10. března 2022

Pleťová řada na citlivou pleť Natura Siberica

Značka Natura Siberica pochází z Ruska, které je známé svými drsnými životními podmínkami. V dnešní době je tento stát ale bohužel spojován s jinými událostmi, které nejsou zrovna dvakrát příjemné.
Ve svých přípravcích Natura Siberica využívá sílu sibiřských bylin, kterou si vytvořily díky neustálé nutnosti přežít v drsných podmínkách. Byliny jsou sbírány ručně za dodržování přísných pravidel.
Od této značky jsem toho příliš nevyzkoušela. Naposledy to byla rakytníková tělová řada a pak čistící pěna na pleť. Produkty jsou dle složení kvalitní a jsou za příjemné ceny, takže ji budu postupně prozkoumávat více, i když v nedávných týdnech všichni dávají ruce pryč od čehokoliv ve spojitosti s Ruskem.


Pleťové tonikum pro okamžitou úlevu citlivé pleti neskutečně, ale opravdu neskutečně sladce voní po ovoci. Vůně je to výraznější, ale tak příjemná, že bych tonikum nejraději vypila. Cítím ho ze sebe ještě po aplikaci a díky tomu mě tonizace pleti baví.
Tonikum je bohaté na rostlinné extrakty a oleje z přirozeně rostoucích sibiřských rostlin. 
Hodně oceňuji že neobsahuje alkohol jako spousta pleťových tonik. Tato složka mi vadí, protože mě vysušuje a při aplikaci nutí kašlat.
Toto tonikum nijak nevysušuje, naopak krásně pleť zvláční a navíc nezanechává žádný nepříjemný lepkavý pocit.
Aplikuje se jemnou střičkou, takže buď na tamponek nebo rovnou na pleť. 

Složení: Aqua, Melilotus Albus Flower/Leaf/Stem Extract, Saccharide Isomerate, Rhodiola Rosea Root Water, Rosa Davurica Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Rhododendron Adamsii Leaf/Stem Extract, Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice, Dasiphora Fruticosa Extract, Rubus Arcticus Fruit Extract, Mentha Arvensis Leaf Extract, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Pinus Sibirica Seed Oil, Capryly/Capryl Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Caprylate, Polyglyceryl-6 Oleate, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Surfactin, Sodium Citrate, Citric Acid, Potassium Hydroxide, Parfum, Limonene, Linalool.


Zklidňující čistící gel a čistící gel obecně patří mezi moje nejoblíbenější přípravky v denní rutině péče o pleť. Líbí se mi, jak dočistí pleť po prvním odlíčení od veškerých nečistot a ta je pak stoprocentně čistá. 
Gel se nanáší klasicky na navlhčenou pleť, lehce se promasíruje a následně opláchne vodou. Mytí pleti pomocí gelu si užívám především díky konjakové houbičce a patří tak mezi můj nejoblíbenější krok v čištění pleti. 

Složení: Aqua, Melilotus Albus Flower/Leaf/Stem Extract, Sodium Coceth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Glycerin, Sodium Chloride, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Rhodiola Rosea Root Water, Dasiphora Fruticosa Extract, Saponaria Officinalis Root Extract, Saponaria Officinalis Root Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Achillea Asiatica Flower/Leaf/Stem Extract, Calendula Officinalis (Calendula) Flower Extract, Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice, Angelica Archangelica Root Extract, Schizandra Chinensis Extract, Sorbus Aucuparia Fruit Extract, Lactic Acid, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Pinus Sibirica Seed Oil, Parfum, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Limonene, Linalool.


Ochranný hydratační pleťový krém je určen na hydrataci pleti a zároveň funguje jako ochranný štít před negativními vlivy prostředí. Voní také výrazněji, ale ta vůně není tak výrazná jako u tonika, ale nijak mi to nevadí. 
Textura krému je jemná, ale hydratuje dostatečně po celý den nebo noc, záleží, kdy krém použijete. Roztírá a vstřebává se jedna báseň.

Složení: Aqua, Melilotus Albus Flower/Leaf/Stem Extract, Glycerin, Octyldodecanol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Sucrose Polystearate, Cetearyl Alcohol, Saccharide Isomerate, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Linolenate, Rhodiola Rosea Root Water, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Oenothera Biennis Seed Oil, Pinus Sibirica Seed Oil, Chamomilla Recutita Flower Extract, Calendula Officinalis (Calendula) Flower Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Aquilegia Sibirica Flower/Leaf/Stem Extract, Schizandra Chinensis Extract, Dasiphora Fruticosa Extract, Rosa Canina Fruit Oil, Tocopherol, Sodium Hyaluronate, Cetyl Palmitate, Sodium Stearoyl Lactylate, Sodium Stearoyl Glutamate, Carrageenan, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Citrate, Citric Acid, Parfum, Limonene, Linalool, Citral.


Krém má hodně netradiční balení. Je v klasické tubě, ovšem ta je doplněná o praktickou dávkovací pumpičku. 
Obecně mé pleti celá tato řada vyhovovala a ráda se k ní v budoucnu zase někdy vrátím. Na výběr jsou i další řady, takže se nebráním ani jim.


Vyzkoušeli jste už něco od značky Natura Siberica?

6 komentářů:

  1. Od značky jsem nic nezkoušela, ale zaujala mě. Možná bych trochu bojovala s intenzitou vůně, ale když by byla příjemná, proč ne :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten čistící gel bych určitě ráda zkusila, po odlíčení je to produkt, na který nedám dopustit od jakékoliv značky. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Kdysi jsem od nich měla šampon a kondicioner, oboje nádherně vonělo, ale za mě nic moc, možná jsem si na svoje vlasy vybrla špatnou řadu. Mají krásné obaly, každopádně už bych si od nich nic nekoupila, právě kvůli zkušenosti s vlasovou kosmetikou. I když čistícímu gelu bych možná dala šanci :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!