26. června 2024

Odličovací trio od Weledy

Některé značky chrlí jednu novinku za druhou, ale třeba taková Weleda na to jde pomaloučku a z rozmyslem. Už si ani nepatuji, co nového naposledy Weleda vypustila do světa. Pravděpodobně to bylo rozšíření tolik oblíbené Skin Food řady. Teď si může nově naše pleť smlsnout na odličovacím oleji, pleťovém toniku nebo čistícím gelu. Pokud tedy patříte jako já mezi maniaky na čištění pleti, určitě si nenechte tuto trojku v žádném případě ujít.


Odličování a čištění pleti obecně patří pro mnohé z vás mezi naprosto nezáživné a nezajímavé činnosti, přesto je to nejdůležitější krok, který bychom měli každé ráno i večer praktikovat. A je jedno, jak jsme unavení, zda jdeme do práce nebo zůstáváme lenošit doma. Čistá pleť je základ všeho. 

Čím jsem starší, tím více pozoruji, jak se mi mění priority. Dřív mě zajímalo jen to, abych byla hezky nalíčená a vše jsem pak večer stáhla micelárkou. Dnes už je mi bližší kvalitní pěstící pleťová péče a následné čištění pleti. Make-up volím úplně jednoduchý, pouze řasenka, jemný tónovací krém a balzám na rty. To mi úplně ke štěstí stačí. Ale ať už se nalíčím přirozeně nebo výrazněji, nikdy bych nešla spát neodlíčená.

Už roky praktikuji tzv. dvoufázové odličování pleti, kdy pleť nejdříve odlíčím olejem nebo jiným odličovačem a pak ještě dočistím mycím gelem a tonikem. Přiznám se bez mučení, že ráno obvykle čistím pleť jen tonikem, ale lepší než nic. Divili byste se, co i ráno na tamponku najdete, i když jste se večer perfektně odlíčili. Jsou to nečistoty z polštáře, výpotky a mnoho dalšího a hnědý tamponek je na světě.

Čistící a odličovací olej Weleda Make-Up Removal Cleansing Oil je určen na úplně první odlíčení. Obsahuje slunečnicový a meruňkový olej a destilát z vilínu virginského a díky tomu o pleť i pečuje. V pohodě s ním stáhnete i voděodolnou řasenku bez nějakého drhnutí a šmudlení.
Pokud nemáte rádi mastné oleje, tak se nemusíte bát. Troška mastnoty na pleti zůstane, přece jen jde o olej. Ale nic, co by nenapravil čistící gel nebo tonikum.


Bez čistícího gelu už si život nedovedu představit. Čistící gel Weleda Deep Cleansing Gel dokonale dočistí pleť a díky aloe vera pleť zanechá jemnou a hydratovanou. Navíc voní dokonale po citrusech, takže osvěží a nakopne i samotnou mysl.


Hloubkově čistící tonikum Weleda Refining Toner Purifying nebo chcete-li pleťovou vodu oceníte na dočištění nebo na osvěžení po ránu. I ráno totiž potřebuje pleť před líčením vyčistit od výpotků z noci a nečistot z polštáře. Nechcete si přece nanášet make-up na špinavou pleť. Pak byste si akorát zadělkali na ucpané póry a pupínky.
Tonikum má příjemnou bylinkovou vůni a z celé řady jsem si jej oblíbila nejvíce.


Na tyto nové kousky a mnohé další od Weledy se můžete mrknout na Elnino.cz. Musím říct, že se celá řada velmi povedla. A vlasně ani nemohu tvrdit, že by mi od Weledy někdy něco nesedlo, ať už šlo o pleťovku nebo krémové voňavé sprchové gely. 

Co jste už do Weledy zkusili a máte od této značky nějaké oblíbence?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!