15. října 2022

ALOE VERA gel od Saloos

V tomto článku nepůjde až tak o běžnou zkrášlující nebo pečující kosmetiku, na jakou jste u mě zvyklí. Možná si říkáte, že tento kousek od Saloos je spíše letní záležitostí, tak proč jsem s ním vytasila až teď s příchodem podzimu. Jenže já jsem nemehlo celoročně a spálená o troubu jsem prakticky neustále. V létě mám zase opruzeniny na rukou od potu, v zimě mi na menší ekzém stačí i huňatý svetr. Takže pro mě je regenerační mazání s aloe vera aktuální celoročně. 

Aloe vera gel je vhodný na různé popáleniny, ať už od sluníčka nebo od trouby, na poštípání hmyzem, svědivé opruzeniny, ekzémy, na zklidnění pokožky po holení, ale má i jiné zajímavé uplatnění. Aloe vera je známé svými hydratačními schopnostmi, proto jej lze využít i jako hydratační maska na obličej nebo jako zábal na vlasy či zklidnění svědivé pokožky hlavy. 

Složení: Bio Aloe Barbadensis Leaf Juice (Bio šťáva z aloe vera), Aqua (Voda), Glycerin, Alcohol denat. (Alkohol denat.), Biosaccharide gum-1 (Součást patentované intenzivní hydratační složky přírodního původu Fucocert), Chondrus Crispus Extract (Extrakt z červené mořské řasy), Sclerotium gum (Součást přírodní gelující složky Siligel TM), Lecithin (Součást přírodní gelující složky Siligel TM), Pullulan (Součást přírodní gelující složky Siligel TM), Xanthan gum (Součást přírodní gelující složky Siligel TM), Silica (Součást přírodní gelující složky Siligel TM), Sodium Anisate (Sodná sůl kyseliny anýzové), Lecithin (Součást přírodní gelující složky Siligel TM)
Levulinic Acid (Kyselina levulová), Glyceryl Caprylate, Citric Acid (Kyselina citronová), Sodium Benzoate (Benzoát sodný - schválená konzervační látka pro biokosmetiku), Potassium Sorbate (Sorbát draselný - schválená konzervační látka pro biokosmetiku).

Konzistence je tekutější gelová a gel je zcela transparentní. Neštípe ani nepálí na podrážděné či poškozené citlivé pokožce. Gel se ihned do pokožky vstřebá, nijak nelepká a nebudete o něm vůbec vědět. Neobsahuje žádnou parfemaci, takže je zcela "čistý" i po této stránce. 
Úleva přichází už po chvíli, co gel na postižené místo aplikujete, takže na kožní problém hned zapomenete. Nebude tak nic svědit a ránu si ještě víc nerozškrábete. Pro nenechavce je to praktická věcička. Něco podobného by se mělo prodávat i na pupínky a akné na obličeji, protože kdo si je rád vymačkává jako já a pak jen běduje na jizvami, jistě by to ocenil.

Gel jsem po vyzkoušení věnovala mamce, která dělá ve společnosti, kde se montují kovové součástky. Ty jsou často rozehřáté na velmi vysokou teplotu a dokážete si představit, co rozpálené železo udělá s lidskou kůži. Doslova ji uškvaří. Kůže se pak hojí i několik měsíců a je to hodně bolestivá a nepříjemná záležitost.
Na takovéto akutní a bolestivé popáleniny je tedy gel perfektní. Krásně poranění zklidní a urychlí i čas hojení, což je skvělé. Mamka ho tedy využije mnohem víc a oproti jejím zraněním jsou ty mé od trouby úplná banalita, i když nechtějte slyšet, co ze mě v danou chvíli padá za slova.



Balení je praktické s pumpičkou, díky tomu je aplikace velmi snadná. Uklidňující aloe vera gely a masti jsem vždycky měla za lékárenský produkt, nicméně doma by určitě tento všestranný kousek neměl chybět. Nikdy nevíte, kdy vás co štípne nebo se v kuchyni spálíte o rozpálenou troubu.

Na aloe vera gel můžete kouknout na oficiálních stránkách Saloos.cz.



Zaujala vás tato novinka od Saloos?

3 komentáře:

  1. Všestranný pomocník, který najde místo v každé domácnosti :)

    OdpovědětVymazat
  2. I love aloe for its healing properties on my skin. This gel sounds wonderful.
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!