17. srpna 2023

Kolagen Collavio Exclusive. Proč je kolagen přínosný pro naše zdraví?

O kolagenu bych mohla mluvit hodiny a psát romány. Užívám je už spoustu let a vyzkoušela jsem nepřeberné množství značek, takže mám náš trh prozkoumaný křížem krážem.
Jedno je ale jisté. Nejraději mám kolagen balený po jednotlivých sáčcích, který mohu brát všude sebou, třeba do práce nebo na dovolenou. Dělám si z něj v práci hned po ránu takový malý rituál ve formě osvěžujícího nápoje, který mě nastartuje do nového dne. 



Proč vlastně kolagen užívám? Z mnoha důvodů. Jedním z nich je to, že kromě ryb nejím maso a potřebuji doplnit kvalitní bílkoviny a další látky. 
Kolagen má své plusy i v dalších ohledech, především na pokožku, vlasy či nehty. Já bych k nim určitě přidala i pozitivní účinky na klouby. Už dlouho mě trápí bolavé koleno, což bych nerada ventilovala nahlas, protože na to nemám ještě úplně věk. Díky kolagenu se mi vše daří držet v únosné míře, nikdo nic nepozná a já jsem také spokojená. Občas mě v koleni píchne nebo křupne, ale na to je asi slabý i kolagen. Musím jen doufat, že to nebude horší...

A kdy je nejlepší začít s kolagenem? Pokud si pamatujete diskety nebo žížalu Julii od Dády Patrasové, tak je určitě nejvyšší čas. Pokud už je vám kolem třiceti, kolagen oceníte i jako prevenci proti vráskám. Po 25. roce začíná produkce kolagenu v lidském těle postupně klesat a po 40. roce si jej tělo netvoří téměř vůbec. Je lepší s kolagenem začít dříve, než se vrásky objeví, protože pak je nevyzmizíkuje asi ten nejlepší kolagen či anti age krém. Je to tedy ta nejlepší volba z preventivních důvodů, aby se nové vrásky neměly šanci tvořit a ty stávající se příliš neprohlubovaly.


Už jsem vyzkoušela mnoho značek, novinkou je pro mě kolagen Collavio Exclusive. Balení obsahuje 30 sáčků na celý měsíc. Kromě mořského kolagenu obsahuje i řadu jiných prospěšných látek, včetně kyseliny hyaluronové. Ta se hodí, když už vám je přes třicet a už máte na čele pár vrásek.
Naopak neobsahuje lepek, cukr a laktózu, takže jej lze užívat i s intolerancemi.
Obsah 1 sáčku stačí smíchat s vodou a užívat si lahodný osvěžující nápoj. Už jsem měla i kolageny, které byly doslova nechutné, s umělou pachutí a tento je výborný.
Kolagen mám s příchutí mango a je to opravdu sladká a výrazná vůně manga, avšak ne umělá.


Složení: hydrolyzovaný rybí kolagen, lucuma prášek, aroma mango, vitamín C (kyselina L-askorbová), glukonát zinečnatý, regulátor kyselosti: kyselina citronová, barviva: betakaroten, červená řepa; hyaluronát sodný (kyselina hyaluronová), sladidlo: steviol-glykosidy, vitamín B3 (niacin), ceramosidy, koenzym Q10, vitamín B2 (riboflavin), vitamín B1 (thiamin), selenomethionin, vitamín B7 (biotin).

První výsledky kolagenu lze pozorovat za 6-8 týdnů. Já kolagen užívám už několik let, takže jako prevence je to skvělý prostředek. Za ty roky pravidelného užívání nejvíce pozoruji hladší pleť a co se týče vlasů, ty se mi vůbec nelámou ani netřepí. Dřív jsem s tím měla docela problémy a musela jsem je více zastřihávat. Teď mi to stačí párkrát do roka, takže si je mohu nechat narůst delší tak, jak bych chtěla. 

Kolagen Collavio Exclusive je k mání na Ecorevolution.cz. Pokud byste chtěli kolagen zkusit, mám pro vás i slevičku 10% s kódem PAVLA10.


Užíváte také pravidelně kolagen?

8 komentářů:

  1. Už jsem dlouho žádný neměla 🤔

    OdpovědětVymazat
  2. Článek mě nakopnul k tomu, abych už si konečně nějaký koupila a začala ho i pravidelně užívat. Tyhle se mi líbí moc, mango mám ráda. A jak píšeš, některé jsou fakt nechutné a přesně jeden takový jsem měla.

    OdpovědětVymazat
  3. S kolagenem zatím zkušenosti nemám, ale už několik měsíců sama sebe přemlouvám, že bych do nějakého měla investovat. :D :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!