3. listopadu 2022

Olaplex - nejlepší vlasová péče!

Olaplex už jistě z mých článků znáte, takže není divu, že se budu malinko opakovat. Olaplex je ta nejlepší vlasovka, jakou jsem kdy vyzkoušela. Je sice malinko dražší, ale je to investice, která se vyplatí a hlavně se vám na krásných vlasech vrátí i s úroky. Pro mě je důležité, že neobsahuje silikony ani parabeny a hlavně na výsledek nemusíte čekat dlouhé měsíce. Zajistí totiž nádherné a zdravě vypadající vlasy už po prvním použití i s minimálně použitým množství daného přípravku. Takže vlastně produktem neplýtváte a vydrží tak déle. Vyšší cena se vám tak nebude zdát tak vysoká a až Olaplex zkusíte, nad cenou příště už jen mávnete rukou. 



Rovnou začneme šamponem, který má označení N°4. Na šamponu je neobvyklé to, že ho stačí použít velikost hrášku i na ty nejdelší a nejhustší vlasy. Pění totiž dokonale, takže vlasy umyje bez problémů i s minimálním množstvím šamponu. 
Šampon obnovuje vlasové vlákno, hydratuje do hloubky a regeneruje je. Po umytí vlasy nikde nepoletují, nejsou krepaté ani neposlušné. Získají navíc krásný lesk a vlasy tak vypadají jako po návštěvě kadeřnice.
Jak už jsem zmínila v úvodu, šampon neobsahuje silikony. To je pro mě asi ta nejdůležitější věc, protože sílikony sice vlas uhladí a zajistí lesk, ovšem také ho zalepí, obalí kořínek, vlas ztěžkne a ten pak může snáze vypadávat. Silikony se navíc nedají vymývat, takže je třeba je nechat s vlasem odrůst nebo si je nechat chemicky odstranit. Naštěstí si ale mohu vybrat přípravky bez nich, tak proč si je ještě více zatěžovat.


Po šamponu přichází na řadu kondicionér N°5. Ten má mimochodem stejné označení jako ikona Chanelu a troufám si říci, že tento kondicionér je takový Chanel mezi kondicionéry.
U kondicionéru bych hlavně chtěla zmínit dobu působení. Každý kondicionér je nutné nechat působit alespoň 3 minuty. Pokud ho nanesete a ihned oplachujete, je to, jako byste jej nenanesli vůbec. Ta doba působení k něčemu skutečně je, stihne se tak do vlasů "zažrat" a pak můžete očekávat kýžený výsledek. 
Textura kondicionéru je hutnější, nicméně vlasy jsou po něm hezky jemné, snadno se rozčesávají bez tahání a vytrhávání a celkově vypadají upraveně. Vlasy nejsou nijak zplihlé, ani když nechám kondicionér působit déle jako masku.


A na závěr se podíváme na masku N°8. Tu mám mimochodem úplně poprvé. Předchozí kousky jsem měla opakovaně, tak mě zajímalo, zda bude maska ještě něco víc než předchozí kondicionér.
Maska je hodně koncentrovaná, takže není třeba nanášet velké množství. Ono s lahvičkou 100 ml a cenou kolem pětistovky si to také rozmyslíte.
Ideální je masku používat, pokud si vlasy barvíte chemicky nebo je máte nějak hodně porušené a poškozené. Masku je dobré nechat působit minimálně 10 minut. Já ji nechávám i déle a maska je stejně jako předchozí kousky perfektní. Vlasy perfektně zjemní, uhladí a dodá lesk. Nemám jí absolutně co vytknout.


A čím si mě tedy Olaplex tak získal? Určitě svoji profesionalitou. Dopřeje vám totiž stejnou péči, jako ta ze salonu. Vlasy jsou nádherně zacelené, lesklé, poslušné a hlavně na první pohled upravené. A nezabere vám to žádné zbytečné úsilí. Stačí vám jen šampon, kondicionér a občas maska. Takže úplně běžná mycí rutina vlasů. 
Olaplex funguje už po prvním použití a pokud pak použijete vlasovku, kterou jste měli v oblibě a používali ji, už tak oblíbená nejspíš nebude. Já to tak měla a divila jsem se, že i když mi nějaká značka vyhovovala sebevíc, nebyla tak skvělá, jako právě Olaplex. 

Používáte také produkty od Olaplexu?

7 komentářů:

  1. Olaplex jsem neměla, tak snad někdy:)

    OdpovědětVymazat
  2. Olaplex je LÁSKA! Zkusila jsem po něm Loreal Pro longer a stejně jsem se vrátila teď zase k Olaplexu. Kromě masky jsem od nich zkoušela vše, i ten čistící a fialový šampon a jsem moc spokojená:)

    OdpovědětVymazat
  3. Nad Olaplexom premýšľam už dlhú predlhú dobu, tak už sa konečne musím odhodlať niečo vyskúšať :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat
  4. Olaplex kolem mě zkusilo už tolik lidí a já se k tomu zatím neodhodlala. :D Slyšela jsem ale samé pozitivní ohlasy, tak třeba se také dokopu k tomu, ho vyzkoušet. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!