19. září 2023

Ekologické designové termohrnky Ecoffee cup

Září je obvykle obdobím, kdy se loučíme s letními teplotami a osvěžující drinky s ledem měníme za něco teplejšího. 
Žádnému milovníkovi kávy nebo čaje by doma neměl chybět hezký designový kousek v podobě eko termohrnku. V práci nebo ve škole s ním uděláte spoustu parády a vám udělá skvělou službu.
Jestliže vám není lhostejná naše planeta a rádi byste jednorázové kelímky vyměnili za něco ekologičtějšího a praktičtějšího, termohrnky Ecoffee jsou tou nejlepší volbou. Oblíbenou kávu si tak můžete připravit už doma před odchodem z domu a neděsit se toho, co vám připraví nápojový automat.
Odpadů a plastů máme kolem sebe více než dost a i pořízení eko hrnku může být velkým krokem pro přírodu vpřed.


Z hermohrnků Ecoffee cup lze vybírat ze tří velikostí, a to S, který má velikost 240 ml a hodí se na klasické espresso. Velikost M má 350 ml, do kterého se vejde běžný hrnek čaje nebo kávy s mlékem a pro skutečné fajnšmekry, kteří si rádi dopřejí dvojitou kávu s mlékem a rádi ji usrkávají během celého dopoledne, pro ty je dobrou volbou největší termohrnek L o velikosti 400 ml. 
Já mám ráda kapučíno nebo latté, proto jsem zvolila rovnou větší velikosti M a L. Nejvíce mě zaujal malovaný design podle Van Gogha a jako druhý jsem zvolila v neutrální přírodní barvě
Musím říct, že design inspirovaný Van Goghen je takovým malým uměleckým dílem, které si velmi rychle oblíbíte.



Termohrnky jsou také praktické při umývání. Snadno pak vymyjete víčko, samotný kelímek i návlek, protože se snadno rozkládá i skládá. Mimochodem návlek, který chrání ruky před pálením do ruky je super vychytávka! Určitě to znáte, když si dáte někde rychle kávu z automatu a pak máte co dělat, abyste ji neupustili na zem, jak kelímek pálí.


Hrnek je vyroben ze 100% přírodních rostlinných materiálů, jako jsou dřevěná vlákna, kukuřičný škrob či pryskyřice. Návleky a víčka jsou pak vyrobeny z potravinářského silikonu, jehož základní složkou je oxid křemičitý. Vůbec se není třeba obávat, že by pohlcoval pachy z nápojů, takže pokud byste střídali kávu a čaj, nápoj to pak neovlivní. Jen pozor na kurkumové latté, to kelímek obarví dožluta a nedá se to už nikdy vymýt! 
Naopak si můžete být jisti, že v obalu nenajdete žádné pesticidy, ropné složky, ftaláty, plasty či silikony. Není totiž nic horšího, když se po ránu těšíte na vynikající kávu a  pak máte spíš pocit, že olizujete plasty.
Termohrnek vydrží teploty +100°C a -20°C, takže je i poměrně dost odolný. 


Termohrnek lze omývat v myčce a oceňuji, jak je lehký. Bez nápoje neváží skoro nic. Díky praktickému uzávěru nápoj nikam nevyteče a bude si tak držet požadovanou teplotu, ať už horkou nebo naopak studenou.


Máte už také svůj oblíbený osobní termo hrníček, který nosíte všude sebou? A jakou kávu si nejraději vychutnáváte?

4 komentáře:

  1. Ten malovaný je moc hezký, kafe miluji 🩷

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už taky, a to jsem byla čajová a říkala, že kafe nikdy pít nebudu :-)

      Vymazat
  2. Miluju tyhle praktické hrníčky, navíc mají dokonalý design! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano a z hezkého hrníčku káva chutná mnohem lépe :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!