7. října 2022

Česká kosmetika Schminka

Je to pár týdnů, co si ke mě našla cestu ryze česká značka Schminka. Je to pro mě značka zcela nová a obecně nové značky, stejně tak i nové produkty jsou pro mě vždycky velkou výzvou. Nevím totiž, co mám čekat, zda mi sednou a jak s nimi budu spokojená.
Na recenzi jsem dostala řasenku a k tomu jsem si vybrala ještě hnědé oční stíny. Tuhé mýdlo a mini paletka se čtyřmi očními stíny byly jako překvapení, tak se pojďme společně na všechno podívat.



Hlavní z novinek je řasenka pro objem s okamžitým efektem. Na řasenky mám poměrně vysoké nároky, protože očekávám pořádné mrkačky, nic ve stylu přirozeného líčení. Sice mám pak problém při odličování, ale to mi za to stojí.
Řasenka Schminka má silikonový kartáček, který je ke konci zúžený a velice dobře se s ním pracuje. Při líčení se neobtiskává a během dne se nedrolí ani neztrácí na intenzitě. Při jedné vrstvě dodá řasám přirozený vzhled a pokud chcete malinko dramatičnosti, budete muset vrstvit. 
Fajn je, že řasenka obsahuje ricinový olej, takže je nejen zkrášlující, ale i pečující. 
Řasenka je spíše pro přirozený vzhled, ale pokud ji navrstvíte, splní i očekávání těch, co mají rádi výraznější líčení. A ve srovnání s běžnými řasenkami jde pak mnohem lépe odličovat.


Dále jsem měla možnost vyzkoušet třpytivé oční mono stíny v nádherné bronzovo-hnědé barvě. Stíny jsou zapečené, což u nás není tak úplně běžné. Pamatuji si, jak jsem kdysi začínala právě na hnědých zapečených mono stínech, které po pár letech k mé smůle přestaly vyrábět. Už bych si pravděpodobně nevybavila ani značku, ale když se stáhly z trhu, pravděpodobně za to až tak nestály.
Nyní tedy sahám spíše po paletkách, ale jsem ráda, že jsem mohla z nostalgie jedny takové stíny po dlooouhé době vyzkoušet. 
Stíny se dají použít jak za sucha, tak i za mokra, čímž budou ještě intenzivnější a metaličtější. 
Já je používám za sucha a intenzita mi bohatě stačí i tak. Stíny na oku vydrží celý den i bez báze, neslévají se a ani při líčení neopadávají pod oko. Štětcem se blendí jedna radost, neflekatí a nemám jim absolutně co vytknout.
Cena je také příjemná, za nějakých 85,- Kč udělají spoustu parády. Za mě naprosto parádní mono stíny!



Kromě mono stínů si můžete vytvořit svoji mini paletku očních stínů. Mě byly zaslány na zkoušku tyto barvičky, které nejsou tak úplně moje barvy. Já mám ráda zlatavé, béžové a hnědé odstíny. Nicméně na vyzkoušení a pigmentaci mě stíny ohromily. 
Co se týče pigmentace, tak tu bych nazvala pigmentací jako blázen. A to doslova. Barva je sytá nejen na prstech jak je vidět na obrázku, ale i na očním víčku. Prsty se většinou přenese barvy více než štětcem, ale u těchto stínů je intenzita stejná, ať je nanášíte čímkoliv. A musím poznamenat, že toto byla aplikace za sucha. Nedovedu si představit, že za mokra se intenzita ještě zvýší, to už snad ani víc nejde.

Pořád mi hlava nebere, že jeden stín vyjde na 38,- Kč a samotnou paletku dostanete ke stínům zdarma. Obvykle si totiž u jiných značek nabízející refilové stíny připlatíte zvlášť i za samotnou prázdnou paletku. Podmínkou je nákup čtyř libovolných stínů, což ovšem jistě nebude žádný problém, protože výběr barev je pestrý.



Kromě dekorativní kosmetiky Schminka nabízí i glycerinová mýdla. Toto mýdlo Ametyst nádherně květinově a výrazně voní. A to mám ráda. Narozdíl od pleťovky tak u mýdel výraznou parfemaci vyhledávám, protože pak krásně provoní celou koupelnu. Mýdlo také obsahuje jemné třpytky a je hezké i designově. 


Veškerý sortiment si můžete prohlédnout na stránkách Schminka

Už jste o značce Schminka slyšeli nebo jste i něco vyzkoušeli?

6 komentářů:

  1. Řasenku také testuji a zatím teda nevím, nevím, na mě je hodně mokrá:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi ani nepřijde, ale já bych potřebovala větší wau efekt :-)

      Vymazat
  2. Ačkoli kosmetiku neznám, hned BMI byla sympatická paletka se stíny, tedy spíš její výběr barev :⁠-⁠)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stíny jsou skvělé. Zrovna včera mi přišla nude v hnědých odstínech, které jsme si namixovala :-)

      Vymazat
  3. Řasenka vypadá super, jen mě trochu nesedí ten kartáček - přijde mi moc dlouhý a s takovými se mi nepracuje moc dobře, ale možná se mi to jen zdá z fotky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijde mi, že je tak akorát dlouhý. Fotka myslím nezkresluje. Já mám zase ty delší ráda, dobře se mi s nimi pracuje :-) je vidět, že každé z nás vyhovuje něco jiného :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!