24. ledna 2024

Doplňky stravy Ecce Vita

Pouhá strava někdy nestačí k tomu, aby vše správně fungovalo. Mnohdy musíme užívat různé doplňky stravy, abychom doplnili potřebné živiny a vitamíny.
Na trhu existují různé formy doplňků stravy, ve všech případech je ale důležitá především vstřebatelnost účinných látek a kvalitní složení bez sladidel, konzervantů a dalších umělých látek. Když je vstřebatelnost nízká, je pak jedno, jaké doplňky a v jaké míře je bereme, protože naše tělo si z nich nic nevezme a jednoduše je vyloučí. 
Doplňky stravy jsou v dnešní době běžnou součástí zdravého životního stylu a je jen na každém z nás, jaké doplňky a v jaké formě zvolíme. Doplňky stravy od značky Ecce Vita se vyznačují kvalitou a vysokou vstřebatelností účinných látek. Cílí na různé neduhy a problémy, které lze řešit jednodušeji právě za pomoci užívání doplňků stravy. Nejde ovšem o náhradu pestré stravy, ale o prevenci a podpoření zdraví.



S polykáním doplňků stravy ve formě tablet jsem nikdy neměla větší problémy, pokud ale existuje jiná forma, rozhodně ji vítám. Nejběžnější je asi forma tablet a tobolek, pro mě je nejpříjemnější forma prášku rozpustná ve vodě nebo funkční čaje. Do užívání se tak nemusím nijak nutit a je to chutný způsob, jak tělu dodat to, co zrovna potřebuje. 

Denní nutností je u mě v dnešní uspěchané a stresové době užívání hořčíku. Nejenže hořčík přispívá ke snížení únavy, ale podporuje i nervový systém a pomáhá tak i proti bolestem hlavy a problémy se spánkem, které mě často trápí. Kromě hořčíku je dobré pravidelně doplnit i zinek, který má pozitivní účinek na imunitní systém, udržuje zdravé vlasy, nehty a pokožku.

Na snížení únavy je kromě hořčíku dobré doplňovat vitamín B6, který přispívá i k metabolismu bílkovin či tvorbě červených krvinek.
Ecce Vita nabízí hořčík spolu se zinkem a vitamínem B ve formě rozpustného prášku, ze kterého se připraví chutný a osvěžující nápoj. Prášek se dá rozpustit buď v neochucené vodě nebo v jakémkoliv jiném oblíbeném nápoji.
Rozpouští se trochu déle, ale nebojte, hodinu čekat nemusíte. Občas si prášek přimíchám do kolagenu a dělám si takový funkční nápoj. 
Tento doplněk beru hlavně jako vzpruhu, pokud se cítím více unavená a potřebuji tzv. nakopnout. 


Nápoj není slazený cukrem, ale přírodním sladidlem stévií. To je rostlinka až 300x sladší než nezdravý bílý cukr, ovšem netvoří se z ní zubní kazy a je vhodná i pro diabetiky.
V balení je celkem 31 jednotlivě balených sáčků, které jsou vhodné i na přenášení do práce nebo na cesty.
Doporučená denní dávka je 1-3 sáčky denně dle aktuální potřeby. 

Složení: bisglycinát hořečnatý, kyselina citronová, přírodní aroma grapefruit, bisglycinát zinečnatý, stearát hořečnatý, steviolglykosid (přírodní sladidlo), pyridoxin hydrochlorid.


Ecce Vita nabízí i řadu funkčních čajů, například bylinný čaj pro krásné vlasy a nehty. Jedná se o sypký čaj plný bylinek, který se po zalití horkou vodou nechá louhovat zhruba 15 minut a poté si už stačí vychutnat chutný bylinkový čaj. 
Vůně čaje je hodně výrazná, bylinková, převažující po kopřivě. Pokud bychom chtěli mít čaj ještě chutnější, není na škodu jej osladit medem.

Složení: přeslička rolní, konopice bledožlutá, truskavec rdesno ptačí, pampeliška lékařská, kopřiva dvoudomá, lopuch větší, kukuřice setá.

Jen bych chtěla zmínit, že jde pouze o čaj, takže vám po vypití jednoho šálku nenarostou vlasu o několik centimetrů a přestanou se případně lámat nehty. K tomu je dobré dodržovat hlavně pestrý jídelníček, ke kterému se popíjení tohoto čaje hodí. 



Značka Ecce Vita nabízí i doplňky stravy, které se užívají ve formě tobolek. Je tedy jen na vás, jaká forma užívání vám vyhovuje a kterou zvolíte.

Jaké doplňky stravy pravidelně užíváte?

4 komentáře:

  1. V poslední době jsem šíleně unavená, takže začínám brát doplňky zas poctivě 🙏

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej. Na únavu je fajn právě i hořčík a železo nebo béčko :-)

      Vymazat
  2. Doplňky stravy a vitaminy jsou v tomhle období všech možných nemocí určitě potřeba, sama se je snažím pravidelně brát. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je správný přístup. Já se je snažím brát celoročně, jen je během ročního období malinko měním. Ale třeba hořčík a železo beru pravidelně po celý rok :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!