21. října 2022

Vážna známosť - tuhý šampon MusK

Nebojte, nemám chybu v nadpisu. Tuhý šampon Vážna známosť totiž pochází ze Slovenska a je od značky MusK. Abych řekla pravdu, nejsem moc příznivce tuhých šamponů, ačkoliv nic čistšího už prakticky mít nemůžete. Už je to ale pár let, co jsem je zkusila, tak jsem si řekla, že jim dám ještě šanci.



Tuhých šamponů jsem se vždy bála, protože jsem si myslela, že vlasy vysušují. Ten od MusK je ovšem vyroben na bázi tenzidů z kokosového oleje a nejde tak o mýdlový šampon. O žádném vysušování tedy nemůže být ani řeč, ba naopak. Díky tenzidům i slušně pění a pěna znamená, jak je známo, že funguje. Je to podobně jako se zubní pastou. Když pění, máme pocit, že čistí. Většinou jde ale o chemické sulfáty a tenzidy jsou přírodní a zdraví zcela neškodné.

Vlasy jsou po šamponu vyživené, jemné a na omak pevné. Jen je třeba si osvojit techniku používání, v tom se také hodně liší od klasického tekutého šamponu. Stačí jím několikrát přejet přes mokré vlasy a pak už jako obvykle promasírovat, napěnit a opláchnout. 
Ještě bych se malinko zastavila u té pěnivosti. Ta je u tohoto šamponu obdivuhodná. Stačí dva krouživé pohyby přes vlasy a šampon pění jedna báseň. Troufám si říci, že s tím strčí do kapsy i některé tekuté šampony. Ta pěna je hustá, ale vymývá se z vlasů dobře. 

Po umytí už je na vás, zda použijete kondicionér nebo masku, záleží na vašich zvyklostech. Já se bez kondicionéru neobejdu po každém mytí a párkrát do týdne použiji i masku. A s tuhošem si rozumí i běžné kondicionéry a masky.

U tuhého šamponu budete mít vždy 100% jistotu, že neobsahuje silikony. V drogerii musíme často zdlouhavě i s lupou studovat složení, u tuhé varianty si toto trápení ušetříte. 


Šampon voní krásně po levanduli, takže mytí vlasů je i příjemně uklidňujícím zážitkem.

Složení: Sodium Cocoyl Isethionate (tenzid z kokosového oleje), Sodium Coco Sulphate (tenzid z kokosového oleje), Aleurites Mollucans Nut Butter (ořechové máslo z Tungovníku moluckého/kukui máslo), Behentrimonium Methosulfate and Cetyl Alcohol and Butylene Glycol (kondicioner), Lavandula Angustifolia Floral Water (květová voda z Levandule lékařské), Lavandula Angustifolia Flower Oil (esenciální olej z Levandule lékařské), Cedrus Atlantica Oil (olej z Cedru atlaského), Tocopherol (vitamín E), Panthenol (pantenol), Lactic Acid (kyselina mléčná), Manganese Violet, Limonene.

Na přírodní tuhý šampon Vážna známosť můžete mrknout na e-shopu Organikk.cz. Mají ale i jiné varianty, takže si můžete vybrat i jiný, vhodný přesně pro váš typ vlasů. 

Používáte tuhé šampony nebo dáváte přednost klasickým tekutým?

4 komentáře:

  1. Tuhý šampon jsem měla zatím jen jeden a nebyl vůbec špatný! Doma jich ještě pár mám, tak jsem sama zvědavá jaké budou. Tenhle vypadá moc dobře, zaujala mě hlavně jeho pěnivost.

    OdpovědětVymazat
  2. S tuhým šampónem žádnou zkušenost nemám a všude jich vidím plno. Zatím si to nějak neumím představit, ale říkám si, že to třeba může být fajn... tak stále váhám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se jich popravdě také stále bojím, a hlavně kondicionérů. Ale ten od Musk je skvělý a používá ho i můj přítel, který je s ním spokojený :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!