22. května 2023

Veganské novinky od Bell cosmetics!

O veganském stravování už jsme něco málo jistě slyšeli nebo četli. I o veganské kosmetice, která je stále rozšířenější. Co to ale přesně znamená? Složky ve vegan kosmetice neobsahují živočišné přísady, vedlejší produkty živočišného původu ani jiné složky živočišného původu, včetně včelího vosku nebo medu. Ten totiž také pochází z živočišné říše. 
Bell cosmetics má nyní nově veganskou řadu, která stojí určitě za vyzkoušení.


Rovnou začneme paletkou očních stínů. Paletka je z větší části matná a jednotlivé barvy jsou hezky poskládané a mezi sebou kombinovatelné.
Možná by se mi více líbila, kdyby byla celá třpytivá, protože třpytivé stíny mám určitě raději. Nicméně hnědé a béžové odstíny jsou přesně moje krevní skupina. Paletka je dobře pigmentovaná a nepráší při líčení pod oko. Zůstane vám tak všechen pigment na víčkách a ne jinde na obličeji. 
Paletka je navíc hypoalergenní, což oceníte, pokud máte citlivé oči a slzí vám oči úplně ze všeho a nebo nosíte kontaktní čočky.


Mezi veganskými novinkami jsou i dvě řasenky. Jedna klasická a druhá voděodolná. Ta vám jistě přijde vhod teď na jaře, kdy je počasí hodně nestálé a jarní deštíky mohou přijít prakticky kdykoliv. A kdo by chtěl rozmazané oči...
Ale zpět k nevoděodolné variantě řasenky Curly. Má lehce projmutý silikonový kartáček a na každé straně má jiný počet štětinek. Krásně řasy pročeše, prodlouží a nijak neslepuje, neobtiskává se a jde velmi snadno odlíčit micelárkou.
Řasenka vyjde cenově na cca 170,- Kč a za tuto cenu je to velké překvapení, strčí do kapsy i mnohem dražší kousky. 
Od Bell cosmetics už jsem měla velkou spoustu řasenek a nikdy mě žádná nezklamala tím, co slibovala, stejně tak výdrží. 



Gel na obočí a řasy je fajn v případě, že chcete obočí (ale i řasy) pročísnout a zafixovat, ale ne zabarvit. Je totiž transparentní. Pokud tedy z nějakého důvodu nemůžete použít řasenku nebo se potřebujete pro svůj dobrý pocit upravit (třeba k vodě), můžete zkusit tuto variantu.



Dalšími novinkami jsou balzám a peeling na rty. Ochranný balzám na rty je bez jakékoliv parfemace a chválím SPF 25, takže rty jsou i chráněné před sluníčkem. Rty nemají žádné mazové žlázy a jsou tak velmi náchylné k poškození. Na ochranu rtů se velmi často zapomíná a nestačí, když použijeme pouze svoji oblíbenou rtěnku. Balzám můžeme použít samotný, ale právě i jako ochranný podklad pod rtěnku, aby byly rty vyživené a chráněné zároveň.
Peeling na rty obsahuje hrubší částečky, které ze rtů odstraní odumřelou kůži. Lépe tak rty připraví na nanesení rtěnky nebo balzámu a budou tak i celkově jemnější.


Korektor pod oči je perfektní! Je řidší konzistence, ale skvěle se s ním pracuje a snadno se zapracovává beauty blenderem. Má opravdu vysoké krytí, takže zakryje i hodně tmavé kruhy pod očima. Používám jej na zakrytí i jiných nedokonalostí na obličeji, třeba pupínky nebo vyrážku a poslouží opravdu znamenitě.


Na korektoru chválím i balení, které je hygienické a nepodporuje šíření bakterií, jako například u houbičkových aplikátorů. Pokud máte citlivou a problematickou pleť, jistě víte o čem je řeč. Komu se dělají neustálé pupínky, takovéto šikovné balení je velmi praktické. 


Celá kolekce je k mání na Bell-cosmetics.cz nebo v drogeriích Rossmann.

Co na novinky říkáte? Zaujaly vás některé kousky?

8 komentářů:

  1. Značku tedy neznám, ale produkty vypadají moc dobře, ráda bych je také vyzkoušela! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem o značce psala mnoho článků a nyní je i v Rossmannu, tak mrkni :-)

      Vymazat
  2. Od značky jsem chtěla vyzkoušet rtěnky, ale nakonec na ně nedošlo. Nicméně ráda bych vyzkoušela třeba ty řasenky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnky jsou také super. Dřív jsem si hodně oblíbila tu ve tvaru srdíčka ❤️

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!