9. listopadu 2023

Detoxikace organismu a posílení imunity před zimou s doplňky stravy Cultus Lab

Možná si říkáte, že detox je spíše jarní záležitostí, ale je dobré si jej dopřát i před zimním obdobím. Zima je období klidu a úklid se před tímto obdobím netýká pouze zazimování zahrady, ale i našeho těla. 
Detox je vhodný i na nápravu organismu z letních grilovaček a letních dovolených all inclusive, kdy si dopřáváme možná víc, než je zdrávo. To vše v našem těle hromadí velké množství toxinů, náš organismus se překyseluje a my se tak cítíme unavenější a i kila mohou jít nahoru. O oslabené imunitě ani nemluvě. 
A jak souvisí imunita s detoxem? Velice úzce. Klíčovým orgánem pro naši imunitu jsou střeva a pokud si je očistíme od toxinů v rámci detoxikace, budeme méně náchylní k nemocem a budeme mít i více energie. A tu nám obvykle zkracující se dny a chladnější počasí berou.
Zima obecně patří pro naše tělo mezi náročnější období, proto je třeba se na ně náležitě připravit. A dobít baterky nám pomůže právě podzimní detoxikace.



Detoxikace organismu nám přinese řadu benefitů, jako posílení imunity, větší odolnost proti nemocem, zrychlení metabolismu a snížení pocitů hladu. Budeme mít více energie, budeme kvalitněji spát a celkově tělu odlehčíme.

Pod detoxikací si někdo možná představí diety a odříkání. Metabolismus můžeme ale nastartovat i lehčí stravou, kdy omezíme konzumaci alkoholu, vyhneme se polotovarům a průmyslově zpracovaným potravinám, produktům z bílé mouky, sladkostem a naopak zařadíme více zeleniny, budeme dodržovat pitný režim a začneme se více hýbat. Mnohdy postačí si naordinovat delší procházky v přírodě při obdivování barevné škály spadaného listí. 

Pomohou nám také vhodné doplňky stravy, jako jsou veganské očistné tablety Cultus Lab Liver Detox Premium. Balení obsahuje celkem 30 tablet, což je kůra akorát na měsíc. 
Stěžejní složkou detoxikačních tablet je ostropestřec mariánský, známý pro své pročišťující schopnosti jater a krve. O podporu trávení se postará duo kurkuminu a piperinu a pampeliškový kořen je skvělý na podporu normální funkce močové soustavy.

Složení: ostropestřec mariánský (80 % standardizovaný extrakt ze semen), kořen pampelišky, HPMC kapsle, extrakt z kurkumy standardizovaný na 95 % kurkuminoidů, L-Cystein hydrochlorid, černý pepř extrakt 90 % piperinu.

Obsah tabletek je zabarven do žluta díky kurkuminu, takže si je určitě nespletete. Kurkumu určitě znáte z tradičního indického koření kari, které dostává právě díky kurkumě typickou žlutou barvu.

Detoxikace organismu tedy není žádná věda a není to ani nic složitého, co by nás mělo omezovat. 


A když už máme pod palcem detoxikaci, je zapotřebí ruku v ruce zamakat i na posílení imunity. Tablety Cultus Lab Immunity Complex jsou určeny na posílení imunity a zvýšení energie. Vitamínový komplex obsahuje směs devíti složek v čele s vitamínem C

Složení: vitamín C (odolný imunitní systém), extrakt ze zeleného čaje (snížení hmotnosti), reservatol (omlazení organizmu), bisglycinát zinku (zdravé pohlavní orgány, pokožka i zrak), spirulina zelená (detoxikace těla), vitamín B6 a B12 (skvělá nálada i imunita, spousta energie a zdravý mozek), vitamín K2 (zdravé kosti a játra), vitamín D3 (silné kosti a svaly), HPMC kapsle.

Vitamín C je na posílení imunitu skvělý a pokud k němu přidáme i pořádnou dávku ovoce a zeleniny, chřipka si na nás nepřijde. Céčko najdeme například v šípcích, kiwi, citrusech, ale překvapivě i v zelenině jako je brokolice nebo květák.
Balení obsahuje také 30 tablet a může se tedy brát současně s detoxikačními tabletkami v rámci zimní kůry.


Tobolky mají větší velikost než ty od jiných značek, kterých se berou klidně i tři denně. Proto také stačí od Cultus Lab užívat jen jednu denně. Nicméně při polykání nebudete mít žádný problém.


Na doplňky stravy Cultus Lab je po celý listopad slevová akce, kdy můžete vše pořídit s 15 % slevou.


Snažíte se teď před zimou posilovat svoji imunitu?

4 komentáře:

  1. Já tu teď mám něco od Topvet, tak musím začít brát poctivě. Detox si říkám, že by mohl být super i na moje alergické reakce, kterých se mi nedaří už měsíc zbavit. Ale tahle značka mě teda také zaujala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě, protože na kůži se občas může projevit i něco, co není uvnitř v těle v pořádku :-)

      Vymazat
  2. Značku u tebe vidím prvně, takže děkuji za rozšíření obzorů. Co mě ale velmi zaujalo, jsou ty obaly!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!