7. září 2023

Suché oleje La-Lá-La

Tělové a pleťové oleje jsem v minulosti ráda používala, ale v poslední době jsem od nich upustila. Bylo to hlavně z toho důvodu, že mi vadil mastný pocit na pokožce. Když se večer po koupeli natírám, potřebuji téměř okamžitou vstřebatelnost, abych mohla ihned vklouznout do pyžámka. Toho jsem se u většiny olejů bohužel nedočkala, tak jsem je jednoduše přestala používat. Něco jiného jsou koupelové oleje, které se aplikují přímo ve vaně pod proud vody a druhou možností jsou tzv. suché oleje. A příkladem kvalitních a hlavně českých suchých olejů je značka s roztomilým názvem La-Lá-La.
Oleje doporučuje i lektorka Simona Rydlová a schválně se mrkněte na stránky, jak její pleť vypadá. Nebudu sem schválně psát její věk a snad nikoho teď neurazím, ale prozradím, že ve svém věku má pleť jako dvacítka!


Tajemství olejů La-Lá-La tkví nejen v tom, že jsou označovány jako suché a nezanechávají tedy mastný film na pokožce, ale hlavně v jedné ingredienci, a tou je astaxanthin. Ten já znám především z doplňků stravy.
Astaxanthin je pigment rostlinného původu a poznáte jej podle výrazně červené barvy. V přirozeném prostředí jej lze nalézt například v řasách a planktonu. Milují ho plameňáci nebo lososi a díky tomu mají také své zabarvení. Stejně tak oleje La-Lá-La ladí hezky do červena.
Jde o velmi silný antioxidant, neutralizuje působení volných radikálů v pleti, takže zabraňuje poškození buněk a zpomaluje proces stárnutí. Je tedy skvělý na prevenci proti vráskám a pro udržení hydratace. 
Astaxanthin také dokáže absorbovat UV záření, proto může být dobrým doplňkem k opalovacím krémům. To ale neznamená, že jej nahradí úplně! SPF krémy (minimálně třicítku, ideálně padesátku) bychom měli používat denně, a to i v zimě. Já se tímto pravidlem řídím posledních pár let, i když pozdě. Na obličeji mě totiž "zdobí" pár nehezkých pigmentových flíčků, kterých se bohužel už nikdy nezbavím. Lepší ale pozdě, než vůbec a alespoň mohu lehce pozastavit stárnutí pleti a vzniku nových vrásek. 

A teď už k samotným olejům. Začnu trošku netradičně, a to suchým olejem na oční okolí. Že potřebuje citlivé a jemné oční okolí zvláštní péči, to asi zmiňovat nemusím. Oční krémy jsou obvykle mastnější, tak proč nezkusit rovnou výživný olej. Nemusíte se s ním bát toho, že by vám olej vytvořil mastné kruhy kolem očí. Olej se vstřebává velmi rychle a ani o něm nebudete vědět. A také svědčí citlivým očím, žádné štípůání, pálení ani mžouřání očima. Můžete tak chvilku po aplikaci nanášet korektor či make-up, nijak ho ovlivňovat nebude. 
Oční okolí bude hezky napapané a nebudete vypadat, jako byste protancovali celou noc.

Od očí se přesuneme k pleťovému oleji. Jde o lehký olej, který se také snadno vstřebává. Jde o fajn péči na den i noc a oceníte ho celoročně na sluncem vysušenou pleť i do mrazivého počasí, protože neobsahuje vodu. Na celý obličej stačí použít pár kapek buď samostatně, nebo s oblíbeným krémem či sérem. Já vždy večer po vyčištění pleti použiji na noc sérum a pak nanesu několik kapek oleje. Ráno ho zase přimíchám do SPF krému. Make-up už skoro nepoužívám, jenom korektor na nedokonalosti. Olej si tedy rozumí s jakoukoliv pleťovkou.

Ačkoliv jsou oba oleje červené barvy, tak se nemusíte bát, že byste i vy chytili barvu do červena nebo si umazali polštář.


Jako tonikum je fajn hydrolát z damašské růže. Úžasná je v první řadě vůně, která je výraznější a potěší každého milovníka květin. Při ranním čištění pleť osvěží a stáhne z pleti výpotky z noci i nečistoty z polštáře. 
Dá se použít nejen na pleť a ocenila jsem ho i jako osvěžení v letních vedrech nebo na hydrataci sluncem vysušených vlasů. Ty krásně zavlažil a navíc na dlouhou dobu provoněl po růžích.


Abychom nezůstali pouze u pleti, suchý olej má v nabídce La-Lá-La i olej na tělo. Je v obalu s praktickou pumpičkou, takže nehrozí žádné vylití při vylévání oleje do dlaní. Také máte zcela pod kontrolou dávkování. I když jde o suchý olej, není třeba to nijak přehánět. Dobře hydratuje i v menším množství a navíc můžete po aplikaci bez problémů vklouznout do pyžámka, aniž byste jej umastili. 
Olej je fajn také na masáže za pomocí kamene gua sha. Mě se tato technika osvědčila hlavně na celulitidu a celkové zeštíhlení stehen.


Pokud vám tedy občas blázní pleť a potřebujete ji dostat zpět do formy, tyto oleje vám mohou být nápomocné. Jsou navíc zcela bez chemie, konzervantů, umělých barviv a parfemace, parafínů a neobsahují ani vodu. 

Suché oleje jsou k mání na stránkách La-la-la. Všechny je možné zakoupit jednotlivě nebo v praktické sadě v nádherném dárkovém balení.

Používáte rádi oleje, ať už na tělo nebo pleť?

4 komentáře:

  1. Tělové oleje jsem si oblíbila tohle léto, kdy jsem měla po opalování dost suchou pokožku. Některé opravdu dokáží zázraky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je také upřednostňuji hlavně v létě. Pokožka se po nich krásně leskne, přesto není nijak mastná :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!