14. listopadu 2023

Juvena Blue Light Metamorphosis Repair Cream - krém na ochranu pleti proti modrému světlu

Dříve jsme o modrém světle možná ani neslyšeli, dnes na nás číhá na každém rohu. Ať už je to modré světlo vyzařující z mobilu, počítače, tabletu nebo televize, to všechno nám a naší pleti bohužel škodí.
Modré světlo totiž proniká do hlubších vrstev kůže než UV záření, což má za následek úbytek kolagenu a elastinu v pleti. A to znamená jediné. Předčasné stárnutí pleti, vznik vrásek a prohlubování těch stávajících. 
Když jsem prozkoumávala náš trh, zda neexistuje nějaký make-up nebo krém, který by pleť před modrým světlem chránil, tak jsem byla celkem zklamaná. Našla jsem nějaký krém za 13 tisíc, což je úplně mimo mé finanční možnosti. Jeden jsem ale našla i na Elninu a ten už je cenově dostupnější.
Jelikož většinu dne trávím prací u počítače, večer zase brouzdám po Instagramu a sleduji seriály v televizi, musela jsem s tím něco dělat. Modré světlo na mě útočí ze všech stran a roky mi také ubíhají dopředu. Pořízení krému bylo tedy nevyhnutelné a musím říct, že to bylo dobré rozhodnutí.


Jedním ze způsobů, jak se vyhnout vlivu modrého světla je odložit veškeré obrazovky, které ho vyzařují. To je ale v dnešní době celkem nemožné, pokud zrovna netrávíme dovolenou mimo civilizaci a dopřáváme si digitální detox. Na mobilu jde naštěstí nastavit speciální filtr, který ocení nejen pleť, ale i oči.
Můžeme na to jít ale i chytře a zvolit pleťový krém Blue Light Metamorphosis Repair Cream od Juveny. V krému jsou použity pokročilé technologie na regeneraci pleti a výtažek z mikrořasy Spirulina Maxima, která v pleti aktivuje enzymy stimulující vlastní ochranné a opravné mechanismy. Po pravidelném používání se redukují vrásky, pigmentové skvrny a celkově pleť vypadá hladší a mladistvější. Ochrana a omlazení v jednom balení se tedy cení.
Dalším benefitem krému je kyselina hyaluronová, kterou v kosmetice poměrně často vyhledávám. 



Textura krému je velmi jemná, takže se skvěle hodí na den jako podklad pod make-up. Co musím na krému ale vyzdvihnout, je nádherná vůně. Je lehce citrusová, ale hodně návyková a připomíná mi ovocné bonbony Bon Pari. Díky tomu mě krém vrátil do dětství a používání krému je tak pro mě trochu nostalgie.


Pleťový krém Juvena můžete zakoupit na Parfemy-elnino.cz. Vřele ho doporučuji, je opravdu perfektní.

Věděli jste, že modré světlo pleti škodí? Používáte na pleť vhodnou ochranu před modrým světlem?

4 komentáře:

  1. O značce už jsem tuším někde slyšela, možná instagram, a moc se mi líbí její obaly :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm, vypadá skvěle a o takovém účinku slyším poprvé. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!