14. července 2023

Kosmetika Valquer: 3. díl vlasová kosmetika

V předchozím mini sérii o kosmetice Valquer jsme si představili především tuhou kosmetiku. Pokud s ní stále z nějakého důvodu váháte, tak nezoufejte, značka nabízí i klasickou tekutou vlasovku. A ta je neméně skvělá jako tuhá! Je bez silikonů a zbytečné chemie, takže vlasy nezatěžuje a pečuje i o citlivou vlasovou pokožku. 



Moje první volba padla na regenerační šampon na suché a poškozené vlasy. Jak často používám tuhou kosmetiku, musím říct, že u té tekuté mám z jednoho důvodu vždy obavy. Co totiž nemohu u šamponu vystát, tak jsou silikony. A silikony naštěstí tento šampon neobsahuje, stejně tak parabeny, sírany, barviva či soli. Kromě absence škodlivých látek obsahuje i řadu těch prospěšných, jako je panthenol, vitamíny, sodík, draslík, vápník, hořčík, železo, měď, mangan, zinek a mnoho dalších.
Za zmínku určitě stojí fytokeratin, který je podobný aminokyselinám lidského keratinu.

Na dlouhé vlasy je šampon perfektní. Krásně je uhladí, zjemní a jsou i příjemné na dotek. Nikde nic nepoletuje, netřepí se, zkrátka značka ideál.


Šampon je tedy čistota sama a stejný pocit mám pak z vlasů, když si je umyji. Jsou pak krásně hebké, nadýchané a čisté.
Složení: AQUA, SODIUM LAUROYL METHYL ISETHIONATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, PARFUM, PEG-120 METHYL GLUCOSE DIOLEATE,PHENOXYETHANOL, STEARYL DIHYDROXYPROPYLDIMONIUM OLIGOSACCHARIDES, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, SODIUM BENZOATE, POLYQUATERNIUM-7, HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, PROPYLENE GLYCOL,TOCOPHERYL ACETATE, LIMONENE, LINALOOL, CITRIC ACID, PANTHENOL, HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CORN/WHEAT/SOY AMINO ACIDS, HEXYL CINNAMAL, SODIUM HYDROXIDE, BUTYLENE GLYCOL, BENZYL BENZOATE, IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE, GLYCERIN, GOSSYPIUM HERBACEUM SEED EXTRACT, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, CAULERPA LENTILLIFERA EXTRACT, TOCOPHEROL, POTASSIUM SORBATE, SORBIC ACID.


Péči o vlasy si nedovedu představit bez výživné masky na vlasy. Tato maska je ledová, takže úplný opak zahřívací, se kterou už zkušenosti z minulosti mám.
Po aplikaci chvíli trvalo, než se chladivý pocit dostavil. Ale pak to byla pecka. Ten pocit byl opravdu ledově chladný a trval ještě asi hodinu po opláchnutí. Čím déle ji navíc necháte působit, tím většího chladivého pocitu dosáhnete. Nebylo to ale nic nepříjemného a musím říct, že na horké letní dny je tato maska dokonalým osvěžením a nejraději bych se v ní vykoupala celá!
Maska krásně zchladí pokožku hlavy, takže pak nebude svědit a to je dobré i na lupy. Pokud si tedy chcete v létě zchladit hlavu, vřele doporučuji!

Složení: AQUA, CETEARYL ALCOHOL, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, MENTHYL LACTATE, ALCOHOL DENAT., ISOPENTYLDIOL, PARFUM, SORBITOL,GLYCERIN, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL, ISOPROPYL ALCOHOL, BENZYL ALCOHOL, CETYL PALMITATE, LIMONENE, LINALOOL, BHT,VACCINIUM MACROCARPON FRUIT WATER, BENZOIC ACID, HEXYL CINNAMAL, BENZYL BENZOATE, SORBIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, CI42090, TOCOPHEROL.

                                                                                          
Třešničkou na dortu je keratinová oprava vlasů. Přiznám se, že jsem doposud neměla žádný přípravek s keratinem.
Aplikace je velmi jednoduchá. Nanáší se jako sprej na vlasy ještě na vlhké vlasy po umytí. Vlasy vždy po umytí postříkám po celé délce a pak ještě i v předklonu, aby se sprej dostal úplně všude. 
Vlasy si myji obvykle obden, proto i tuto péči používám obden. Vlasy se méně cuchají a jdou i mnohem lépe rozčesávat.
Moc mě na péči baví parfemace připomínající sladké meruňky. 

Složení: AQUA, ALCOHOL DENAT., PHENOXYETHANOL, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, POLYQUATERNIUM-6, PANTHENOL,HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CORN/WHEAT/SOY AMINO ACIDS, PARFUM, CHLORPHENESIN, LEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATE, GLYCERIN, SODIUM HYDROXIDE, HEXYL CINNAMAL.



Na závěr se nabízí otázka, zda je tedy lepší tuhá nebo tekutá kosmetika. To je hodně složité, protože každému vyhovuje něco jiného. Mě zkrátka sedí tuhé šampony, naopak nedám ránu bez krémové masky. Když se to prostřídá, je to ideální ve všech ohledech. Můj přítel používá výhradně tuhou, protože kondicionéry a masky nepotřebuje. 
Jak mám tedy tuhou kosmetiku na vlasy ráda, tak není na škodu ji občas prostřídat tou klasickou. Tato řada mě k tomu přesvědčila a určitě ji zařadím mezi své oblíbence. 

Stále také můžete využít na veškerý sortiment slevu na nákup 25 % s kódem PAJA25. Platí do konce srpna.


Zaujalo vás toto trio na vlasy?

4 komentáře:

  1. Zaujalo, zrovna šampony vzhledem k dlouhým vlasům preferuji tekuté :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mají neskutečné obaly, ty zaujmou hned na první pohled!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím a platí to i u tuhých kousků od této značky :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!