21. února 2022

Paletka na oči Disney Princess Catrice vs. Essence

Když jsem na začátku roku obhlížela výprodeje, narazila jsem také na několik zajímavých novinek. Nutně jsem jako vždy potřebovala nějakou novou paletku a velmi mě zaujaly ty od Essence a Catrice. Obě značky se trefily do stejnojmenných kolekcí Disney Princess. Jestli jde o nějakou spolupráci nebo jde čistě o náhodu, těžko říct. Design je velmi podobný a já byla zvědavá, jak jsou na tom stíny s kvalitou. Vzala jsem si tedy na zkoušku od každé značky po paletce v krásných nude odstínech. Musím říct, že do designu obalů a samotných stínů jsou dokonalé a jedna je hezčí než druhá.



Paletka Catrice Disney Princess Pocahontas obsahuje 18 očních stínů, matných i třpytivých. Barvy jsou převážně v odstínech hnědé, béžové a zlatavé, přesně takové, jaké mám ráda. Dají se mezi sebou hezky kombinovat a na denní líčení jsou ideální. Na večerní výraznější líčení se bohužel moc nehodí, protože pigmentace některých stínů není nejlepší. I ty nejtmavší jsou na oku hodně světlé. Stíny, které se povedly, tak jsou paradoxně ty nejsvětlejší a nejtřpytivější. 
Paletka je veganská a jak už jsem zmínila, design se povedl na jedničku, kvalita už mě ovšem tolik nenadchla. 
Nechci říkat, že jsem bůhví jaký expert na líčení, ale určitý standard očekávám. Paletka se tedy hodí spíše pro mladé začínající slečny, které si s líčením teprve začínají pohrávat.




Oproti tomu paletka Essence Disney Princess Rapunzel má 16 očních stínů, také matných a třpytivých, tentokrát odstínově trošku do fialkova. Paletka malinko práší, ale není to nic dramatického. Pigmentace je možná lepší než u předchozí paletky, ale i tak to není žádná sláva a stíny se musí více vrstvit.

Obě paletky navíc obsahují i zrcátko, ale není to nic, co bych u paletky vyžadovala. Líčím se převážně v koupelně u zrcadla, takže se bez něj obejdu a je to spíš takový malý příjemný bonus.




Obě dvě paletky a mnoho dalších z Disney kolekce můžete zakoupit na Notino.cz. Na výběr nejsou jen oční stíny, ale třeba i rozjasňovače, štětce nebo pleťová séra.

Vzhledem k ceně jsem od paletek neměla velké očekávání a design zde bohužel vyhrál nad kvalitou. Obal není všechno a někdy je lepší zapracovat více na kvalitě samotných stínů, než na samotném obalu paletky. Je to velká škoda a budu se snažit i tak dostat z paletek maximum a nějak se s nimi skamarádit, když už mi zdobí poličku v koupelně.

Co byste si z princeznovské kolekce vybrali vy?

1 komentář:

  1. Titanium Hair Clipper HD - Fitbit and Treadters
    Find out more about the TiGB from TITanium's titanium nitride bolt carrier group Tithron Studio. titanium vs platinum Shop now titanium nipple bars for the titanium fidget spinner Fitbit titanium chainmail and Treadters.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!