12. května 2023

Novinky dekorativní kosmetiky Essence

Na novinky z dekorativky se vždycky moc těším. Je to vždycky taková malá sázka do loterie, protože nikdy předem nevíte, zda vám budou vyhovovat. Ze všeho nejraději zkouším nové řasenky a na co jsem trošku pes, jsou korektory. Potřebuji totiž vysoké krytí nedokonalostí a ne jemný film typu BB krém.
Není to tak dlouho, co značka Essence uvedla spoustu novinek, a to hned celou krabici! Všechno hezky pohromadě můžete pořídit za super ceny na Elnino.cz.
Co mi nesmí doma na jaře a hlavně v létě chybět, jsou rozjasňovače. Rozjasňovač Gimme Glow Luminous Highlighter má příjemnou máslovou texturu a dodá opravdu krásný přirozený lesk. Skvělý je nejen na tváře, ale i do koutků oka a pod linii obočí na rozjasnění celkového pohledu.


Jelikož je značka Essence poměrně hravá značka, má mezi novinkami i rtěnku či lesk, co mění na rtech barvu podle pH. Pokud máte rádi klasiku a nejste moc odvážní, můžete sáhnout po tekuté rtěnce Tinted Kiss. Ta na rtech nelepí jako některé lesky na rty a je i krásně pigmentovaná.


Rtěnka Space Glow není ani tolik rtěnka jako balzámek na rty. Musím říct, že nic jemnějšího jsem na rtech už dlouho neměla. Mám pak tendenci si se rtěnkou přejíždět přes rty donekonečna. Tady ale pozor. Rtěnka se na rtech zabarvuje podle pH a čím více vrstev, tím intenzivnější barva ve výsledku je. 
Zkoušela jsem ji s mamkou, a na ní byla barva jemně do fialkova, zatímco na mě hodně sytě růžová. 
Na každém tedy bude ve výsledku jiná a už pro tu srandu stojí za to ji vyzkoušet. A ten krásný mramorový design je už jen třešničkou na dortu.


Nejsem moc příznivce krémových tekutých očních stínů a raději sahám po klasických pudrových. Luminous Eye Tint jsou ale hezky třpytivé a v jemném pudrově růžovém odstínu Dazzling Rose. Je to také myslím jediný odstín, který se v tomto provedení prodává. Nicméně je to moc hezký odstín a třeba mu dám ještě šanci a vyzkouším.


Zajímavým kouskem je řasenka na obočí. Má kartáček přesně jako u řasenek a díky tomu řasy hezky pročeše do požadovaného tvaru a zároveň je i lehce obarví. V jednom kroku tak obočí vyplníte i vytvarujete. 


Řasenka Lash Like a Boss má silikonový kartáček a je lehce projmutý, takže se s ní velmi dobře pracuje. Prakticky jedním tahem nalíčíte celé vějířky. Je trošku mokřejší, takže déle zasychá a při odličování se trošku maže kolem očí. Jinak ale dělá moc hezký efekt řas, krásně je prodlouží bez slepování a za ty peníze není vůbec špatná.



Máte-li slabé a lámající se nehty, určitě se vám bude z novinek hodit tato trojka: zpevňující lak na nehty The Extreme Nail Hardener, ochranný lak na nehty Grow'N'Glow Nail Care Polish a hydratační sérum na nehtovou kůžičku.


Korektor Multitask je poměrně povedený kousek. Má zajímavou gelovitou texturu a snadno se zapracovává do pleti houbičkou. Pravděpodobně to bude kyselinou hyaluronovou, která je v sérech také tahavá a podobné textury.
Kryje poměrně dobře a při větších nedokonalostech se dá poměrně dobře vrstvit.


Ačkoliv moc nefandím krémovým tvářenkám a bronzerům a přednost dávám těm kompaktním, tato dvojka není vůbec špatná. 
S tvářenkou Baby Got Blush dosáhnete pěkná šťavnatá zdravíčka a bronzer Baby Got Bronze dodá hezký opálený nádech. Ten není sice po rozetření tak pigmentovaný jako tvářenka, ale pro přirozený efekt je ideální. Pokud chcete něco výraznějšího, musíte lehce vrstvit. 



Umělé řasy jsem ještě nikdy nezkoušela, protože mám svoje docela dlouhé od přírody. Tyhle 3D Light As A Feather vypadají hezky přirozeně, žádné přehnané smetáčky. 
Je k nim přiloženo i lepidlo, což je docela praktické. Dají se nanášet opakovaně a snesou i nalíčení řasenkou pro ještě větší efekt. 


Na všechny novinky od Essence můžete mrknout na Elnino.cz. Toto nejsou rozhodně všdchny novinky od Essence, tak se mrkněte i na ty další.

Schválně mi napište, jaké novinky vás zaujaly nejvíce nebo které jste už stihli zkusit?

6 komentářů:

  1. Hodně mě láká řasenka na obočí, na tu určitě mrknu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pořídila jsem si tu řasenku, tak jsem na ni zvědavá. Má kartáček, který by mi mohl vyhovovat. Jsem ráda, že řasy neslepuje, tak se těším až ji vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!