21. února 2023

Péče o pleť s tuhou kosmetikou Balade en Provence

Co se týče pleťové kosmetiky, tak zcela upřímně, nedám dopustit na korejskou kosmetiku. Mé pleti vyhovuje složením i účinky. Ráda ji ale občas proložím ryze přírodními kousky, zejména těmi tuhými. Na tuhé varianty kosmetiky jsem totiž zcela přešla, hlavně co se vlasovky týče. U pleťovky to asi úplně neplánuji, ale nikdy neříkám nikdy. 
Není to tak dlouho, co jsem vyzkoušela tuhé čistítko na pleť a to mi hodně sedlo. Vůbec poprvé jsem ale narazila na specialitky typu oční sérum, pleťový krém, sérum na obličej nebo odličovací olej na obličej, a to vše v tuhé formě! Všechny tyhle netradiční kousky nabízí francouzská značka Balade en Provence, která je pro mě také velkou neznámou. 


Neznámé a neokoukané věci jsou pro mě ale výzva, do které se vždy moc ráda pustím. A jak značka, tak samotné produkty mě velmi mile překvapily už po prvním použití.
Co se týče tuhého čistítka, to už jsem měla, jen od jiné značky, jak už jsem naznačila v úvodu. Byla jsem s ním velmi spokojená a to stejné musím říct o tomto od značky Balade en Provence. 


Jedná se vlastně o tuhé mýdlo na pleť, kterým vyčistíte pleť od nečistot a zbytků make-upu. Nepoužívám ho na první odlíčení, ale až jako druhý krok v rámci dvoufázového odličování. 
Nanáším jej na navlhčenou pleť, kdy nechám mýdlo v dlaních napěnit, pěnou obličej jemně promasíruji a na závěr opláchnu konjakovou houbičkou. 
Mýdlo není nijak zvlášť parfémované a ani pleť nevysušuje, jako to některá tuhá mýdla na tělo umí. Složení je totiž poměrně výživné, takže o vysušování nemůže být ani řeč. Žádné pocity stahování nebo pnutí jsem nepociťovala, výsledkem je vždy dokonale čistá a jemná pleť.

Jen opatrně se skladováním. Určitě je třeba nechat mýdlo oschnout a skladovat od mýdel, které máte na ruce. Přece jenom je určené na obličej a pupínky se pak vytvoří snáze, těžko se jich ale zbavuje.

Složení: Cocos nucifera oil, Vitis vinifera seed oil, Aqua, Brassica campestris seed oil, Sodium hydroxyde, Butyrospermum parkii butter, Kaolin, Rosa rubiginosa seed oil, Aloe barbadensis leaf juice powder.



Co se týče následujících dvou kousků, ty mě nenadchly, ale přímo dostaly! Neměla jsem ani ponětí, že může existovat pleťový krém nebo oční sérum v tuhé formě. 
Tuhý denní hydratační krém se slaměnkou je určen na omlazení a zjemnění pleti. Stačí "krémem" přejíždět po vyčištěné pleti a pak lehce prsty rozetřít. Pleť je úžasně vyživená, jemná a doprovázená svěží citrusovou vůní. Mastnoty se bát nemusíte a určitě si jej jako já zamilujete po prvním použití. 
V zimě se mi vždycky kolem nosu a pusy tvoří suché šupinky a na ty je tento tuhý krém také expert. 

A koukněte níže na jednoduché složení, to u klasických krémů nenajdete. V jednoduchosti je zkrátka krása!
Neobsahuje žádnou vodu, takže je to i ideální parťák na hory. 

Složení: Theobroma cacao seed butter, Cetearyl alcohol (origine vegetable), Carthamus tinctorius seed oil, Helichrysum italicum flower oil.

Tuhé omlazující oční sérum jsem uvítala, protože na krémy na oči neustále zapomínám a v této tuhé formě mě to tak nějak baví. 
Použití je velice jednoduché - stačí kostičkou přejet pod očima. Je sice tužší, ale při styku s teplou pletí povolí, takže s ní nebudete kůži tahat do všech stran. Dle potřeby se má jemně vmasírovat konečky prstů, ale to není vůbec potřeba. Také se určitě nebudete nijak lesknout. Při aplikaci budete mít navíc i aromaterapeutický zážitek v podobě úžasně svěží citrusové vůně, která obzvláště po ránu dodá energii. 
Toto tuhé sérum je můj velký favorit a jestli vás značka Balade en Provence zaujala, tak musíte zkusit právě tento kousek.

Složení: Theobroma cacao seedbutter, Cetearyl alcohol (plant origin - rostlinného původu), Borago officinalis seed oil, Helichrysum italicum flower oil.


Všechny kousky jsou, jak se říká, akorát do ruky. Díky tomu, že nejsou ani příliš velké, ani příliš malé, nebudou vyklouzávat z ruky a používání je snadné a praktické zároveň. 
Oceňuji určitě i výdrž oproti klasickým formám. Používám je několik týdnů a skoro z nich neubylo, navíc po vypoužívání z nich nezbyde žádný plastový obal, jen malá papírová krabička.
Tato zkušenost s novou značkou i produkty je pro mě k nezaplacení. Objevila jsem skutečné poklady, ke kterým se budu ráda vracet. 


Co říkáte na tuhé kousky na pleť?

7 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Já ji také objevila až nedávno, ale určitě stojí za pozornost :-)

      Vymazat
  2. Vůbec to nevypadá špatně :)

    OdpovědětVymazat
  3. S korejskou kosmetikou zkušenosti nemám, vždy jsem k ní byla spíše skeptická i když sama vím, že je to nejspíš nesmyslný předsudek...jsem moc ráda, že jsi s produkty spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono má právě hodně lidí spojenou korejskou kosmetiku s nezdravými fejky a to naštěstí u u nás oblíbených korejských a prodávaných značek nehrozí. Nedávno jsem viděla dokument o napodobeninách drahých značek a byl to masakr a měl by to vidět každý!

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!