22. ledna 2024

KOREAN CONCEPT - korejská pleťová péče na míru (2. část)

Kdo čtete moje příspěvky pravidelně, jistě jste zaznamenali článek o výběru vhodné korejské kosmetiky za pomoci testu Korean Concept. A v dnešním článku si představíme konkrétní produkty, které mi byly v testu vybrány.
Byla jsem hodně zvědavá, jaké produkty mi v testu vyjdou a hlavně, zda budou skutečně vyhovovat potřebám mojí pleti. Mám vcelku normální pleť, bez nějakých závažných nedokonalostí, trápí mě pouze pigmentové skvrny, mastnější T-zóna a sušší tváře. No a samozřejmě vzhledem k věku už i nějaká ta linka nebo vráska. A právě s těmito předpoklady mi byla algoritmem vybrána tato skupinka vhodné korejské kosmetiky.



Níže už je hezky pohromadě výběr kosmetiky, který mi v testu na míru mojí pleti vyšel. Ve většině případů šlo o zcela nové produkty, se kterými jsem dosud neměla žádnou zkušenost. A až na malé škobrtnutí mi všechny dokonale sedly. Ono totiž každý máme své pečující návyky a požadavky a žádná pleť není dokonalá, proto každému nemůže sedět všechno. 


Odličovací balzám All Clean Balm od značky Heimish je vhodný pro všechny typy pleti a měl by si poradit s jakýmkoliv make-upem, včetně voděodolného. Z tváří stáhne opravdu všechno a je i k citlivé pleti velmi šetrný, nicméně co se týče dvou silných vrstev řasenky, které běžně používám, tam jsem narazila na menší problém. Balzám se sice nikde nerozmazával a nedělal pandí oči, ale právě s řasenkou to chtělo více trpělivosti a šla dolů ve srovnání s micelárkou trochu hůře. 

Balzám je tuhý a na obličeji začne roztávat, podobně jako třeba kokosový olej. Make-up se pak lehce stáhne vatovým tamponkem a obličej se už jen následně jednoduše umyje vodou. Co je fajn, tak nijak neštípe v očích a tváře po něm nijak nepnou. Nezanechává ani příliš mastný pocit, který by mohl někomu vadit.

Pokud tedy používáte jednu vrstvu řasenky nebo budete balzám používat pouze na tváře, bude vám určitě vyhovovat.





Bez čeho si nedovedu čištění pleti představit, jsou čistící pěny. Jsou úžasně jemné a na dočištění po odlíčení jsou ideální. 
Čistící pěna Amino Acid Gentle Bubble Cleanser od značky Dr. Althea je vhodná na mastnou a kombinovanou pleť, takže i na moji, kdy mám mastnější T-zónu a sušší tváře. Pleť nijak nevysušuje a nemám jí absolutně co vytknout.
Pěna je jemná a zcela bez parfemace. Používám ji hlavně večer, když se po celém dni odlíčím micelární vodou a chválím i malý detail na balení - smějícího se smajlíka, který mi vždy zvedne náladu. Soudě podle smajlíka vám tedy zaručí spokojenou a šťastnou pleť. 
Ačkoliv mám značky z korejské kosmetiky poměrně prozkoumané, o této jsem neměla ani ponětí a jsem ráda, že jsem si opět rozšířila moje kosmetické obzory.



Tonery používám na pleť pro změnu především ráno před líčením. Toner Birch Juice Moisturizing Toner od značky Round Lab je krásně hydratační a tváře po aplikaci vůbec nepnou
Na korejských tonerech se mi líbí to, že obsahují kyselinu hyaluronovou a díky tomu nejsou vyloženě tekuté, ale malinko hustší. Mám pak pocit, že v pleti něco zůstane a nejde pouze o vyčištění pleti, ale zároveň je o pleť pečováno. 
Toner z pleti ráno stáhne zbytky mastnoty a nečistot a je tak skvěle připravená na make-up. Nikdo přece nechceme nanášet líčení na špinavou pleť a soudě podle tamponku pleť ráno po probuzení čistá není, ať se o ni večer staráte sebevíc.
Je fajn ale i na večerní dočištění pleti po odlíčení. 



Ze stejné řady a značky Round Lab jako předchozí toner mi bylo aplikací vybráno i sérum Birch Juice Moisturizing Serum. Je to takový hydratační koktejl a vzpruha pro velmi suchou pleť.
Sérum je na pleti velice příjemné, nijak nelepí a hodí jako hydratační podklad pod make-up. Vstřebává se velmi rychle, takže nebudete muset čekat před aplikací make-upu. 
Skvěle si ale rozumí i jako večerní péče v kombinaci s nočním krémem. I ráno po probuzení budete mít pleť hezky napapanou a vláčnou.



Stejně hydratační je od Round Lab i pleťový krém Birch Juice Moisturizing Cream. Krém není nijak hutný, ale lehčí, gelový a tím pádem na pleti nepůsobí příliš mastným dojmem. O hydrataci ale nepřijdete a věřte mi, že uspokojí i ty největší sušenky. 
Krém je hodně multifunkční, takže se hodí na denní i noční použití a oceníte jej i jako podklad pod make-up. Nebude ho totiž nijak ovlivňovat a zajistíte si výživu pleti po celý den.



Pleťový krém Daily Go-To Sunscreen SPF50+/PA++++ od Purito je můj oblíbenec už nějakou dobu. Má lehkou texturu, která nezanechává bílý ani mastný film, jako to bohužel některé opalovací krémy umí. Také neucpává póry a proto se vám nebudou tvořit pupínky.
Pleť dokonale chrání díky vysokému faktoru SPF 50 a ráda jej tedy používám celoročně jako hydratační krém před líčením.
Určitě se nebojte ho používat i přes zimu, protože i v zimním období by se na sluneční ochranu nemělo zapomínat. Vrásky si bohužel nevybírají, zda je léto nebo zima a i když se nám zdá, že v zimě sluníčko nesvítí, opak je pravdou. Škodlivé záření proniká i přes mraky, a to až 80 % a na dostatečnou ochranu pleti je třeba myslet celoročně bez ohledu na počasí. Když si tento návyk osvojíme, přijde nám to jako samozřejmost. A že se vám doma smějí, že používáte opalovák i v mrazech? Pak nebojte, na každého jednou dojde a až se podívají do zrcadla za pár let, budete se smát vy jim. 



Korejskou pleťovou maskou určitě nic nezkazíte, obzvláště pokud jde o plátýnkovou masku Centella Asiatica Calming Mask značky Beauty of Joseon. Stojí pár korun, máte ji vždy po ruce a navíc si s ní můžete poležet na gauči nebo ve vaně. Je to ideální relax a ještě pleti dodáte výživu, kterou potřebuje. 
Maska je bohatě nasáklá sérum a po sundání masky stačí přebytek vklepat do pleti. Sérum nijak nelepí, takže nemusíte nic otírat ani omývat. Maska je neskutečně komfortní a rozhodně patří mezi ty nejlepší, co jsem měla možnost doposud vyzkoušet.



Test vaší skincare si můžete udělat na stránkách Koreanconcept.cz a po pár kliknutích už se jen těšíte na výběr korejské kosmetiky vhodné pro váš typ pleti.

Zkoušeli jste si udělat test? A máte zkušenosti s některým z produktů, které mi vybyly vybrány?

4 komentáře:

  1. V jednom odstavci píšete, že korejskou kosmetiku docela znáte a o kousek níže píšete, že toner používáte k čištění? Toner v korejské rutině opravdu není určen k čištění ani k "dočišťování"... A už jen ta představa, že ho chudáka lejete na tamponky. Taková škoda produktů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to tak mám. Používám toner hlavně ráno před líčením, takže s ním pleť čistím a hydratuji. Vyhovuje mi to a dělá to tak většina lidí, co znám 🙂

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!