30. září 2022

Růžová pleťová voda Saloos

Pleťové květinové vody moc často doma nepoužíváme, protože se bojíme, že pro ně nenajdeme to správné využití. Pokud jsme si ale navykli na pleťová tonika, lze je květinovými vodami nahradit. Fungují jako 100 % přírodní pleťová tonika a jsou navíc vhodná pro každý typ pleti, včetně té hodně citlivé. Může se pyšnit řadou účinků, od hydratace pleti, přes dočištění pleti až po omlazení. Její použití nemusí být limitováno jen na pleť, ale klidně i na vlasy a pokožku celého těla. Obzvláště na cestách nebo v práci ji oceníme na dodání potřebné vláhy. Už totiž začíná období, kdy se často pohybujeme v přetopené místnosti, do které vcházíme z chladného podzimního počasí. To může pokožku neskutečně vysušovat a pak stačí pár střiků růžové vody a pohroma je zažehnána.


Růžová voda voní úžasně smyslně po růžích. Ne ale po těch zahradních, ale po damašských růžích z Bulharska. A to je zcela odlišná růžová vůně. Je mnohem hlubší a intenzivnější a i mému srdci je tato vůně mnohem bližší než běžná růže.

Složení: 100 % Bio Damascena Flower Water (100% Bio růžová voda), Citronellol, Geraniol, Linalool.

Ve složení nenajdete žádný alkohol, čímž se od mnohých běžně dostupných tonik liší. Díky tomu nevysušuje a pokožka nijak nepne.

Na růžové vodě si cením skleněného obalu, protože těch plastů je všude až až. Pokud budete růžovou vodu používat napřímo, tak oceníte jemnou střičku, takže vám na obličeji nezůstanou zbytečně velké kapky. Já ji používám přímo na tamponek, takže musím stříkat více, abych na něj něco přenesla. Ale nevidím to jako zásadní problém. Jde spíše o můj osobní a zavedený zvyk, proto se bez tamponku neobejdu.
Voda je skvělá na dodání okamžité hydratace před nanesením pleťového krému nebo make-upu. A fajn je i v kombinaci s pleťovým olejem, pokud jej nanášíte místo pleťového krému.


Růžová voda je k mání na stránkách Saloos.cz a najdete ji také v drogeriích a na e-shopech, takže pokud máte rádi vůni růží a chcete vyzkoušet nějaké ryze přírodní tonikum, určitě po něm vyhlaste pátrání.


Používáte také  nějaké květinové vody?

8 komentářů:

  1. Růžovou vodu jsem měla od Purity Vision a Renovality a naprosto spoko! Má skvělou vůni a je to taková ta klasika mezi květovkami :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Ještě je fajn levandule, ale ta nevoní každému :-)

      Vymazat
  2. Ružovú vodu som už skúšala, len od inej značky, a bola príjemná, taká okamžitá hydratácia :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat
  3. Růžovou vodu jsem nezkoušela.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!