24. února 2022

Moje svaté grály, na které nedám dopustit

Tentokrát bych se s vámi chtěla podělit o moje oblíbence, které mi dělají společnost každý den a zároveň se k nim neustále vracím. Jde o jednotlivé kousky, ale i celé značky, jejichž produkty se mi v minulosti osvědčily. 



Rovnou bych začala mým největším oblíbencem a objevem poslední doby, a to je značka Q+A. Od ní už jsem toho měla hodně a všechno to byly opravdu povedené kousky. Mým posledním přírůstkem ve sbírce je pleťové sérum s kyselinou hyaluronovou.
Kyselina hyaluronová u mě hraje v každodenní skin care nezastupitelnou roli a na pleti je to znát. Nejenže dokáže vyhladit jemné vrásky za krátkou dobu a ještě je pleť hezky vláčná a jemná. Výsledky jsou pak viditelné i v zrcadle pouhým okem, což většina omlazujících krémů jen slibuje, realita je ovšem většinou jiná.
Sérum používám spolu s pleťovým krémem a moje pleť je naprosto spokojená.
Složení je veganské a z více než 98 % složek přírodního původu. Neobsahuje alkohol, parfemaci a jiné dráždivé látky.
Sérum od Q+A je sice malinko tahavé textury, přesto na pleti vůbec nelepí a spolu s pleťovým krémem je na pleti perfektní a velice příjemné.



Ziaju mám v oblibě spíše na tělo, ovšem je jeden kousek na pleť, který kupuji opakovaně. Je to micelární voda Ziaja Med. Je to skvělá micelárka, která nedráždí oči ani pleť a navíc stojí pár korun.
Micelární voda není parfémovaná a obsahuje aktivní látky jako kyselinu hyaluronovou, D-panthenol nebo vápník.
Ačkoliv micelárka nijak nedráždí, vždy ji pro jistotu ještě oplachuji mycím gelem nebo pěnou. 


Čeho už jsem měla doma nepočítaně, tak je to tento stylingový sprej Nivea Volume. Skvěle nahradí klasický lak na vlasy, protože tuží silně, vlasy neslepuje a zanechá je hezky lesklé. 
Ne, že bych si na hlavě vytvářela bůhví jaké kreace, ale používám ho hlavně na uhlazení poletujících vlásků kolem hlavy a když si dělám culík. U běžných laků na vlasy mi vadí, jak vlasy slepuje a už druhý den je pak mám mastné. Tento sprej je lehký, vlasy uhladí a udělá úplně stejnou službu jako klasický lak.
Jeho hlavním benefitem je ale to, že neobsahuje alkohol. Ten mi v kosmetice hodně vadí. Na výběr je i varianta na vlnité vlasy a i ten je moc fajn. 


U vlasů ještě chvíli zůstaneme. Není to tak dlouho, co jsem vyzkoušela přípravky značky Olaplex a úplně jsem této značce propadla. Pravda, není zrovna nejlevnější, ale dělá opravdu nádherné vlasy. 
Klasika je šampon No. 4 Bond Maintenance, kterého stačí dát pouze minimální množství o velikosti hrášku a pění tak, jako byste ho nanesli plnou dlaň. Balení má 250 ml, ale uklidním vás, že i při vyšší ceně za takto malé množství vydrží opravdu hodně dlouho.
Šampon vlasy rychle zregeneruje, uhladí a dodá jim lesk. Vypadají tak zdravě nejen na pohled, ale i na dotek. Je to taková profesionální péče, za kterou nemusíte chodit do salonu a dopřejete si ji v teple domova.



I v dekorativce mám několik oblíbenců. Mezi řasenkami to byla dlouhou dobu značka Maybelline. Teď si opakovaně pořizuji Volume million Lashes od L´Oréal Paris. Řasenka vůbec neslepuje a stačí jedna až dvě vrstvy pro dramatický pohled. 
Řasenka má silikonový kartáček, který je malinko širší, ale právě široké kartáčky dodávají perfektní objem, délku a vyhovují mi ve všech směrech.



Prvenství u očních stínů a paletek je u mě značka Makeup Revolution. Vyhovuje mi kvalitou, pigmentací a hlavně příznivou cenu. Skvělá paletka za rozumnou cenu je třeba paletka White Chocolate, která vypadá jako tabulka čokolády a stejně úžasně i voní.
Paletka obsahuje 16 očních stínů, matných i třpytivých a pigmentace je, jak jsem již zmínila, hodně vysoká. Je to kvalita za rozumnou cenu. Už jsem měla hodně paletek od Makeup Revolution a žádná mě vyloženě nezklamala.


Toto je jen pár mých oblíbenců, je jich samozřejmě víc, ale o nich třeba zase příště. 

Jaké máte oblíbence a stálice, ke kterým se neustále vracíte vy?

4 komentáře:

  1. Nejvíce mě zaujal Olaplex po tom koukám už dlouho a moc ráda bych ho svým vlasům dopřála. :) Jako vždy krásný článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně doporučuji. Já měla i kondicionér a výživnou péči a všechno pecka :-)

      Vymazat
  2. Tý jo Ziaju jsem dlouho nezkoušela. :) Paletka je povedená
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!