12. června 2023

Pohodové léto s Astrid

Letos si dává sluníčko trošku načas a když už vykoukne, druhý den rázem prší. To ale neznamená, že bychom měli i v upršené a umračené dny zapomínat na dostatečnou sluneční ochranu. Na tu bychom neměli zapomínat za jakéhokoliv počasí a v kteroukoli roční dobu. V zimě sice pokožku schováme pod oblečení, ale obličej bychom si měli chránit celoročně. Jedině tak se spolehlivě vyhneme kožním problémům v pozdějším věku, jako jsou vrásky nebo pigmentové skvrny. A těch už se pak bohužel nezbavíme. Můžeme je kosmetikou zesvětlit, ale z vlastní zkušenosti vím, že se v létě stejně zase objeví.
Sázkou na jistotu jsou opalovací přípravky od Astridu. Ty mi dělají společnost každý rok nejen o dovolené, navíc si vždy připraví spoustu zajímavých novinek.
Přípravky Astrid Sun chrání pokožku před UVA, UVB zářením, včetně infračerveného záření a viditelného světla.



Osvědčenou klasikou jsou moji oblíbenci v podobě neviditelného suchého spreje Coconut Love se SPF 30 a suchého oleje na opalování Coconut Love se SPF 20, vše s naprosto božskou vůní kokosu. Vůni kokosu mám vždy spojenou s každou letní dovolenou a létem obecně, takže ta nesmí chybět v žádném opalovacím krému.
Aplikace ve spreji je jednoduchá, nehrozí žádné nerozetřené bílé mléko a také nijak nemastí pokožku. Pokožka se bude jen krásně lesknout a odrážet sluneční paprsky.


Novinkou je rodinné mléko se SPF 50 ve spreji, které ocení dospělí, ale i děti. Pro nejmenší je nově k mání také jemný dětský krém na opalování se SPF 30 na bázi minerálního filtru. Pokud se v tomto příliš neorientujete, tak minerální filtry jsou tou nejlepší volbou. K dostání jsou ještě filtry chemické a ty jsou škodlivé. V případě dětského krému se jedná o minerální filtry, které jsou přírodní a sice se musí chemicky rafinovat, ale nevstřebávají se do pokožky. 
Chemické filtry také škodí přírodě, uvolňují se do vody a ničí podmořský život. Je tedy třeba si vybírat ohleduplné přípravky pro sebe o životní prostředí, jako třeba ty od Astridu. 


Dospělí jistě ocení pleťový krém na opalování se SPF 50, který je fajn i jako podklad pod make-up. Je bez parfemace, takže nedráždí a nezanechává nežádoucí bílý film. Není také nijak mastný, takže neovlivní texturu make-upu a nebudete o něm ani vědět. Vytvoříte s ním takový pomyslný ochranný štít proti sluníčku.

Co bychom neměli opomínat, je ochrana rtů. Astrid má i balzámy na rty, díky kterým se jemná pokožka rtů nebude vlivem tepla a sluníčka vysušovat. 


Všechny přípravky řady Astrid Sun jsou voděodolné, takže odolají hrátkám ve vodě i potu. Nevydrží ovšem celý den a mazání je třeba opakovat s každým koupáním nebo při větší námaze, kdy se více zapotíme.

Kam se letos chystáte na dovolenou? 

6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Mám to stejně, už je to taková tradiční značka 😊

      Vymazat
  2. Z opalovacích krémů preferuji spíše Niveu, lépe se mi vstřebává do pokožky, ale Astrid také není špatný. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý máme své oblíbence. Já to také ráda střídám, ale kokosové oleje jsou moje stálice :-)

      Vymazat
  3. Já mám od Astrid řadu z loňska Sun EcoCare, jinak z tvých produktů jsem nezkoušela nic. Jsem na mazání proti sluníčku docela lajdák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je velká chyba! Já se snažím a na obličej mažu poctivě padesátku celoročně, v tom jsem nekompromisní :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!