29. června 2023

Přírodní repelentní přípravky Incognito

Určitě to všichni znáte. Jedete na výlet nebo jen na procházku v přírodě a kolem vás začne poletovat obtížný hmyz. Začnete mávat rukama, což samozřejmě nepomáhá. Hmyz tím ještě více naštvete a je tak ještě otravnější. Nadšení z procházky je pryč a tak se raději odebereme zpět k domovu. Doma pak rovnou míříme do lékárničky pro chladivý gel proti štípancům. Jde to ale i jinak. Stačí se vyzbrojit už před odchodem ven a hmyzáci si na nás nepřijdou.
Spolehlivými parťáky do přírody může být tato praktická sada Incognito obsahující repelent, deodorant a šampon a sprchový gel v jednom. Vše ve 100 % přírodní kvalitě. Bude to takové vaše inkognito, aby hmyzáci neměli šanci.



Na deodorantu je lákadlem zajímavá vůně. Není ale nijak výrazná a je spíš jemnější. Díky tomu by měl být eliminovám tělesný pach a také je lehce odpuzující i pro hmyz. Jistě oceníte absenci hliníku, parabenů a SLS. Deodorant připomíná tvrdý krystal. Před použitím stačí deodorant navlhčit pod tekoucí vodou a aplikovat do podpaží. Nebojte, pod vodou se nerozpustí, jen bude připraven na aplikaci do podpaží.
Deodorant je k podpaží šetrný, dokonce neštípe ani nepálí bezprostředně po oholení.
Aplikuje se velmi snadno a i když byl pot během dne trošku cítit, podpaží jsem měla na dotek celý den suché. Nebylo tedy třeba aplikaci opakovat a to jsem jej nejprve zkoušela během veder, kdy teplota neklesla pod 30°C. Možná proto jsem se také více potila a bez "vůně" potu se to neobešlo. 
Při běžných dvacítkách ve stínu to ale bylo v pohodě. Podpaží stále suché na dotek a žádný nežádoucí zápach.

Složení: citronelový olej (cymbopogon nardus), voda, ammonium alum (kamenec amonno hlinitý).


Sprchový šampon na vlasy a tělo si mě získal výraznou bylinkovou vůní, kde převažuje tea tree a citronela. Je to taková malinko pánská vůně, takže ho můžete s klidem půjčit i drahým polovičkám.
Účinné složky se vstřebávají do pokožky včetně pokožky hlavy, takže vlastně budete při procházkách odpuzovat dotěrný hmyz. A nebojte, složení je přírodní, takže není škodlivé.
Šampon by podle recenzí měl dobře fungovat i proti vším. Pokud tedy vaše děti přinesou nezvané návštěvníky ze školky, můžete zkusit. 
A mě tak ještě napadlo, že bych v šamponu mohla osprchovat i naší čivavku. Jelikož chodí všude v přírodě s námi, hmyzáci a klíšťata se nevyhýbají ani jemu. Troufám si tedy říci, že ho ocení i vaši čtyřnozí přátelé. 

Složení: Aqua, Tea Tree Oil, Organic Java Citronella, Neem, Euphresia, Korean Ginseng, Aloe Vera, Calendula, Nettle, Chlorophyll, Jojoba, Sandalwood, Shikakai, Reetha, Sunflower Wax, Citronellol, Citral, Eugenol, Geraniol and Farnesol.


Přírodní repelent ve spreji je velká specialitka. Není transparentní, ani typicky vodový, ale připomíná klasické mléko. Nenajdete v něm žádné pesticidy ani chemikálie, můžete se spolehnout na 100% přírodní ochranu proti všem druhům hmyzu. No a co si budeme, běžné repelenty zrovna příliš nevoní, což není problém tohoto kousku Incognito.
Můžete jej přibalit do batohu a aplikovat přímo venku na výletě nebo se vyzbrojit už doma. Lahvička je lehká a skladná a určitě ji unesete. Při aplikaci nebudete mít upatlané ruce, takže super i když si zrovna nemůžete umýt ruce.

Složení: Alcohol, Aqua, PMD rich botanic oil (menthanediol), cinnamomum camphora (camphor) bark oil, citrus bergamia (bergamot) oil, linalool, limonene, citral. 


Produkty jistě oceníte, pokud se rozhodnete trávit dovolenou v našich končinách a čekají vás toulky přírodou. My už takto trávíme několik let zpátky a tak vím, že hmyz dokáže být opravdu otravný, a to nejen večer před setměním. Stačí se procházet lesem, zamotáte se do hloučku hmyzáků a ti s vámi pak poctivě klidně absolvují celý výšlap. A to není zrovna společnost, o kterou byste stáli.

Balíček s přírodními repelenty je dostupný na stránkách Ecorevolution.cz. Pokud se chcete repelentními produkty nebo čímkoliv jiným vybavit, mám pro vás slevičku 10% s kódem PAVLA10 na celý sortiment na výše zmíněném e-shopu.

Jak se proti otravnému hmyzu bráníte vy?

8 komentářů:

  1. Vůbec tyto produkty neznám a toulky Českem máme letos nejspíš za sebou :-) Ale! Píši si, protože repelent mi dochází a tyhle věcičky mít doma se vyplácí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My akorát jedeme na Slovensko, tak se bude také hodit 🙂

      Vymazat
  2. Já jsem už kolik let věrná repelentu od Herbamedicus, ten je boží!

    OdpovědětVymazat
  3. Na mě naštěstí nic moc nejde, takže vlastně nic nepoužívám:)

    OdpovědětVymazat
  4. Repelenty jsou teď v létě potřeba jako sůl, na mě komáři jdou, i když se nastříkám. :D Produkty vypadají skvěle, super alternativa. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně a ještě jsou přírodní, tak to je skvělé dvojnásob :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!