21. listopadu 2023

Eko drogerie a kosmetika z Moravy Tierra Verde

Asi tu nebude nikdo, kdo by neznal značku Tierra Verde. Ať už z regálů DM drogerie, online e-shopů nebo dokonce z domácí poličky. Já už si nevzpomenu, jaký byl můj první produkt od této značky, ale u značky Tierra Verde jako takové to byly mýdlové ořechy, které dnes najdeme ve spoustě jejich produktů. 
Když jsem byla nedávno navštívit jejich podnikovou prodejnu v Popůvkách u Brna, doslova jsem koukala, kolik toho dnes už nabízí.
Začala bych rovnou tradičním tuhým mýdlem z Aleppa. Je vyráběno podle tradiční syrské aleppské receptury z olivového a vavřínového oleje. Jde prakticky o nejstarší známé tuhé mýdlo, staré zhruba 4 000 let. Dá se využít na čištění obličeje, na mytí rukou, pokožku celého těla, intimních partií i místo šamponu na vlasy. Využijete jej tedy prakticky na celé tělo, může je používat celá rodina a dlouho vydrží. Žádné plasty, žádná chemie a ušetřené peníze na všechny produkty, kdybyste si kupovali na všechny partie produkt zvlášť.

Mýdlo má hodně specifickou a výraznější vůni, ale není to nic, co by mi vadilo. Určitě tedy bude vyhovovat i nosánkům drahých poloviček, protože nejde o žádné květinky či sladké ovoce. I tak ale příjemně provoní celou koupelnu.
Pění tak akorát, takže třeba na dočištění pleti po odlíčení je ideální. Vůbec nevysušuje a naopak pleť zanechá hebkou a vláčnou. 
Využitelné je i na holení, takže he opravdu multifunkční. Je tedy na každém, jaké uplatnění u vás doma najde.
Mýdlo je opravdu velké a "surové" a doporučuji je rozdělit alespoň na tři díly. Nejenže vydrží déle, ale lépe i padne do ruky. 


V žádné domácnosti nesmí chybět voňavé mýdlo na ruce. Já si oblíbila hlavně v kuchyni variantu s citrusovou vůní s vavřínem. Mýdlo totiž nevysušuje a o ruce pečuje při neustálem mytí nádobí.
A chybět nesmí samozřejmě voňavý sprchový gel. Ten můžete mít buď v plastovém nebo skleněném menším obalu, jako je tento s ylang ylang a kardamonem. Sprchový gel je tekutější než ty běžné z drogerie, ale na rozdíl od nich má autentickou vůni a stačí ho mnohem méně. 
Oba kousky jsou s praktickou pumpičkou, takže můžete obaly opakovaně plnit a využívat dál.


Jak jistě víte, menstruační kalíšek používám už několik let a nedám na něj dopustit. Ten mimochodem Tierra Verde také nabízí ve dvou velikostech. Menstruační kalhotky jsem vyzkoušela, ale bohužel jsem u nich nezůstala. Co mi ale dlouho vrtalo hlavou, jsou látkové intimky. Ty běžné nalepovací na kalhotky používám neustále a spotřeba materiálu je veliká, stejně tak následný odpad. To mě hodně trápí a tak jsem udělala pro mě další velký krok a pořídila si látkové intimky. Bála jsem se toho, že mě budou během dne zklouzávat nebo mě budou tlačit druky, kterými se intimky upínají na kalhotky. A nic takového se nestalo, a tak jsem si brzy ke dvěma na zkoušku pořídila další, abych měla vždy na každý den jednu a mohla intimky střídat. 
Pokud tedy také řešíte množství spotřebovaných klasických intimek a rádi byste přešli na něco ekologičtějšího, zkuste mrknout po těchto látkových.






Používáte doma produkty od Tierra Verde? 

5 komentářů:

  1. Mýdlo vypadá hodně zajímavě a eko kosmetické produkty jsou skvělé, jsem moc ráda, že na trhu něco takového existuje. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě po mýdlu koukni. Je opravdu perfektní a přijde mi, že ani neubývá a to ho používáme denně :-)

      Vymazat
  2. Od značky jsem toho moc neměla, ale určitě bych ji v budoucnu ráda vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To klidně můžeš. 7. prosince mají v Popůvkách zase zážitkové odpoledne, tak můžeš nahlédnout přímo do výrobních prostor :-)

      Vymazat
  3. Thanks for being a reliable source of information and inspiration in your field.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!