9. ledna 2024

Čistící péče na pleť Neutrogena Clear & Defend

Nedokonalosti pleti mohou potrápit v každém věku. Já o tom vím své a teprve až v dospělosti řeším různé neduhy, jako jsou pupínky, ucpané póry či malé jizvičky. Díky tomu nemůžu používat vše, co mě napadne a musím nad výběrem správné péče více či méně přemýšlet. Řada na problematickou pleť a celkově moje zkušenost s Neutrogenou patří mezi moje začátky, ale prozatím jsou velmi pozitivní, takže určitě ráda zkusím i další řady a produkty.
Teď v zimě velice ráda používám hydratační řadu Hydro Boost, která je perfektní a nově jsem k ní přidala i Clear & Defend. A ta je neméně skvělá.



Bez čeho si nedovedu představit odličování a čištění pleti je používání čistícího gelu jako druhý krok. Ten následuje po odlíčení micelární vodou a pleť dočistí od zbytků make-upu.
Na problematickou pleť je v tomto případě skvělý čistící gel s 2% kyselinou salicylovou od Neutrogeny. Gel je příjemný, jemně voní a po opláchnutí pleť nestahuje ani nevysušuje a redukuje tvorbu kožního mazu, který může v určité míře za tvorbu akné a pupínků.
Při každodenním večerním čištěním jsem měla póry na nose skutečně čistší a i tvorba pupínků se mi omezila. A to hlavně na bradě, na které teď trpím přes zimu od šály.
Na každodenní mytí pleti je to tedy ideální pomocník a pokud hledáte příjemný gel na dočištění pleti, klidně směle do tohoto. 


Po vyčištění je dobré alespoň jednou týdně použít peeling. Ten od Neutrogeny je jemný, takže pleť nepodráždí a zároveň ji perfektně na dotek zjemní. Obsahuje jemné abrazivní částečky a pak ještě jemné oranžové perličky, které jsou větší, ale zato jemnější. Textura peelingu je tuhá a musí se z tuby malinko vymačkávat, nicméně samotný peeling je perfektní.
Používám ho několikrát týdně, každý den není potřeba a ani se to nedoporučuje.


Co se týče masek, nejraději používám ty plátýnkové, se kterými mohu relaxovat na gauči a dívat se na televizi. Ve vaně si zase ráda dopřeji i ty smývací, které přijdou vhod hlavně teď v zimě, kdy si ráda dopřávám prohřívací koupele ve vaně. 
Řada Clear & Defend jednu takovou masku má, a to gelovou s kaolinem. Dá se využít klasicky jako maska, která se po několikaminutovém působením opláchne nebo zastane i funkci mycího gelu. A na čištění je tato maska fajn, protože bez působení se z pleti velmi snadno smývá a dá se použít nejen na obličej, ale klidně i na dekolt nebo záda, kde vás pupínky také mohou postihnout.
Konzistence masky není ovšem typicky gelová průhledná, ale bílá a tužší pastovitá, ovšem smývání není problematické ani při delší době působení.


Přímo na pupínky je pak fajn gelová péče na akné. Ideální na večerní použití po odlíčení a ráno po probuzení jsou pupínky méně viditelné. Gel pupínek vysuší, není tak zarudlý a rychleji se pak hojí.
Jen opatrně na pupínky, které jsou otevřené, protože gel může v rance malinko štípat. 

Řada obsahuje i další kousky, tak se na Elninu mrkněte. Nebudete muset sáhnout hluboko do peněženky, takže kosmetika od Neutrogeny je nejen účinná, ale i cenově dostupná. Zatím jsem měla možnost vyzkoušet dvě řady a určitě nekončím.


Také v dospělosti řešíte problematickou pleť?

2 komentáře:

  1. Neutrogenu jsem dříve používala pravidelně, ale tu modrou řadu. Je to skvělá kosmetika. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Modrou hydratační řadu mám také doma a je výborná, stejně jako tato :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!