27. září 2023

Přirozené líčení s Bell cosmetics

Při běžném denním líčení do práce si obvykle vystačím s málem. Obvykle nanáším pouze řasenku ve více vrstvách, oční stány, rtěnku a na pleť hydratační krém a SPFko 50+. Když se ale naskytne nějaká speciální příležitost, kde chci hezky vypadat a cítit se sebevědoměji, přidávám i další produkty. Hlavní ovšem je vypadat přirozeně. A kterou kosmetiku ráda používám, to si ukážeme v tomto článku.



Jak jsem už zmínila v úvodu, základem mého líčení je řasenka. Bell cosmetics má celou řadu řasenek a já už jich vyzkoušela spoustu. Vždy mi hezky prodloužily a zahustily řasy bez zbytečného slepování, a o to mi jde především. Oceňuji i to, že se i dobře odličují. Některé řasenky se musí při odličování dřít a řasy pak trpí nebo se dokonce vytrhávají. A to ani nemluvím o šmudlení černé barvy kolem očí. 
Při výběru řasenek dávám obvykle přednost klasickým štětinovým kartáčkům, od Bell mi ale více sedí ty silikonové. 

Bez čeho se při líčení také neobejdu, je hodně krycí korektor. Mám pod očima tmavší pigmentové skvrny, které se mi přes léto ještě více zvýrazní, proto je musím až do zimy zakrývat, než zase malinko zesvětlají. 
Korektory mám ráda klasické tekuté s pěnovým aplikátorem, jako třeba tento HYPOAllergenic Cover Eye&Skin Concealer.
Používám ho nejen na zakrytí skvrnek, ale i na kruhy pod očima a místo báze pod oční stíny. Ty pak i lépe drží a během dne se neslévají do vrásek. 

Před make-upem se nabízí podkladová báze. Tu nepoužívám nutně každý den, ale pouze s krycím make-upem. Upřednostňuji krémovou, která se roztírá prsty jako pleťový krém. Báze pleť vyhladí a prodlouží výdrž make-upu. 
Na výběr je i verze ve spreji ve formě podkladové báze a fixačního spreje v jednom s kyselinou hyaluronovou.


Make-upy obvykle používám lehčí, sjednocující, klidně i BBčka. Na nedokonalosti používám korektor, jinak nepotřebuji hodně krycí vrstvu.
Jemné krytí má tento zajímavý make-up Long-Stay Color Adapting. Je netradičně krémový, bílý s hnědými pigmenty a po rozetření na pleti se změní v klasický hnědý make-up.
Je to takový malý chameleon, který se přizpůsobí tónu vaší pleti. Já si jej zamilovala a za poslední dny ho nedám z ruky.


Pudry používám hlavně na podzim a v zimě, v létě mi lesklejší pleť až tolik nevadí, tak je většinou odkládám úplně. S příchodem podzimu se ale zmatnění pleti tak nějak nabízí, tak s dlouhými rukávy ze skříně obvykle vytahuji i pudry.


Stejně jako řasenka je pro mě nutnost balzám na rty. Mám ráda ty s SPFkem jako HYPOallergenic aloe protective lip balm with SPF 25. Balzám je velmi jemný, skvěle hydratuje a dá se použít klidně i pod rtěnku. Navíc SPFko 25 je fajn nejen v létě. 
Tím, že je balzám lehce do růžova, tak mi přijde, že i rty krásně natónuje. 

A rtěnky jsou také jedny z produktů, které Bell cosmetics umí. Vybere si opravdu každý, od výrazných barev až po nude. A jemným odstínům dávám přednost i já. 
Mými oblíbenci jsou Colour Lipstick v odstínu 11 Tea Rose. Má krásně krémovou sametovou texturu a na rtech i dlouho vydrží. 

Paletka očních stínů má krásné podzimní barvy, takže pokud ladíte své líčení do nude odstínů, určitě po ní mrkněte.


Kosmetiku Bell můžete omrknout na jejich e-shopu Bell-cosmetics.cz a také na Notino.cz. Co je také hodně fajn, tak Bell svoji dekorativku netestuje na zvířatech!

Znáte značku Bell cosmetics? A máte nějaké své oblíbence?

2 komentáře:

  1. Nejvíc mě zaujal ten lehoučký make-up:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máme podobně, je moc příjemný na běžné denní nošení :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!