodný úplně pro každého.
Krém obsahuje SPF 12, což není moc, ale třeba na zimu, kdy na ochranu pleti zapomínáme, je to příjemný bonus.


Na kosmetice Evellin se mi líbí kromě roztomilých obalů ještě jeden malý detail. Téměř všechny produkty si můžete vybrat buď ve skleněném nebo plastovém balení. Vím, že sklo je mnohdy lepší a těch plastů máme všude kolem víc než dost. Ovšem z vlastní zkušenosti vím, že některé lahvičky jsou v plastu prostě lepší. Když vám spadne na vanu skleněný obal, většinou se rozbije a utrpí i samotná vana. Po pádu plastu zachráníte vanu i samotný kosmetický produkt, takže je fajn, že máte už při nákupu na výběr. 

Zaujala vás kosmetika Evellin?

5 komentářů:

  1. Vůbec neznám, ale vypadá moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, ty obaly jsou moc roztomilé a i obsah se povedl :-)

      Vymazat
  2. Ty obaly jsou nádherné a ta pomněnková voda mě velmi zaujala! Také se nespojím jen s jedním odlíčením, pleť pak ještě dočišťuji v několika krocích :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsi také v odličování tak důsledná, tak by to mělo být :-)

      Vymazat
  3. Vůbec jsem netušila, že mají takové produkty. Osobně mám ráda tvarující krémy, při cvičení zrychlují efekt, mám už hodně vyzkoušeno.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!