15. ledna 2024

Ekologická domácnost s Method

Značka ekologických pomocníků do domácnosti Method se u mě zabydlela už před nějakou dobou a za tu dobu jsem si stihla najít řadu svých oblíbenců. Začínala jsem jedním produktem a dnes už mám doma celý arzenál. Abych ale nepředbíhala a kdo značku ještě vůbec neznáte, Method nabízí celou řadu prostředků do domácnosti šetrných k životnímu prostředí. Jsou nejen ekologické, ale hlavně i účinné. Navíc nečistoty jdou dolů snadno a bez námahy. A o to jde především.


Značku už mám odzkoušenou křížem krážem a jestli bych mohla vyzdvihnout jeden produkt, za který dám ruku do ohně, pak je to čistič koupelen Method. Za prvé čistič koupelny voní krásně po eukalyptu a nijak nedráždí dýchací cesty, takže nebudete při úklidu dostávat záchvaty kašle. Také není nijak dráždivý, i když při čištění nepoužíváte úklidové rukavice. Ty já se značkou Method nepoužívám vůbec a nemám nijak vysušenou ani podrážděnou pokožku rukou.
Čistič si hravě poradí s vodním kamenem a jinými nečistotami na vaně a umyvadle a zanechá lesk a svěží vůni ve vzduchu. Skvělý je i na kachličky, kde nezanechává stopy po kapkách, pokud máte doma tvrdší vodu. Je výborný ve všech ohledech a i když už mám doma asi páté balení, rozhodně nekončím. 

Složení: voda, alcohol denat., kyselina mléčná, caprylyl/capryl glukosid, citrát sodný, laurylsulfát sodný, parfém, benzyl salicylát, barvivo.


Mojí další stálicí je prostředek na ruční mytí nádobí Method ve variantě Coconut. Oblíbila jsem si hlavně praktické balení s pumpičkou, kdy je dávkování pod kontrolou a bonusem je svěží autentická vůně kokosové vody. Díky tomu vás bude nezáživná rutina mytí nádobí v ruce bavit.
Kokosový prostředek na nádobí nevysušuje ruce a poradí si i s odolnými skvrnami, například pokud zapékáte těstoviny nebo pečete maso. A dobře myje i připálený kastrol bez jakéhokoliv předmáčení a většího drhnutí.
Fajn je i to, že prostředek není cítit z nádobí, pokud se náhodou špatně opláchne vodou. To se občas stává a mýdlová pachuť je pak cítit i z jídla na talíři, což není zrovna nic příjemného. 

Složení prostředku na nádobí je čistě na rostlinné bázi, bez parabenů a jiné dráždivé chemie a toxinů, stejně tak i v případě ostatních čistících prostředků od Method. 

Složení: voda, sodium lauryl sulfate, cocamidopropyl betain, alcohol denat., chlorid sodný, parfém, citrát sodný, linalool, kyselina citronová, barvivo.


Novým přírůstkem je u mě univerzální čistič Method Anti-Bac Wild Rhubarb. Musím uznat, že je stejně skvělý a účinný jako čistič koupelny, jen s tím rozdílem, že voní sladko-kysele po bonbonech. Ta vůně je naprostá dokonalost a když už jsem si myslela, že můj oblíbený eukalyptový čistič koupelny nic nepřekoná, pak je to možná tento univerzální antibakteriální čistič. 
Čistič oceníme v chřipkovém období, protože ničí 99,9 % bakterií a virů v domácnosti – včetně chřipkového viru typu A, Staphylococcus aureus, rhinovirus a Salmonella enterica.

Tento čistič oceníte v kuchyni, v koupelně, ale třeba i v obýváku na nábytek, dveře, kliky u dveří, zkrátka a dobře vám pomůže s jakoukoliv šmouhou nebo znečištěním.

Složení: voda, alcohol denat., kyselina mléčná, caprylyl/capryl glukosid, hydroxid draselný, laurylsulfát sodný, parfém, tetrasodium glutamate diacetát, sodium octylsulfate, geraniol.


Na úklid kuchyně využijete praktický čistič povrchů v kuchyni Method. Jak už je u značky Method zvykem, ani čistič na úklid kuchyně nevoní jako typický chemický čistící prostředek, ale ucítíte z něj nahořklou vůní pomerančové kůry.  Je to výborný pomocník na kuchyňkou desku, dřez i kachličky.

Složení: voda, caprylyl/capryl glukosid, laureth-7, tetrasodium glutamate diacetát, parfém, limonene, hydroxid draselný, linalool, barvivo, hydroxid sodný.


Jedno malé, přesto významné plus dávám i obalům, které jsou průhledné, takže vidíte, kolik obsahu ještě zbývá a víte tak, zda už máte doplňovat zásoby. 
Musím uznat, že díky vůním a celkově díky čistícím schopnostem značky Method je uklízení zábava a ne žádná dřina a díky úžasným vůním je potěšen i ten nejnáročnější nosánek. 

Na Ecorevolution.cz najdete široký sortiment prostředků Method na úklid doslova každého koutu v bytě. 


Znáte značku Method? A používáte doma ekologické čistící prostředky?

2 komentáře:

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!