15. prosince 2022

Pleťová řada KOMBUCHA od Lirene

O nápoji kombucha jste určitě už slyšeli. Je to doslova hit poslední doby a jelikož je zdraví prospěšný, nelze se divit, že pochází zrovna z Asie. Ať už jde o houby Shiitake, mořské řasy, sushi nebo právě nápoj kombucha, jde o potraviny, které jsou nejen chutné, ale i zdravé pro naše tělo.
Kdo by přece jenom kombuchu neznal, jedná se o zelený nebo černý čaj, který je díky fermentaci obohacen o probiotika, antioxidanty a spousty dalších cenných látek. Díky tomu bojuje s volnými radikály, chrání naše játra, podporuje spalování kalorií, snižuje onemocnění cév a srdce, snižuje hladinu krevního cukru a působí jako prevence rakoviny.
Dalo by se tedy říct, že kombucha je lék na všechno. A když je prospěšná pro tělo zevnitř, proč by nemohla pomáhat pleti i zvenčí. Díky nové řadě Kombucha od Lirene je to možné a je jen otázkou času, kdy s kombuchou vytasí i další kosmetické značky.



V sortimentu Lirene je možné najít spoustu dobrot pro pleť, jako například regenerační pleťový krém, obnovující pleťový krém a masku v jednom, hydratační pleťový gelový krém, micelární gel a hydratační toner.

Regenerační krém obsahuje extrakt z rooibosu, mandlový olej, bambucké máslo a zinek a díky této kombinaci poskytuje pleti hydrataci do hloubky.


Ještě větší porci hydratace můžete pleti dopřát díky hydratačnímu krému se zeleným čajem Matcha a extraktem z kořene organické lékořice. Má zklidňující účinky, redukuje zarudnutí pleti a vyrovnává tón pleti.


Hydratační krémový gel se zeleným čajem Matcha pomáhá udržovat optimální hladinu vlhkosti v pleti a okamžitě zbaví pocitů pnutí.

Všechny tři krémy jsou složením z 99 % přírodního původu a hodí se na denní i noční použití. Zároveň tím, jak jsou lehké a jemné, tak se hodí i jako podklad pod make-up.
Musím také moc pochválit konzistence krémů, který jsou velejemné, snadno se vstřebávají a nezanechávají žádný mastný film, takže pleť je hydratovaná, ale neleskne se.

Krémíky jsou skvělé a mohu je vřele doporučit, pokud hledáte opravdu jemnou péči, ale očekáváte dostatečnou výživu bez mastného pocitu.


Na tonikum nedám v péči o pleť dopustit hlavně po ránu, když chci z pleti odstranit nečistoty, které na ni ulpěly během noci. Zároveň pleť připravím na nanesení pleťového krému nebo make-upu. 
Hydratační toner se zeleným čajem Matcha a extraktem z kořene lékořice pleť krásně dočistí bez pnutí nebo vysušování pleti. 
Toner i příjemně voní, ale konkrétní vůni nedokáži rozpoznat. Je to ale zajímavá a jemná vůně, která nebude při používání nijak obtěžovat.

Co je pro mě trošku novinka, je micelární gel se zeleným čajem Matcha. Micelární vodu jako takovou znám, stejně tak čistící gel a micelární gel od Lirene je vlastně kombinace obojího. Používám jej hlavně jako druhý krok po odlíčení micelární vodou, tedy na dočištění pleti.


Celá řada má od 96 % do 99 % složení přírodního původu a krémy jsou navíc i veganské. Na péči z drogerie je to skvělá zpráva a já jsem ráda, že i v drogeriích se dají najít přírodnější produkty a ne jen péče plná silikonů a přehnané parfemace, která pleť akorát tak dráždí.

Na sortiment s kombuchou můžete mrknout a zakoupit v drogeriích Rossmann. Cenově za jednotlivé kousky nezaplatíte více než 150,- Kč a to je od Lirene velmi sympatické.

Máte také rádi nápoj kombucha? A zaujala vás tato nová pleťová péče?

4 komentáře:

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!