15. května 2023

Kosmetika Valquer: 1. díl - tuhá vlasová kosmetika

Že má tuhá kosmetika své výhody, to už je v dnešní době poměrně známá věc. Kdo ještě stále váháte, měli byste vědět, že je velmi ohleduplná k životnímu prostředí, neobsahuje žádné plasty a je i praktická na cestování. Nehrozí totiž vylití ani rozbití a celkově šetří i naši peněženku. Jeden tuhý šampon totiž odpovídá zhruba 600 ml běžného tekutého šamponu.
V několika článcích si postupně budeme uvádět produkty z kosmetiky značky Valquer, od tuhých i tekutých šamponů, přes tělovou kosmetiku až po různé přípravky na pleť.



Co by to bylo za tuhou kosmetiku bez šamponu. To je v rámci tuhé kosmetiky absolutní základ. Pokud se zero waste kosmetikou začínáte, doporučuji začít právě s tuhým šamponem.
Antioxidační, hydratační a čistící šampon Sunrise s výtažky z pomeranče a papáji je složením z 93% přírodního původu. Stejně lákavá je i ovocná vůně.
Neobsahuje mýdlo a složení je zcela veganské, skvělé je i na lupy, které se vám vyhnou.
Vlasy jsou po umytí také mnohem poddajnější i na tvorbu účesů. Vlasy tak nebudou v culíku poletovat kolem hlavy, zároveň ale nebudou působit splihle a uhlazeně. Naopak vlasy jsou po umytí krásně vzdušné a nadýchané.

Složení: Sodium coco-sulfate, aqua, parfum, polyquaternium-10, aloe barbadensis leaf juice powder, citric acid, sodium methyl cocoyl taurate, phenylpropanol, limonene, linalool, 1,2-hexanediol, hexyl cinnamal, amyl cinnamal, polyquaternium-7, citral, eugenol, isopropyl alcohol, glycerin, citronellol, ci 42090, sodium benzoate, peg-120 methyl glucose dioleate, stearyl dihydroxypropyldimonium oligosaccharides, decyl glucoside, disodium cocoamphodiacetate, sodium cocoamphoacetate, carica papaya fruit extract, citrus aurantium dulcis fruit extract, propylene glycol, potassium sorbate, tocopherol.


Pokud máte mastné vlasy, určitě oceníte tuhý šampon na mastné vlasy s mátou peprnou a aloe vera. Máta krásně chladí vlasovou pokožku, regeneruje ji a to je fajn, pokud vás trápí lupy nebo svědivá pokožka. Od pokožky hlavy se totiž vše odvíjí a pokud je tedy zdravá pokožka, rostou z ní i zdravé vlasy. Aloe vera zase dodá vlasům hydrataci a hebkost.
U tuhých šamponů se také nemusíte bát toho, že by nepěnily. Tyto pění hodně, takže budete mít pocit toho, že funguje. I tento šampon je perfektní a budete mít díky němu skvělý pocit z vlasů. 
Značka Valquer mě mile překvapila a rozhodně je to skvělá zkušenost.

Složení: Sodium lauroyl methyl isethionate, parfum, aqua, aloe barbadensis leaf juice powder, sodium methyl cocoyl taurate, phenylpropanol, limonene, linalool, 1,2-hexanediol, hexyl cinnamal, benzyl benzoate, polyquaternium-7, citral, mentha piperita oil, hydroxycitronellal, sodium benzoate, geraniol, peg-120 methyl glucose dioleate, stearyl dihydroxypropyldimonium oligosaccharides, decyl glucoside, disodium cocoamphodiacetate, sodium cocoamphoacetate, propylene glycol, tocopherol.


Co je ale rozhodně zajímavé, pak je to tuhá maska na vlasy. Tuhý kondicionér už jsem měla, masku ovšem ne. Jen použití se malinko liší. Kondicionérem stačí přejíždět po vlhkých vlasech, podobně jako u šamponu. 
Tato maska obsahuje 2 tablety po 24 porcích, vzhledem připomínající tabulkovou čokoládu. To odpovídá zhruba 300 ml krémové masce v kelímku. Jednotlivé porce se odlamují, rozmělní a po smíchání s vodou vznikne hustší krém, který se nanáší do vlasů. Vystačíte si tedy pouze s vlastními rukami a vodou, nepotřebujete žádné misky a míchátka ani nic podobného.
Na jedno použití se mají použít zhruba 2 odlomené kostičky, mě na dlouhé vlasy vyhovují 3. Vůbec se nelekněte toho, pokud masku zcela po smíchání s vodou nerozmělníte na kašičku a budou v ní malé kousíáčky, které přenesete do vlasů. Z vlasů se vymývají snadno, jen kolem vás budou občas plavat ve vaně, jinak to není vůbec na škodu. 
Maska se mi také neosvědčila jako závěrečný krok po umytí šamponem, ale mezi dvěma mytími. Tedy nejdříve vlasy umyji šamponem, pak nanesu tuto masku a pak znovu umyji šamponem a na závěr kondicionér. Vlasy jsou pak neskutečně jemné a poddajné, jako bych se právě vrátila od kadeřnice.

Maska má dokonalou výraznou sladkou vůni bonbonů a je to naprosto úžasná vůně. Obsahuje 93 % složek přírodního původu a je určena na sušší vlasy, protože obsahuje rostlinný keratin, oleje a vyživující másla. 

Složení: Aqua, cetyl palmitate, cetearyl alcohol, c15-19 alkane, glycerin, behentrimonium chloride, behentrimonium methosulfate, parfum, hydroxypropyltrimonium corn/wheat/soy amino acids, quaternium-87, glycine soja oil, isopropyl alcohol, benzyl salicylate, sodium benzoate, leuconostoc/radish root ferment filtrate, hexyl cinnamal, citric acid, tocopherol, benzyl benzoate, potassium sorbate, limonene, linalool, beta-sitosterol, citronellol, hydroxycitronellal, squalene, benzyl alcohol, amyl cinnamal, gossypium herbaceum seed oil, mangifera indica seed butter, olea europaea fruit oil, persea gratissima oil, prunus amygdalus dulcis oil, theobroma cacao seed butter, ci 17200, ci 19140.


Veškerou tuhou, ale i jinou kosmetiku najdete na stránkách Krasaprirody.cz

Určitě se mrkněte na můj Instagram, kde právě běží soutěž o kosmetiku dle vlastního výběru. Dva náhodně vybraní výherci si mohou vybrat libovolné produkty v hodnotě 1.000,- Kč a všichni ostatní mohou využít na veškerý sortiment slevu na nákup 25 % s kódem PAJA25. Slevu lze navíc využívat i opakovaně. Pokud se na vás tedy neusměje štěstí v soutěži, můžete využít zajímavou slevu na nákup.


Používáte také rádi kosmetiku bez vody?

6 komentářů:

  1. Na poličce mám už pár dní tuhé mýdlo na vlasy od MANUFAKTURY a stále se k němu nemohu odhodlat abych ho vyzkoušela... díky za tipy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ani nevím, že Manufaktura má tuhou kosmetiku na vlasy. Tu jsem tedy nezkoušela, nicméně za Valquer dám ruku do ohně :-)

      Vymazat
  2. Já teď používám tuhý šampon od YR a je teda parádní! Dále jsem začala používat kokosové mýdlo od Two kokos a taky velká paráda. Značku uvedenou v tvém článku neznám, takže děkuji za rozšíření obzorů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem, že YR tuhou kosmetiku rozšiřuje, ale nezkoušela jsem 🙂

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!