9. února 2024

Levandulový bio čistící písek Laco Pierre d'Argent

Ekologický pomocník do domácnosti, který na první pohled vypadá jako levandulový tělový krém, ovšem není tomu tak. Jde o speciální čistící písek s levandulovou vůní Pierre d'Argent od značky Laco.
Ocení ho tedy především váš domov a věřte mi, že ve výsledku budete spokojeni i vy.



Písek se dá použít téměř na všechny povrchy, od dřezu, varné desky, dlaždic, přes okna, zrcadla, nábytek, vanu, umyvadlo až po nádobí. Super je ale i na čištění obuvi nebo klidně i na zahradní nábytek nebo skleník, který už začíná vlivem počasí lehce zelenat. 
Stačí dát na navlhčenou houbičku malé množství písku a přejíždět po znečištěném povrchu. Po vyčištění už se jen povrch opláchne vodou a je hotovo.
Třeba na vodovodní baterie nebo kachličky v koupelně je písek perfektní. Po opláchnutí vytvoří pomyslný ochranný film, který odpuzuje vodu a tím pádem se baterie nebude tak rychle zanášet kapkami a vodním kamenem, pokud máte doma tvrdší vodu.

Houbička je součástí balení a je šikovně ukrytá přímo pod víčkem. I menší prodávané 300 g balení je dostatečně velké, takže ho nespotřebujete hned po pár úklidech. Písek není sypký, ale je v kelímku slisovaný a na první pohled připomíná křídu. Stačí ho na houbičku nanést opravdu jen malé množství, aby zafungoval i na odolnější špínu. Přejíždět se dá po písku přímo navlhčenou houbičkou nebo si kousek odrýpnout prstem. Houbička má větší póry, takže v ní ulpí dostatečné množství přípravku.




Ačkoliv jde o písek, asi se ptáte, zda by nemohlo dojít k poškrábání povrchů. Tady není třeba žádných obav. Písek je na bázi jílového kamene a poradí si s jakýmkoliv povrchem bez poškrábání nebo ztráty původního lesku.

Složení je z 99,9 % přírodního původu a je v bio kvalitě, takže neublížíte přírodě, sobě, ani domácím mazlíčkům. Čistič je původem z Francie, proto je levandulová vůně hodně autentická a určitě si na ní dal výrobce hodně záležet. Je jemná a při úklidu stejně příjemná, podobně jako třeba citron. A pokud více preferujete právě svěží citrusové vůně, můžete mrknout i na verzi s citronovou vůní
Písek neobsahuje žádné fosfáty ani chemické látky.

Složení: ≤ 5 %: ROSTLINNÝ TUK, GLYCERIN ≥ 5 % A ≤ 15 %: MÝDLOVÉ VLOČKY, MÝDLO > 30 %: JÍL, VODA < 0,01 %: CITRONOVÝ OLEJ (CITRONELLOL A LIMONEN).



Takto si písek poradí s velkou připáleninou na spodní straně hrnce. Pravda, při takovém znečištění už to chce trochu času a námahy, ale výsledek určitě stojí za tu snahu. Houbička se pak jednoduše vymyje vodou od nečistot a je jako nová a připravená na další použití. Navíc se nijak při častém používání netrhá nebo nedeformuje, jako třeba běžné houbičky na nádobí. 
Levandulový pískový čistič je k zakoupení na Ecorevolution.cz. K mání je ještě citronová varianta a prodává se ve dvou velikostech. Na zkoušku tedy můžete nejdříve zkusit menší 300 g balení a poté se zásobit rovnou velkou, téměř kilovou dózou.

Znáte tento zajímavý čistící prostředek?

6 komentářů:

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!