24. listopadu 2023

Ekologické čistící prostředky EcoNeptun

Ekologické čistící prostředky mají u nás doma čestné místo už nějakou dobu. Chemie máme kolem sebe chtě nechtě už tak dost, tak proč se jimi nedobrovolně obklopovat i při úklidu. Já jsem navíc uklízecí maniak, takže uklízím prakticky denně, obzvláště, když máme doma pejska a nestačíme ho odchytit po venčení, když venku prší. To jsou pak všude otisky tlapek, ve vaně a na kachličkách jsou malé kousíčky hlíny a chlupy létají vzduchem všude kolem.
Musím pak být připravená na všechno a být obklopena nejrůznějšími čističi, které si hravě poradí s různými druhy znečištění.



Pokud ještě nemáte s ekologickými prostředky do domácnosti zkušenosti a nevíte si rady s výběrem, napoprvé je dobré mrknout po něčem univerzálním, jako například levandulový univerzální čistič EcoNeptun. Ten je skvělý na všechny povrchy, od plovoucí podlahy, přes nábytek až po koberce, pokud měl například váš pejsek nehodu. To se u nás občas stane a není to zrovna nejpříjemnější situace...
Čistič využijete i na sklo, textil, kůži, keramiku, dlažbu, vše bez fleků či jakéhokoliv poškození. Přenášet ho můžete z kuchyně do koupelny nebo i na úklid obýváku. S jednou lahví tedy uklidíte celý byt bez větší námahy.
Skvělý je právě i na skvrny po vašem mazlíčkovi na koberci nebo pohovce. Stačí dát trochu čističe na houbičku a párkrát přejet přes znečištění, které okamžitě zmizí. Navíc nijak nepoškodí potah na pohovce, protože složení je čistě přírodní. 

Níže si můžete všimnout avizovaného "zdravého" složení bez umělých barviv, pěnidel, umělých vůní či jiných chemických látek, ale pouze přírodní oleje a výtažky z rostlin. 
A jak je zdravé složení, stejně působí i vůně čističe. Je příjemná, autentická levandulová a díky tomu je uklízení radost. 
Nicméně komu by nevoněla třeba levandule, na výběr je i univerzální čistič s mandarinkou nebo citronem a dokupovat pak už lze jen náhradní litrová balení.

Složení: voda, karanja olej (olej z indického buku), lněný olej, slunečnicový olej, řepkový olej, bio mořská sůl, výtažek z cukrové třtiny, kyselina askorbová, kokosový olej. Esenciální olej z levandule.


Na okna, skla a zrcadla můžete sáhnout po tomto ekologickém čističi. Hlavní je, že nedělá šmouhy a po skle nebo zrcadle se "nešmudlí".
Balení je menší, 400 ml, ale zato padne akorát do ruky a střička je velmi praktická a obsah tak skončí tam, kde má. Dělá spíše jemnější mlhu, takže se s přípravkem ani zbytečně neplýtvá.

Složení: voda, lněný olej, neem olej, karanja olej, destilovaný tálový olej, kokosový olej, extrakt z cukrové třtiny, BIO mořská sůl, thujový olej. Neobsahuje umělá barviva, pěnidla (SLS nebo SLES) ani aromata.


Vodní kámen je prevít, který nás může potrápit v koupelně, ale i v kuchyni. Ideálním zabijákem vodního kamene je ekologický odstraňovač vodního kamene. Stačí ho nastříkat a opláchnout, případně pokud je větší vrstva vodního kamene, lze s trochou opatrnosti použít i jemný kartáč. 
Není třeba nechávat přípravek ani nijak zvlášť dlouho působit. Působí celkem rychle a zanechá jen krásný lesk a čistotu bez usazenin.

Složení: voda, směs ovocných kyselin (hroznová, šťavelová, citronová), extrakty z ovoce, tenzidy, aditiva.


A věděli jste, že značka EcoNeptun pochází z České republiky? Pokud byste i vy chtěli podpořit ryze českou značku při uklízení, mrkněte na Ecorevolution.cz, kde najdete všechny tyto a mnohé další čistící prostředky s přírodním složením. To oceníte třeba i v případě, že trpíte na různé alergie a vaše pokožka se snadno podráždí.
Na výběr jsou samozřejmě i další čističe, třeba na dětské hračky, na špínu od psů a koček nebo dokonce na erotické pomůcky, tak se určitě mrkněte.

Používáte na úklid ekologické prostředky nebo ty běžné?

2 komentáře:

  1. To vypadá moc dobře a česká značka je mi vždy sympatická :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Ráda podpořím naše značky a ještě mám co objevovat. Eko značek je u nás už poměrně hodně a je to dobře :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!