29. listopadu 2022

Zkrášlování v institutu Éminence Organics v Brně

Podzim a zima je ta nejlepší doba na zkrášlování a hýčkání pleti. Tím samozřejmě nemyslím odličování pleti, které by mělo být důkladné každý den. Ale myslím profesionální ošetření v kosmetickém salonu, kde si zrelaxujete nejen pleť, ale i mysl, zapomenete na všední starosti a svěříte se do rukou odborníků.
Když jsem byla pozvaná do institutu Éminence v Brně na Zelném trhu, takové pozvání jsem nemohla odmítnout. Nejenže to mám od svého bydliště kousek, ale hlavně jsem si chtěla zkusit, jaké to je. Byla to totiž moje první návštěva salonu vůbec a musím říct, že určitě ne poslední. Užila jsem si to na maximum a odcházela jsem jako znovuzrozená. 



Institut Éminence Organics se nachází v Brně na Zelném trhu. Po celé České republice je jich ale více než 30, takže si můžete vybrat ten nejbližší právě vašemu bydlišti.
Pro návštěvu jsem si vybrala listopadový mlhavý a upršený den, což není úplně nejlepší počasí. Pro zkrášlování jsem si ale nemohla vybrat lépe, protože procedura vám rozproudí krev v celém těle, ale nebudu předbíhat.
Pokud se do salonu vydáte v dopoledních hodinách, doporučuji zajít na dobrou kávu a vydatnou snídani do kavárny Momento Café, která se nachází jen pár kroků od institutu Éminence Organics a je to co by kamenem dohodil.




Hned po příchodu do salonu mě mile uvítali a ujala se mě pozitivně naladěná paní Bára, která mě uvedla do útulné místnosti, kde mi nabídla zázvorovou vodu a dala mi chvilku, abych se připravila. Bára mimochodem začínala v Americe, kde sbírala cenné zkušenosti, které pak mohla využít právě v salonu Éminence Organics.

Ale zpět ke samotné proceduře. Po přivítání v institutu jsem se svlékla do spodního prádla a zalezla pod tu nejhebší deku, jakou si jen dovedete představit. Musím říct, že kdybych byla v místnosti sama a při představě počasí venku, hned bych usnula a vylezla až druhý den. To už na mě ale Bára ťukala, zda může vstoupit a můžeme začít.



Celá procedura zahrnovala několik kroků, od tonikace pleti, přes enzymatický peeling, několik masek až po pleťové oleje a krémy. Všechny použité produkty jsou navíc i aromaterapeutické, takže před použitím mi vždy Bára dala dlaněmi přičichnout. Silný zážitek jsem měla z citrusového toneru a meruňkového oleje, který voněl jako bonbony Bon Pari. 
Některé vůně mi nešlo vůbec rozpoznat, i když šlo o známé vůně, jako třeba třešně. Jakmile mi ale ingredience byla prozrazena, hned se mi rozsvítilo. To máte jako s vínem. Něco z něj cítíte a vnímáte chutě, ale až si přečtete etiketu, už to poznáte.

Hodně produktů obsahuje ve složení netřesk. Podle názvu mi to nic neříkalo, ale na závěr jsem se dozvěděla, že jde o zdánlivě obyčejný sukulent, který máme většinou i doma v květináči nebo na zahradě. Schválně si ho zkuste dát do vyhledávače a budete vědět, o co jde. I jeho vůně má něco do sebe. Netřesk v kosmetice pleť zklidňuje, hydratuje a pomáhá redukovat pigmentaci pleti.

Během působení masek byla na programu i masáž chodidel a rukou, takže skutečně neztrácíte ani minutu a jen tak celou dobu neproležíte na lehátku. Ještě jsem nezmínila, jak dlouho procedura trvá. Je to celých 90 minut, ovšem rychle mi to uteklo. Když je vám něco příjemné, tak čas utíká mnohem rychleji.


Do salonu jsem přišla nalíčená, takže prvním krokem bylo dvoufázové odlíčení. To mimochodem praktikuji už několik let i doma a naučila jsem se to po vzoru Korejek, když jsem začínala s jejich kosmetikou. Čištění pleti by se rozhodně podceňovat nemělo, protože na stavu pleti se vám pak péče vrátí i s úroky. 
Po důkladném vyčištění pleti pak už přicházely jeden po druhém jednotlivé produkty, přesně na míru mé pleti. Celou proceduru jsem si neskutečně užila a odcházela jsem s neskutečně jemnou a heboučkou pletí. Po příjezdu domů jsem nedělala nic jiného, než si na tváře sahala, i když by se to dělat nemělo.
Zářila jsem ještě druhý den a takovéto hýčkání bych si nechala líbit klidně každý den.



Nesmím zapomenout zmínit "chaotickou" poličkou produktů, které se při kosmetických procedurách používají. Vše má svůj systém a jen paní Bára ví, pro co zrovna sáhnout a co je potřeba. Stejně tak každá péče je na místě přizpůsobena na míru konkrétním požadavkům pleti zákaznice. Každá jsme prostě jiná a každé pleti vyhovuje něco jiného. 


Co se týče samotných produktů, mezi bestsellery patří následující kousky na fotografiích, jako třeba balzám na rty, bambusové zpevňující sérum nebo již zmíněné produkty s netřeskem. 
Možná vás zarazí vyšší cena, ovšem jde o koncentráty, které vydrží mnohem déle než běžné produkty naředěné vodou a za které ve skutečnosti zaplatíte mnohem více, protože jich i více vypotřebujete. Kosmetikou Éminence Organics můžete šetřit, přesto vaše pleť nebude strádat.
Vůbec neplatí pravidlo, že čím více produktu na pleť nanesete, tím lépe. Pleť si stejně vezme jen to, co potřebuje, zbytek se nevstřebá a spíše pak na pleti škodí. Mohou se vám ucpávat póry, tvořit pupínky a zbytečně plýtváte. Přebytky setřete akorát tak čistícím tamponkem a to je škoda.

Kosmetika Éminence je certifikovaná a může se tak pyšnit označením přírodní. Je hodně výrobců, malých i velkých, kteří se za přírodní označují. Ovšem za ty se mohou označovat i výrobci, kteří mají pouhé 1 % přírodních látek. to je pro mě nepochopitelné a je to hlavně v případech malých firmiček, které prostě nechtějí absolvovat složitý a zdlouhavý certifikační proces. 



Netřesk najdete i v oblíbenci Éminence - v netřeskovém krému. Ten zatočí s existující hyperpigmentací a zároveň předchází další možné pigmentaci. 


Toto je již zmíněný meruňkový olej, který voní jako sladko-kyselé bonbony Bon Pari. Ten se dá využít na obličej, ale i na masáže celého těla. Pokožku neskutečně zjemní a hlavně ovocně provoní.


Produkty s chilli mohu vřele doporučit. Je to silný zážitek. Nejprve na pleti ucítíte jemné štipkání, které se sveze do pálení. Není to ale tak, že by vám měl shořet obličej. Některé zákaznice to tak ale mohou mít, některé zase skoro nic necítí. Jak jsem psala, každá jsme jiná.


Kdybyste chtěli něco zakoupit, můžete využít e-shop. Doporučuji ale produkty poznat na vlastní kůži přímo v salonu, ať si uděláte obrázek, zjistíte, co vám vyhovuje a pak se třeba pro něco rozhodnout v plném balení. Nabízí ale i startovací sady produktů, které vám také jistě pomohou.




Mimo jednotlivé produkty jsou k mání i krásné dárkové kazetky, které mohou potěšit maminky či babičky pod stromečkem. 



Ze salonu jsem odcházela s pletí jemnou jako miminko. I když by se to nemělo, měla jsem tendenci si na pleť pořád sahat a i doma jsem k tomu všechny nabádala. Měla jsem ji hladkou ještě několik dní potom.

Nechali jste se také někdy hýčkat v kosmetickém salonu?

7 komentářů:

  1. Jéé, takovou proceduru bych si moc moc moc užila! Věřím, že to musel být příjemný relax a odpočinek. ♥

    OdpovědětVymazat
  2. I'm glad you had a wonderful experience.
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě sis to moc užila :) Na kosmetiku nechodím, mám hodně citlivou plet, kolikrát otejkám a kvůli alergii na nějaké složky by to z mé strany byla vždy hrozná buzerace :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí a chápu to, nicméně užila jsem si to a klidně bych si to zopakovala znovu. Už je mi jasné, co na těch procedurách všichni vidí :-)

      Vymazat
  4. Tak to musel být skvělý zážitek plný relaxace, takové zkrášlování bych si také nechala líbit! :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!