6. května 2024

Novinky od Natural Protein

Doplňky stravy od Natural Protein patří mezi mé oblíbené už řadu let. Dobře si pamatuji, že nabídka nebyla na začátku tak pestrá, jen nějaký ten proteinový nápoj a teď? Teď už si můžete vybrat i ze spousty doplňků stravy, těstovin, semínek nebo proteinových tyčinek. A novinky chrlí neustále, takže se vyplatí sledovat jejich Instagram, ať vám nic neuteče.
Obzvláště loni mi hodně pomohly dietní proteinové nápoje a spalovače zhubnout a vyčistit organismus v rámci jarního detoxu. 

Natural Protein má hodně vytříbené příchutě a tak se nemusíte šklebit u typicky zelených detoxikačních nápojů, které nejsou chuťově zrovna dvakrát nejchutnější. Zhubnout můžete klidně s nápojem s arašídovou, maracujovou nebo kávovou příchutí, takže si v rámci diety i zamlsáte a nebudete se nijak omezovat. 


Kolageny jsou od Natural Protein ikonické. Největším lákadlem je pro mě samozřejmě chuť, více si ale cením absenci cukru a umělých sladidel. 
Z inovovaných kolagenů můžete zvolit staré dobré a osvědčené příchutě, mě nejvíce zaujala příchuť červeného rybízu. Ten jsem jako malá ráda uzobávala u babičky na zahradě a musím uznat, že kolagen chutná hodně podobně, takže mě malinko přenesl do dětských let.
Autentická příchuť je dána především mrazem sušeným ovocem, které chutná jako pravé ovoce.

Složení: hydrolyzovaný hovězí kolagen (35 %), mrazem sušený červený rybíz (34 %), hydrolyzovaný rybí kolagen (24 %), kolagen z membrán vaječných skořápek OVODERM / OVOMET ® patentovaná směs botanických extraktů ETERNALYOUNG ® (extrakt z granátového jablka, extrakt ze sladkého pomeranče, extrakt z pouštního ženšenu, extrakt z pupečníku asijského), vitamin C (80 mg / porce - 100% RHP), kyselina hyaluronová, sladidlo: steviol - glykosidy.

V jedné porci najdete 6300 mg kolagenu, což je oproti konkurenci poměrně štědrá dávka. Na trhu jsou obvykle kolageny s dávkou 5000 mg kolagenu a příchuť je mnohdy umělá, přeslazená s cukrem, umělými sladidly nebo jinými látkami, které dobré chuti nepřidají. 
Kolagen je skvělý na valsy, nehty, ale i na klouby. Díky pravidelnému užívání mě nepíchá v bolavém koleni, které mě trápí už několik let. 



Nedávno mě napadla jedna věc, a to přidávat si do kolagenu ještě chia semínka. Záměrně je nenechávám odstát, aby nabobtnaly jako v chia pudinku, ale piji je ještě křupavé a právě to křupání mě na tom baví. Stačí přidat lžičku semínek na jednu sklenici a chutný a zdravý nápoj je na světě. Mohu si tak užívat každý den malý dezert bez cukru a zcela bez výčitek.


Jak jsem naznačila v úvodu, hodně se mi od Natural Protein osvědčil spalovač. Ten klasický ovšem obsahuje kofein a extrakt ze zeleného čaje, proto by se neměl užívat před spaním. To byste se pak dostali do stavu jako po vypití několika šálků kávy denně a s usnutím byste měli problém. Užívala jsem ho tedy hlavně přes den, aby se tělo se spalováním nakoplo během dne a hlavně při spálení mých oblíbených těstovin se sýrem. Těch se bohužel nemohu vzdát za žádných okolností.

Nově je k mání noční spalovač, který neobsahuje žádné povzbudivé látky a pracuje tak, zatímco vy spíte. A kdo by nechtěl zhubnout ve spánku že? Samozřejmě to berte trochu s nadsázkou, protože se ráno neprobudíte o deset kilo lehčí. 

Denně se užívají 2 kapsle, ideálně 30 minut před spánkem. Oceňuji i L-tryptofan ve složení, který napomáhá ke kvalitnějšímu spánku. Sama ho beru občas ještě odděleně, když mám problémy s usínáním a funguje to skvěle.

Složení (2 KAPSLE): Garcinia cambogia (50 % HCA) (350 mg), konjugovaná kyselina linolová (80% CLA) (276 mg), L-Tryptophan (150 mg), kozlík lékařský extrakt 10:1 (100 mg), meduňka lékařská extrakt 10:1 (100 mg), wakame extrakt (85 % Fucoxanthin) (19 mg), chrom pikolinát (40 mcg), prostispékavá látka: oxid křemičitý, rostlinná kapsle z hypromelózy.


Ke spalovače můžete přidat i sypaný čaj na odvodnění, který vám s přebytečnými kily také zlehka pomůže. Pokud máte rádi bylinkové čaje, neváhejte, je opravdu výborný. Čaje je velká dózička, takže vám i dlouho vydrží.

Složení: kopřiva nať (20 %), černý bez květ (16 %), pýr kořen (15 %), bříza list (15 %), jehlice kořen (8 %), zlatobyl nať (8 %), přeslička nať (8 %), tíha nať (5 %), petrklíč květ (5 %).



Znáte Natural Protein?

2 komentáře:

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!