10. srpna 2023

Pleťová řada AKNE od Saloos

Možná si říkáte, proč stále častěji píši o přípravcích na akné. Ovšem jak jsem s pupínky neměla žádné problémy v pubertě, teď v dospělosti s nimi občas bojuji. A i když jimi nemám posetou celou tvář, ale objeví se mi tu a tam jeden, dva nebo tři, o to je to horší. Nedokážu je nechat být, vždy si je rozškrábu a nejenže se jich pak zbavuji dlouhé týdny, zůstanou mi po nich i nehezké jizvičky. Spíš než na akné bych občas potřebovala něco na nenechavé ruce.
Naštěstí ale existuje kosmetika, která léčbu akné podporuje a neudělá tak na pleti ještě větší paseku. Třeba jako značka Saloos a nová řada Akne. Mimochodem to "ne" v názvu řady je vtipné a obzvláště u akné i příznačné. Protože kdo by v souvislosti s akné říkal ano že?


Pěnových produktů už Saloos pár má. Čistící růžovou pěnu na pleť, intimní pěnu a teď nově i čistící pěnu Akne. Má úplně totožné balení, i textura pěny je stejná, liší se tedy hlavně složením a vůní. 
Na dočištění pleti po prvním odlíčení je výborná. Krásně smyje zbytky nečistot, je jemňoučká, nijak pleť nedráždí, nevysušuje a dá se použít i ráno před líčením. 
Mám sice sušší pleť, tak by se mohlo zdát, že pěna nebude pro mě. Ale během dne se mi leskne T-zóna, která se více mastí a díky pěně produkci mazu udržuji v únosné míře. Den za dnem je to lepší a dokonce ji mám občas i matnou. 

Co se týče aktivních látek, problematická pleť se sklonem k akné ocení tea tree, šalvěj, ale i zklidňující měsíček, meduňku nebo aloe vera. A to nejen svými účinky, ale i vůní. Je výrazná a neskutečně svěží, citrusovo-bylinková. Příjemně osvěží nejen pleť, ale i mysl. Obzvláště po ránu hezky nakopne. A nebojte, jde o esenciální oleje, žádná umělá parfemace, která by problematickou pleť zbytečně dráždila. 

Složení: Aqua (Voda), Bio Aloe Barbadensis Leaf Juice (Bio šťáva z aloe vera), Glycerin (Hydratační látka), Sweet Almond Oil Polyglyceryl-4 Esters (Komplex z mandlového oleje), Cocamidopropyl Betaine (Přírodní tenzid), Coco Glucoside (Přírodní emulgátor z kokosového oleje), Propanediol, Alpha - glucan Oligosaccharide (Probiotikum), Rhodomyrtus Tomentosa Fruit Extract (Extrakt z růžové myrty), Calendula Officinalis Extract (Extrakt z měsíčku lékařského), Sanguisorba Officinalis Root Extract (Extrakt z rostliny krvavec toten), Zingiber Officinale Root Oil (Esenciální olej ze zázvoru lékařského), Cinnamomum Cassia Bark Extract (Extrakt ze skořice), Sodium Cocoamphoacetate (Přírodní tenzid), Melissa Officinalis Oil (Esenciální olej z meduňky), Leptospermum Petersonii Oil (Esenciální olej z Lemon Tea Tree), Citrus Bergamia Peel Oil (Esenciální olej z bergamotu), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Esenciální olej z rozmarýnu lékařského), Citric Acid (Kyselina citronová), Potassium Sorbate (Sorbát draselný - schválená konzervační látka pro biokosmetiku), Sodium Benzoate (Benzoát sodný - schválená konzervační látka pro biokosmetiku), Mentha Piperita Oil (Esenciální olej z máty peprné), Salvia Officinalis Oil (Esenciální olej ze šalvěje lékařské), Sorbic Acid (Kyselina sorbová).



Jak už je u pěn od Saloos zvykem, pěna je jemná jako obláček a vypadá jako kopeček šlehačky. K pleti je jemná jako pohlazení a běžná denní rutina vás díky tomu bude určitě bavit.


Úplnou novinkou je pleťové tonikum Akne. Saloos má v nabídce hlavně květinové vody, proto je tonikum novinkou jako takovou.
Nejvíce si cením absence alkoholu. Ten mi v pleťovce hodně vadí, protože mi pleť napíná, pálí mě po něm a dostávám z něj při čištění akorát tak záchvaty kašle.
Je sice pravda, že spousta kosmetiky pro aknózní pleť je alkoholu plná, ale podle mě je to zcela zbytečná složka, která citlivou pleť zbytečně dráždí. Ona totiž i mastná pleť potřebuje hydrataci a ne jen vysušit za pomoci alkoholu. A toto tonikum nevysušuje, ale udržuje pod kontrolou maz a ještě pleti dodá potřebnou vlhkost.
Tonikum používám hlavně ráno před líčením, protože i ráno je třeba pleť vyčistit od nečistot z noci. Ať už jde o výpotky, nečistoty z polštáře, věřte mi, že ani ráno nebudete mít tamponek zcela bílý...

Složení: Aqua (Voda), Glycerin (Hydratační látka), Bio Aloe Barbadensis Leaf Juice (Bio šťáva z aloe vera), Panthenol (Pantenol), Avena Sativa Leaf Extract (Extrakt z ovsa - součást aktivní látky), Vitis Vinifera Fruit Extract (Extrakt z vinné révy - součást aktivní látky), Boswellia Serrata Resin Extract (Extrakt z kadidlovníku - součást aktivní látky), Zingiber Officinale Root Extract (Extrakt ze zázvoru lékařského - součást aktivní látky), Saccharomyces Ferment Lysate Filtrate (Součást aktivní látky), Propanediol, Cinnamomum Cassia Bark Extract (Extrakt ze skořice), Sanguisorba Officinalis Root Extract (Extrakt z rostliny krvavec toten), Melissa Officinalis Oil (Esenciální olej z meduňky),, Leptospermum Petersonii Oil (Esenciální olej z Lemon Tea Tree), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Esenciální olej z rozmarýnu lékařského), Citrus Bergamia Peel Oil (Esenciální olej z bergamotu), Sodium Citric, Salvia Officinalis Oil (Esenciální olej ze šalvěje lékařské), Sodium Benzoate (Benzoát sodný - schválená konzervační látka pro biokosmetiku), Potassium Sorbate (Sorbát draselný - schválená konzervační látka pro biokosmetiku), Citric Acid (Kyselina citronová), Mentha Piperita Oil (Esenciální olej z máty peprné), Citral.


Celou řadu Akne doplňuje bioaktivní sérum Akne. Sérum se stará o to, aby byla tvorba mazu v pleti na udržitelné úrovni, podporuje regeneraci a preventivně předchází tvorbě nových pupínků. 
Sérum není vůbec mastné nebo tahavé či lepkavé. Na pleti je neskutečně komfortní a na mastnou pleť je tedy ideální. Nebudete se po něm vůbec lesknout a dodáte pleti výživu, kterou potřebuje.

Složení: Aqua (Voda), Bio Aloe Barbadensis Leaf Extract (Bio extrakt z listů aloe vera), Pentylene Glycol (Hydratační látka z cukrové třtiny), Glycerin (Hydratační látka), Arginine/Lysine Polypeptide (Aktivní látka), Rubus Idaeus Leaf Extract/Ribes Nigrum Leaf Extract (Aktivní látka z listů maliníku a černého rybízu), Saccharomyces Ferment Lysate Filtratrate (Součást aktivní látky), Sodium Hyaluronate (Sodná sůl kyseliny hyaluronové), Leptospermum Petersonii Oil (Esenciální olej z Lemon Tea Tree), Melissa Officinalis Oil (Esenciální olej z meduňky), Sclerotium gum (Součást přírodní gelující složky Siligel TM), Citrus Bergamia Peel Oil (Esenciální olej z bergamotu), Salvia Officinalis, Oil (Esenciální olej ze šalvěje lékařské), Mentha Piperita Oil (Esenciální olej z máty peprné), Citral, Citric Acid (Kyselina citronová), Sorbic Acid (Kyselina sorbová), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Esenciální olej z rozmarýnu lékařského), Potassium Sorbate (Sorbát draselný - schválená konzervační látka pro biokosmetiku), Sodium Benzoate (Benzoát sodný - schválená konzervační látka pro biokosmetiku).


A jak ještě kromě kosmetiky bojovat proti pupínkům? Jeden tip je zcela zdarma a to nesahat si na obličej během dne. Vím, že je to složité a stačí si jen v práci opřít bradu o dlaň. I to je někdy začátek vzniku pupínku. Ruce můžeme mít znečištěné od klávesnice a všechny ty bakterie pak přeneseme na tvář, která se nám zanítí. Návyky z covidu, kdy jsme si klávesnice, myši, klíče a telefony utírali antibakteriálními gely se tak mohou vyplatit i nadále.

Na celou řadu proti akné můžete kouknout na stránkách Saloos.cz.

Trápí vás akné v dospělosti?

4 komentáře:

  1. S akné problém nemám, takže tahle řada není pro mě;)

    OdpovědětVymazat
  2. Pleť se sklonem k akné mám, trápí mě dost často a tohle by mohly být produkty přímo pro mě. :) Nicméně teď mám ověřenou značku Uriage a jsem s ní moc spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli ti Uriage funguje, tak není třeba měnit. Ale kdyby ses k Saloosu dostala, také doporučuji zkusit :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!