3. srpna 2023

Samoopalovací pěna a kapky od Garnier

Už jsem dospěla do věku, kdy neřeším, abych se z dovolené vrátila co nejopálenější. Spíše kladu velký důraz na sluneční ochranu a nevycházím bez namazání obličeje krémem se SPF 50. A to platí v létě, ale i v zimě. SPFko beru už jako klasický pleťový krém a i když to teď není ještě vidět, ve stáří bych moje pleť bez používání vysoké ochrany nevypadala hezky a to nechci. A důležité je nezapomínat na krk, protože tam je kůže tenká a stárne mnohem rychleji. A nebojte se, i se SPF 50 se opálíte.
Kdo smýšlíte podobně, přesto chcete docílit ještě více bronzovější pokožky, mám pro vás malý tip. Značka Garnier nedávno uvedla řadu Natural Bronzer, kterou jsme si mimochodem představovali i na eventu v Beskydech. Bohužel se tam ale dostalo jen na pár šťastlivců, kteří byli po představení nejrychlejší a řadu si tak ukořistili pro sebe. V Garnier byli ale tak hodní a řadu nám dodatečně poslali na vyzkoušení.


Já byla k samooaplovacím přípravkům vždycky tak trochu skeptická. Když jsem je totiž zkoušela v minulosti, nejvíce mi na nich nevadily ty fleky, které se na pokožce vytvářely, ale zatuchlá "vůně". To ale bylo zhruba před 15-ti lety a od té doby se samoopalovací péče posunula mnohonásobně dopředu.
Věřte mi, že od té tobě jsem nic nevyzkoušela, až teď řadu Natural Bronze od Garnier. Mé zkušenosti tedy nejsou nijak velké a nemám tak ani žádné velké srovnání.
Nutno ale říct, tato řada je pecka!

Začnu samoopalovacími kapkami na tvář. Na ty nepotřebujete žádné rukavice, stačí jen nakapat pár kapek z kapátka do denního krému, pokud používáte přes den (nejlépe s vysokým SPF, protože kapky pleť před slunečním zářením nechrání) a pak vyjít do ulic. Nezapomeňte si pak důkladně umýt ruce, ať se pak nedivíte, od čeho je máte zabarvené. Já je umyla ihned po aplikaci a zabarvení nemělo šanci.
Vůbec na pleti neflekatí a udělají hezký bronzový nádech. Mě se osvědčilo kapky nanášet večer na vyčištěnou pleť, ať se bronzoví probudíte už ráno. Fajn je, že vydrží několik dní a nesundáte ho hned s prvním odlíčením. Kapky aplikuji vždy cca 3 večery po sobě a hlavně nezapomeňte i na krk a oblast kolem očí, víčka, záhyby u nosu apod., ať nejsou vidět barevné přechody. Čím více kapek nanesete, tím snědší pak budete. Já používala vždy kolem půl kapátka.
Kapky nijak nezapáchají, navíc obsahují kyselinu hyaluronovou, což oceníte i ve vyšším věku. 

Kapky chytají krásně do hněda, jako opálení od moře. Žádné oranžové nebo žluté tóny, ale krásné a skutečně reálné opálení.


Co se týče samooaplovací pěny, na tu už doporučuji aplikační rukavici. Dosáhnete pak rovnoměrnějšího výsledku. Určitě se více věnujte kolenům a záhybům. Kde se pokožka krčí, můžete mít pak bílé čáry nebo fleky. 
Aplikuje se vždy na suchou pokožku a nedoporučuje se bezprostředně po oholení. Po osprchování se jemně osušujte ručníkem a zbytečně nedrhněte, ať si bronz nesedřete z kůže.
Před samotnou aplikací také doporučuji provést peeling, bronz pak lépe chytá.


Jako udržovací péči stačí aplikovat zhruba 2x týdně. Na obličej se mi kapky osvědčily hlavně z toho důvodu, že obličej a krk mažu SPF 50 a tak jsou tyto partie mnohem světlejší než zbytek těla, kdy si vystačím se SPF 30. 


Máte zkušenosti se samoopalovacími přípravky?

6 komentářů:

  1. Já se samoopalováky nemám absolutně žádnou zkušenost, nicméně letos Renovality vyvedli na trh Dotek slunce, který se používá na pleť a jedná se o takovou samoopalovací mlhu.

    OdpovědětVymazat
  2. Samoopalováky jsem nikdy nezkoušela, jelikož mě stačí na 5 minut vyjít na sluníčko a hned chytám barvu. :D :) Nicméně pro někoho se světlejším typem pokožky jsou určitě skvělé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně. Já se sice také dobře opaluji, ale jak na obličej používám celoročně padesátku, tak musím vyrovnávat barevné rozdíly, je to pak hodně vidět :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!