30. srpna 2023

Kolagenový nápoj Green Idea

Kolagenové nápoje dnes nabízí řada značek. Já sama jich vyzkoušela už bezpočet, ochucené i ty bez příchutě. Vzhledem k typické pachuti kolagenu se mi vždy osvědčily ochucené nápoje, které lépe chutnají, ale zase na druhou stranu, pokud si je přimícháte třeba do jogurtu, mohou lehce ovlivnit jeho chuť. Já si z nich ale dělám převážně nápoj, takže tyhle starosti mi odpadly. 
Kolagenový beauty drink od Green Idea není jenom kolagen, ale obsahuje i řadu jiných prospěšných látek, jako MSM, vitamín C, kyselina hyaluronová a pantotenová, zinek nebo biotin. To z něj dělá nejen dobrý, ale i funkční nápoj. Díky tomu mám už několikáté balení a troufám si říci, že určitě nekončím.


Složení kolagenu je hodně vymazlené, což ocení nejen pleť, ale i vlasy či nehty. Já si velice cením kyselinu hyaluronovou, na kterou nedám dopustit hlavně v kosmetice. Už jsem bohužel ve věku, kdy řeším nějaké ty vrásky a jako prevence proti novým je tato kyselinka perfektní.

Složení: Kolagen, Methylsulfonylmethan, Acerola (Malphigia emarginata) stand. extrakt z plodu (vitamín C 17 %), Kyselina hyaluronová, Vitamín B5 – Kyselina pantotenová, Zinek – citrát zinečnatý, Vitamin H–D-Biotin, Kyselina citronová, Sucralosa.



Kolagen je ve formě velmi jemného prášku, díky tomu se snadno rozpouští a nijak nehrudkovatí. Denní dávkou je 1 čajová lžička. U konkurenčních kolagenů se obvykle dává množství větší než polévková lžíce, takže aspoň ho nebudete mít hned pryč. Ony kolageny obvykle nejsou nejlevnější záležitostí, ale když vezmete v potaz, co dokáží a že skutečně fungují, jsou to dobře investované peníze. Tedy alespoň za mě rozhodně ano.
Chuťově je nápoj velmi vyvážený a chutný. Díky vitamínu C je nakyslý a se studenou vodou hodně osvěžující. Na trhu se obvykle prodává konkrétní příchuť jahody, maliny, pomeranče či jiného ovoce. Tady není chuť nijak konkrétní a specifická, přesto není umělá. Výsledkem je osvěžující růžový nápoj, který skvěle chutná. 
Účinky nelze po kolagenu vypozorovat do týdne, možná ani do měsíce. Já už jej užívám pár let a tak se mohu podepsat za to, že vám zjemní pleť, vyhladí jemné linky a zpevní nehty. Určitě je dobré kolagen užívat dlouhodobě z preventivních důvodů.


Užíváte také pravidelně nějaký kolagenový nápoj?

4 komentáře:

  1. Já žádný rozpustný ve vodě ještě neměla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já už jiný ani neužívám. Aspoň mám pod kontrolou i pitný režim ☺️

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!