15. června 2023

Kosmetika Valquer: 2. díl - tuhá pleťová a tělová kosmetika

Tuhá pleťová kosmetika je poměrně neobvyklá ve srovnání s tuhými šampony. Ty jsou oblíbené už roky a rozšiřující se nabídka se těší stále větší oblibě. To pleťovka si teprve své místo postupně vybojovává. Já mám moc ráda tuhá čistítka na pleť. Na dočištění po odlíčení micelárkou je to skvělý prostředek, jak z pleti odstranit zbytky nečistot či make-upu, které mohou ucpávat póry a zadělávat na pleti na velké nepříjemnosti. A naučila jsem na ně i svého přítele, takže jsou vhodné pro všechny bez ohledu na pohlaví.


Jeden tuhý čistič na obličej 3v1 od značky Valquer si nyní představíme. Obsahuje jemná zrníčka z meruňkových jader, která pleť exfoliují a prokrvují. Jadérka jsou namleta velmi jemně, takže pleť nepoškrábou a nijak nepodráždí. Funguje tedy skvěle i jako peeling, který pleť zjemní a vyhladí, zároveň pleť dokonale vyčistí od všech nečistot, které na pleti ulpěly během dne nebo noci.

Složení: Sodium lauroyl methyl isethionate, sorbitol, aqua, prunus armeniaca seed powder, sodium methyl cocoyl taurate, phenylpropanol, isoamyl laurate, laureth-2, parfum, sodium cocoamphoacetate, sodium pca, decyl glucoside, 1,2-hexanediol, limonene, hexyl cinnamal, benzyl salicylate, linalool, benzyl benzoate, benzyl alcohol, eugenol, geraniol.


Myslela jsem si, že u tuhé kosmetiky jsem už vyzkoušela všechno a nemůže mě nic překvapit. Vlasovka je klasika, pleťovku už mám také křížem krážem vyzkoušenou. Značka Valquer má ovšem i jinou netradiční specialitku, a to tuhou micelární vodu.
Použitím se příliš neliší od předchozího čistítka. Je jen jemnější, bez abrazivních částeček a také na pleti téměř nepění. Pleť po opláchnutí nijak nepne ani nepálí a také neucpává póry.
Nezkoušela jsem tedy na odličování očí a na řasenku, protože moje dvě silné vrstvy řasenky jdou občas špatně i s tekutými odličovači očí.

Složení: Cetearyl alcohol, sodium lauroyl methyl isethionate, aqua, glycerin, glyceryl stearate, peg-100 stearate, butyrospermum parkii butter, sorbitol, cocamidopropyl betaine, laureth-2, behentrimonium methosulfate, phenylpropanol, polysorbate 60, poloxamer 184, quaternium-87, isoamyl laurate, parfum, 1,2-hexanediol, lactic acid, sodium benzoate, bht, ci 42090.


Co se týče sprchového gelu, tak jde vlastně spíše o tuhé mýdlo do sprchy, které ovšem pokožku vůbec nevysušuje. Mýdlo obsahuje extrakt z lékořice, takže jsem čekala typickou vůni pendreku, ale je spíše sladší po ovoci.
Používá se jako klasické mýdlo, kdy se jím namydlíte a následně opláchnete. Musím říct, že toto mýdlo i bravurně pění. Budete mít tedy pocit jako u klasicky pěnivého sprchového gelu, jen je mnohem sametovější a skvěle vám nahradí i pěnu na holení.

Složení: Sodium coco-sulfate, aqua, parfum, aloe barbadensis leaf juice powder, sorbitol, citric acid, sodium methyl cocoyl taurate, phenylpropanol, 1,2-hexanediol, hexyl cinnamal, linalool, polyquaternium-7, alpha-isomethyl ionone, citronellol, argania spinosa kernel oil, hydroxycitronellal, limonene, glycerin, sodium benzoate, geraniol, peg-120 methyl glucose dioleate, ci 17200, stearyl dihydroxypropyldimonium oligosaccharides, decyl glucoside, disodium cocoamphodiacetate, sodium cocoamphoacetate, propylene glycol, glycyrrhiza glabra root extract, tocopherol, helianthus annuus seed oil, potassium sorbate.


Tuhá kosmetika obecně je skvělá nejen na domácí použití, ale také na cestování. Nezabere příliš místa, je skladná a hlavně se nemusíte bát, že se vám v kufru vylije něco na oblečení. Oprostíte se také od plastových obalů, takže jsou šetrné i k přírodě. 

Veškerou tuhou kosmetiku najdete na stránkách Krasaprirody.cz. Vím, že kolem tuhé kosmetiky koluje spousta předsudků, ovšem není třeba se jí vyhýbat. Já na ni nedám dopustit a i když ji také občas prokládám s klasickou tekutou, tuhá u mě převažuje.

Určitě se mrkněte na můj Instagram, kde právě běží soutěž o kosmetiku dle vlastního výběru. Dva náhodně vybraní výherci si mohou vybrat libovolné produkty v hodnotě 1.000,- Kč a všichni ostatní mohou využít na veškerý sortiment slevu na nákup 25 % s kódem PAJA25. Slevu lze navíc využívat i opakovaně. Pokud se na vás tedy neusměje štěstí v soutěži, můžete využít zajímavou slevu na nákup.


Používáte také rádi kosmetiku bez vody?

6 komentářů:

  1. Tak tuhá micelárka zní zajímavě:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? Člověk by ani neřekl, že něco takového jde :-)

      Vymazat
  2. S tuhými šampony zkušenosti nemám, ale lákají mě vyzkoušet. :) Hodně mě zajímá, jak fungují. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej. Teď na ně platí ještě zajímavá sleva :-)

      Vymazat
  3. Já teď aktuálně používám tuhý šampon od YR a tuhé mýdlo od Two kokos a neskutečně jsem si ty tuhé produkty oblíbila. Naštěstí mám v zásobě i další značky, tak se těším až je vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to paráda viď? Spousta lidí tuhé produkty odsuzuje, dokud je sami nezkusí :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!