11. září 2023

Minerální hydro-mikropeeling na obličej SiLICA

Není peeling jako peeling. Známe spoustu druhů, od mechanických až po chemické. Ale minerální? To je horká novinka, kterou si blíže představíme. Jde o velice zajímavou věcičku, která na první pohled připomíná obrovskou kontaktní čočku na oči. Nicméně se jedná o něco zcela jiného, a to pomůcku na peeling obličeje v podobě minerálního mikropeelingu SiLICA.

Na začátku bychom si produkt nejdříve představili. Jedná se o minerální mikroexfoliační pad na problematickou pleť s černými tečkami, pigmentovými skvrnami a mastící se T-zónou. Takové předpoklady splňuji, proto jsem ideální cílovka. A vzhledem k věku už řeším i nějaké ty vrásky, takže vítám i jemné vyhlazení pleti a na to je minerální peeling také vhodný. Dokáže vám totiž zjemnit a vyhladit pleť doslova na počkání už po prvním použití.


Peeling se používá jemnými a krouživými pohyby jednou týdně na vyčištěnou a navlhčenou pleť a krk. Na krk by se zapomínat nemělo, ovšem je tomu bohužel tak i s pleťovou péčí. Obvykle si natřeme krémy pouze obličej a na krk už nemyslíme, což je velká chyba. Pokožka je na krku velmi tenká a mnohem rychleji stárne, takže až si budete příště krémovat obličej, protáhněte to i o trochu níž. 
Samotnou mě zajímalo, zda pad nebude na pleti nějak dřít nebo tahat. Přece jenom jde o tvrdší materiál ze skla a křemíku a ne o žádnou ultra jemnou konjakovou houbičku. Má lehce abrazivní povrch, proto není třeba tlačit na pilu a je dobré přejíždět si po pleti jen velmi zlehka. 
To zlehka zde platí dvojnásob, jinak si koledujete o podráždění. Peeling zkoušel i přítel, který si myslel, že má typicky mužskou hroší kůži. Na pad hodně tlačil a používal ho převážně na nos na černé tečky. Druhý den ho měl docela červený a malinko se mu i sloupal. Takže s peelingem opravdu opatrně, funguje i s jemným zacházením. Neplatí tedy, čím více tlačíte, tím lepšího účinku dosáhnete.



Po aplikaci stačí obličej omýt vodou a jemně vysušit ručníkem. Může se dostavit jemné štipkání nebo pálení, což je reakce na minerální křemík. Podobné účinky má například peeling s AHA kyselinami, na který si pleť také musí zvyknout a při druhé aplikaci už je štipkání pryč. Pleť může reagovat i výskytem pupínků v důsledku detoxikace. Určitě se ale nenechte zastrašit prvními negativními účinky a vytrvejte, později se vám vše vrátí i s úroky v podobě jemné a hladké pleti. Samozřejmě každá pleť je jiná a můžete se při používání setkat jen s pozitivy, a to je ta lepší varianta.
Já jsem žádné štípání nepociťovala a to mám citlivější pleť. Ani pupínků jsem se po vypeelingování pleti naštěstí nedočkala, nicméně pleť mám po pár týdnech jako miminko. Na omak byla pleť jemná a hebká, až mě to samotnou překvapilo, co s pletí dokáže jedno malé sklíčko.

Stejný postup jako s obličejem platí po aplikaci peelingu i s ošetřením padu. Nejdříve ho stačí omýt vodou a následně osušit. A samozřejmě uklidit na bezpečné místo, aby se vám případně nerozbil při pádu na zem. Přece jenom je to sklo a já sama jsem nezkoušela a ani nehodlám pokoušet, co vydrží...

Minerální peeling si můžete dopřát třeba v obýváku u televize nebo při čtení oblíbené knížky. Stačí jedna minutka týdně, tak jednoduché to je. Účinky by se měly dostavit už po prvním použití, což se obvykle třeba s kosmetikou nestává. Tam si musíme počkat i celé týdny nebo měsíce, v tom mají tyto pomůcky navrch.


A ještě jedna zajímavost na závěr. Minerální pomůcka na peeling obličeje byla vyvinuta u nás v Česku a byla představena a oceněna i v zahraničí, konkrétně v Americe.

Více informací o produktu si můžete přečíst na stránkách Silicadermacare.com.

Zaujala vás tato peelingová věcička?

4 komentáře:

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!